„Mano geriausia Kalėdų dovana mane pasiekė kelios dienos iki švenčių. Tai buvo mamos skambutis su žinia, kad ji bus viena pirmųjų gausianti Pfizer-BioNtech skiepą. Taigi čia yra mano mama. Jau paskiepyta mama! Po mėnesio ji vėl nebebijos apsikabinti“, – pasidžiaugė L. Kairytė, sutikusi žinia pasidalyti ir su „Delfi“ skaitytojais.

Vakcinavimas prasidėjo sekmadienį ligoninėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje 8 val. ryto.

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas aiškino, kad pagal patvirtintą planą, pirmiausia bus skiepijami COVID–19 skyriuose dirbantys darbuotojai – medikai, slaugytojai, slaugytojų padėjėjai, pagalbiniai ir kiti darbuotojai, darbuotojai, dirbantys Reanimacijos ir intensyviosios terapijos, Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuose, bei kituose padaliniuose dirbantys darbuotojai, kuriems yra padidinta kontakto su COVID–19 liga sergančiais pacientais rizika.

„Skiepijimas yra savanoriškas, tačiau turime suprasti, kad jis – labai svarbi šio sunkaus pandeminio laikmečio realybė ir puiki galimybė apsaugoti save ir kitus nuo klastingos ir vis plintančios COVID–19 infekcinės ligos. Šis skiepas – geriausia Šv. Kalėdų dovana mūsų ligoninės darbuotojams“, – sakė A. Skorupskas.

Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerės Jurgitos Grebenkovienės teigimu, Vilniaus ir Kauno apskritims paskirta po 3 tūkst. vakcinos dozių, Klaipėdos apskričiai – apie 2 tūkst., o Šiauliams ir Panevėžiui – po maždaug 1 tūkst. dozių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)