Atlikėja teigė nekreipianti didelio dėmesio į telefono išvaizdą, jai svarbu, kad jis būtų spartus ir gerai veiktų. „Nemėgstu dažnai keisti mobiliųjų telefonų. Man tai prilygsta krizei, nes išsisaugo ne visa informacija, telefonų numeriai. Jau nekalbu apie tą atvejį, jei telefoną pameti...“ – sakė Nijolė. Beje, ji teigia turėjusi penkis mobiliuosius, tačiau nė vieno nėra pametusi ar kitaip praradusi. „Tiesa, vieną telefoną buvo sukramčiusi mano kalytė Zara, tačiau aš jį susitaisiau“, – tvirtino mergina.

Telefono skambučiui Nijolė neskiria didelio dėmesio, tiesiog išsirenka patinkančią melodiją iš telefono siūlomo asortimento. „Esu pastovi. Pavyzdžiui, kai nusistatau kokį nors paveikslėlį telefono ekrane, ilgai jo nekeičiu. Taip pat ir dėl telefono melodijos. Pati nesisiunčiu jokių dainų į telefoną, tačiau senajame mano telefone skambėjo grupės narės Godos atsiųsta melodija“, – sakė N. Pareigytė.

Telefonas merginai atstoja ir žadintuvą. „Tam esu pasirinkusi pačią baisiausią melodiją, kad ji tikrai priverstų mane atsikelti iš lovos“, – juokėsi atlikėja. Ji taip pat pasidžiaugė, kad jų grupės prodiuserio telefone visuomet skamba kuri nors iš „69 danguje“ repertuaro dainų.

N. Pareigytė pripažino ir tai, kad kartais mobilusis telefonas gali sukelti nepatogumų. Pavyzdžiui, anksčiau dainininkei būdavo skambinama netgi naktimis. Nebeapsikentusi Nijolė nakčiai išjungdavo telefoną. Tačiau dabar ji teigia gyvenanti ramiai, naktiniai skambučiai baigėsi, tad nebėra reikalo išjunti telefoną nei naktį, nei dieną einant popiečio miego. Taip mergina apsidraudžia, nes negali žinoti, kada atsiras neatidėliotinų reikalų.

Nijolė taip pat prisiminė laikus, kai gyveno kartu su tėvais ir jų šeima namuose turėjo tėčio Vokietijoje nupirktą belaidį telefoną. Tuo metu mobilieji telefonai dar nebuvo tokie populiarūs. „Pamenu, kaip su tuo bendru namų belaidžiu telefonu išeidavau į lauką. Man tai labai patikdavo, – linksmai pasakojo N. Pareigytė. – Beje, mano tėvai visai neseniai atsisakė tokio tipo telefono. Tačiau aš manau, kad stacionarūs telefonai reikalingi tik įvairiose įstaigose, o ne namuose.“

Svarbiausia, kad skambėtų

E.Bavikinas
Operos solistas Egidijus Bavikinas mobiliajam telefonui didelės reikšmės neteikia. Jam svarbiausia – susiskambinti su reikiamais žmonėmis, o trumpąsias žinutes Egidijus rašo tik tuomet, kai to labai reikia. „Man nereikia paties naujausio modelio ar paties gražiausio telefono. Svarbu, kad jis gerai veiktų, o visa kita tėra antraeiliai dalykai. Telefono melodija – taip pat. Ją pasirenku iš esamų telefone, nesisiunčiu jokių reklamuojamų „ringtonų“, – pasakojo E. Bavikinas.

Dainininkas turi vieną mobilųjį telefoną ir teigia, kad antro jam tikrai nereikia. Beje, Egidijus sakė, kad visuomet yra linkęs atskambinti, jeigu tuo kartu negalėjo atsiliepti ir rado praleistą skambutį. O telefono garsą išjungia nebent darbo metu. Jis taip pat džiaugėsi, kad kol kas nėra nei pametęs, nei kažkaip kitaip praradęs telefono.

Telefono visur nesinešioja

Projekto „Muzikos akademija 2“ nugalėtoja Eglė Jakštytė kaip tik planuoja įsigyti naują telefoną, nes jos „Samsung“, pasak Eglės, yra senstelėjęs ir gerokai „pavargęs“. „Telefonų dažnai nekeičiu ir nesivaikau ką tik pasirodžiusių naujovių, tačiau telefone man svarbu viskas: ir išvaizda, ir kompaktiškumas, ir funkcijos“, – atskleidė mergina. Telefonu ji dažniau rašo trumpąsias žinutes, nei skambina, nes pagal pasirinktą planą gali tai daryti nemokamai. „Tačiau, kai to reikia, žinoma, skambinu“, – sakė E. Jakštytė.

Eglė Jakštytė
Telefono mergina niekada nėra pametusi. Kartą paliko jį ant suoliuko, tačiau vėliau atgavo. „Džiaugiuosi, kad atsirado geras žmogus ir, užuot pasisavinęs mano telefoną, jį grąžino“, – pasakojo mergina.

Eglė teigė, kad mobiliojo telefono visur nesinešioja, nors daugelis šiais laikais jo nepaleidžia iš rankų. „Dėl to retkarčiais netgi gaunu barti iš savo giminaičių ar draugų, nes tokiais atvejais jie negali man prisiskambinti“, – prisipažino E. Jakštytė.

Šiuo metu dainininkės telefone skamba jai labai patinkanti užsienio atlikėjų Eminemo ir Rijanos daina „Love the Way You Lie“.

Mobilųjį Eglė stengiasi visada laikyti įjungtą. Pasak merginos, gerbėjai naktimis jai įkyriai neskambina, nes ji neseniai pasikeitė telefono numerį, ir dabar jį žino tik Eglei svarbūs žmonės.