„Kai kurie žmonės pasiūlė vieną receptą, kai kurie daugiau. Štai Alfas Ivanauskas siūlo įvairių prašmatnybių, kiti – elementarių valgių receptų, kuriuos pasigaminti bus paprasta“, – DELFI atskleidė viena knygos leidėjų Jūratė Šimanskytė.

Pasiteiravus, kodėl ant naujosios knygos viršelio nuspręsta publikuoti E. Jackaitės nuotrauką, J. Šimanskytė tvirtino rimtų argumentų tam neturėjusi, esą su Egle visuomet paprasta suderinti panašius dalykus, todėl ir sutarta ją „iškelti“.

„Svarbiausia, kad knygoje sudėta labai daug skirtingų žmonių. „Įžymybių virtuvės paslaptys“ tiks net visiškai negaminančiam žmogui. Informacija apie patiekalų ruošima pateikta aiškiai ir suprantamai, todėl papildomai tikrai neprireiks naudotis žodynu. Net ir apie įmantriausių patiekalų ruošimą viskas aiškinama paprastai“, – kalbėjo ji.

Leidėja pabrėžė, kad „Įžymybių virtuvės paslaptys“ stilistika kitokia nei anksčiau leistų panašių knygų. Esą receptai nebus pateikiami „sausai“. Štai Marijonas Mikutavičius šmaikštauja apie moteris ir maisto gaminimą bei siūlo pasigaminti „Svajonių jaunikio čenachų“.

„Nemanau, kad galima įsimylėti moterį vien todėl, kad ji kažkaip ypatingai marinuoja grybus ir verda ypatingą kisielių. Mojuodamas riestainiais širdies neužkariausi“, – knygos autoriams pareiškė M. Mikutavičius, pridūręs, kad jam be galo svarbu, kaip maistas patiekiamas.

Knygos „Įžymybių virtuvės paslaptys“ viršelis

Knygoje skaitytojai ras ir Ingos Paksaitės-Stumbrienės siūlomų receptų. Mėgstamiausias žinomo politiko dukros patiekalas – midijos baltojo vyno padaže.

„Restoranuose lankomės dažnai, kartais nereikia jokios ypatingos progos. Stengiamės paskanauti įvairių pasaulio virtuvių patiekalų, todėl renkamės vis kitą restoraną. Tačiau gaminu beveik kiekvieną dieną ir darau tai su malonumu. Man smagu nustebinti šeimą vis kitokiu patiekalu“, - autoriams apie mitybos įgūdžius atskleidė I. Paksaitė, pridūrusi, jog jei drauge su vyru Aivaru savaitgalį niekur neišvyksta iš namų, visuomet pietus gamina ji pati. „Aivaras ir Estela visada pagiria mano patiekalus“, - džiaugėsi Inga.

Merginų grupės „69 danguje“ narė Nijolė Pareigytė siūlo pasigaminti šviežių kopūstų sriubą. Dainininkė tvirtino dažnai negalinti be jos išsiversti. „Man kažkas atsitiko – pradėjau kur kas daugiau gaminti namuose. Tai neturi nieko bendra su krize, bet pačiai gaminti kur kas labiau apsimoka. Be to, toks maistas sveikesnis“, – įsitikinusi atlikėja. „Dabar taip gera sugrįžus į namus pasišildyti savo pačios išvirtos sriubytės“, – apie maisto gaminimo įgūdžius namuose kalbėjo Nijolė.

Tuo tarpu E. Jackaitė siūlo pasigaminti varškėtukų. Esą gaminant maistą virtuvėje, kaip ir scenoje, svarbiausia improvizacija. „Visi, kurie nori mane palepinti, žino mano silpnybę silkei ir raugintiems kopūstams“, – apie mėgstamiausius – tradicinius patiekalus atskleidė Eglė.

Mėgstamiausių valgių receptais dalijosi ir dainininkas Radži, pasiūlęs išsivirti kiaušinių tuo atveju, kai labai trūksta laiko. Atlikėjas atskleidė, kodėl pasirinko kulinarijos studijas: „Mokykloje šlubavo matematika, tai kur dar galėjau eiti? Negi į šaltkalvius? Tai tikrai ne man. Pagalvojau, kad stovėti prie puodų daug lengviau nei kapstytis po tepaluotas detales, tai ir įstojau į kulinariją.“

„Prie kiekvieno recepto įterpta pašmaikštavimų, įvairių aplinkybių, tam tikrų įžymybių asmeninio gyvenimo detalių, prisipažinimų“, – intrigavo leidėja ir baigdama pokalbį paaiškino, jog besidomintys ne vien receptais galės patenkinti savo smalsumą suradę ir įvairių įžymybių prisipažinimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją