Dainininko Merūno Vitulskio žmona Erika, gana gerai pažinodama karštą talentingos autorės būdą, neabejojo, jog pasaulyje daug dėmesio sulaukiantis kovos menas jai patiks bei rekomendavo trenerį.

Išklausiusi patarimo E. Monginienė tą pačią dieną paskambino „Titano“ klubo sportininkui Vaidui Valančiui, o į pirmąjį užsiėmimą nuskubėjo jau po kelių dienų.

Dvylika metų nesportavusiai kūrėjai rūpėjo ne iš kur gauti tinkamą aprangą, o kaip apsisaugoti nuo rimtų traumų ir sumušimų.

„Kai nežinai, kas laukia, visuomet apima baimė, o galvoje sukasi daugybė vaizdinių... Abejojau ir savo jėgomis. Bet jau po pirmojo užsiėmimo pagalvojau – o kurgi aš buvau anksčiau?“, - pasakojo pašnekovė.

Norinčiai sportuoti kaunietei teprireikė šortų, palaidinės ir džemperio. Tvarsčiais rankoms ir pirštinėmis pasirūpino treneris. Kadangi „Muay Thai“ kovotojai sportuoja basi, E. Monginienei nereikėjo galvoti, kokia avalynė treniruotėms būtų tinkamiausia.

Pirmojo susitikimo su treneriu metu ji buvo supažindinta su užsiėmimų technika. Tuomet sužinojo, jog individualių treniruočių metu sportininkai kovoti mokosi tik smūgiuodami į trenerio laikomas pagalvėles. Vadinasi, nukentėti ir „užsidirbti“ mėlynių nėra galimybių.

„Elvyra sportuoja mažiau nei mėnesį, bet jos pažanga tokia žaibiška, jog atrodo, kad „Titano“ salėje lankytųsi jau metus“, - sakė V. Valančius.

Matydamas E. Monginienės norą dažninti treniruočių skaičių, su šypsena jis prognozuoja tolimesnį papuošalų kūrėjos sportinės karjeros kelią – „Muay Thai“ žinių mokinė tikrai dar pasisems Tailande, o vėliau žengs ir į kovos ringą.

„Kovos menai tarp moterų populiarėja. Jų virusu užsikrėtė ne viena“, - patikino treneris.

Išgirdusi V. Valančiaus nuomonę, E. Monginienė šypsosi – visko gali būti. Bet kol „Muay Thai“ technika dar neišlavinta, jį sugalvojo kitų būdų, kaip efektyviai kovoti su papuošalų kopijuotojomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)