“Su šeima gyvename šiek tiek už miesto, tad nuolat susiduriame su nepareigingais pėsčiaisiais, dviratininkais. Žinoma, ši problema aktuali ne tik už miesto, bet ir pačiame Vilniuje. Turiu pripažinti, kad labai dažnai tenka pastebėti pėsčiuosius, kurie eina be jokių šviesą atspindinčių priemonių. Tokie žmonės kelyje yra tiesiog nematomi. Reikia suprasti, kad taip nesisaugojant, rizika papulti į avariją iš tiesų didžiulė. Nejaugi jiems nerūpi jie patys ir jų artimieji, kurie jų netekę patirs daug skausmo”.

Dar viena problema su kuria užmiestyje susiduria O. Pikul-Jasaitienė, tai neblaivūs dviračius vairuojantys asmenys. “Kalbant apie vasaros laikotarpį, pavojų sau ir kitiems dažnai kelia dviratininkai. Jie mėgsta atsigerti alkoholinių gėrimų ir po to drąsiai išvažiuoti į gatves. Manau, kad atsakingai turi elgtis absoliučiai visi vairuotojai ir visai nesvarbu, kokia transporto priemone jie naudojasi: automobiliu, mopedu ar dviračiu. Žmogaus saugumas nėra žaidimas. Dviratininkams galioja tokios pat blaivumo taisyklės, kaip ir automobilių vairuotojams”, – nuomonę dėstė atlikėja.

“Kaip būsima mama esu įsitikinusi, kad kiekvienas tėvelis privalo užtikrinti savo vaikų saugumą. Ateityje tikrai pasirūpinsiu savo mažylio saugumu tiek automobilyje, tiek gatvėje ir kelyje. Mano vaikas bus aprūpintas atšvaitais. Rūpintis savimi ir savo artimaisiais mes tiesiog privalome – juk viskas dėl mūsų pačių sveikatos ir saugumo.”

Pirmagimio besilaukiančios dainininkės nuomone, kiekvienas eismo dalyvis turi jausti atsakomybę už save ir už kitus. Vairuoti neblaiviam, stipriai viršyti greitį, neprisisegti saugos diržų, nenaudoti atšvaito ar kitų matomumo priemonių, nėra pateisinamos priežasties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)