„Nieko aš neskųsiu, viskas čia gerai, sumokėsiu baudą, kaip teismas nusprendė, taip ir bus“, – išgirdęs teisėjo Antano Virbalo nutarimą skirti baudą žurnalistams sakė Radžis, patikslinęs, kad vistiek nepripažįsta kaltės dėl jam pareikštų kaltinimų – esą automobilį vairavo „šventa dvasia“.

Teismas pripažino, kad Radžis vairavo sovietų laikais pagamintą „zaporožietį“ rugpjūčio 21-ąją, apie 22.40 val., nors tam leidimo neturėjo. Be to, jis nepateikė dokumentų ir civilinės atsakomybės draudimo.

Nors Radžis neigė savo kaltę, teismas nusprendė remtis nuosekliais policijos pareigūnų parodymais.

„Teismas mano, kad nėra pagrindo netikėti pareigūnų parodymais, jie nėra suinteresuoti apkalbėti administracinėn atsakomybėn trauktiną asmenį“, – pabrėžė teisėjas. Tiesa, Radžio parodymus jis atmetė – esą jis siekia išvengti atsakomybės.

Radžiui buvo skirta sankcijos vidurkyje numatyta bauda, nes dainininkas anksčiau nebaustas, nenustatyta jo lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių.

Baudą Radžis žadėjo sumokėti iš karto – esą jis nenori turėti reikalų su teismu.

Vilniaus policininkas Artūras Guga teisme yra pasakojęs, kad atlikėjo vairuojamas automobilis jam ir kartu važiavusiam kolegai Artūrui Čereškai sukėlė įtarimų Kalvarijų ir Lukšio gatvių sankryžoje.

„Mes apsisukome sankryžoje ir pasivijome automobilį, bandėme sustabdyti, bet jis nestojo, nors buvome įjungę ir švyturėlius, – teisme sakė policininkas. – Važiavome jam iš paskos, kol automobilis sustojo aikštelėje. Tada aš priėjau prie vairuotojo, jam prisistačiau ir paprašiau pateikti dokumentus, tačiau vairuotojas negalėjo pateikti nei asmens tapatybės kortelės, nei vairuotojo pažymėjimo, nei automobilio registracijos dokumentų. Mes buvome priversti vairuotoją pristatyti į policijos komisariatą, o
automobilį uždaryti į saugojimo aikštelę“.
A. Guga tvirtino, kad „zaporožiečiu“ Radžis važiavo ne vienas – kartu su juo buvęs keleivis vos sustojus išlipo iš automobilio ir pasišalino.

Policijos komisariate dainininkui buvo nustatytas leistinas 0,4 prom. girtumas, tačiau paaiškėjo, kad „zaporožietis“ nebuvo apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Radžis neigė vairavęs automobilį – jis teisme pareiškė, kad automobilių stovėjimo aikštelėje tik apžiūrinėjo sovietų laikais pagamintą mašiną. Jis pasakojo, kad rugpjūčio 21-oji jam buvo įprasta diena.

„Iki vakaro ji man nesukėlė jokių rūpesčių“, – sakė jis ir prisiminė, kad vakare iš Antakalnyje esančios įrašų studijos taksi nuvažiavo pas Kalvarijų g. gyvenantį draugą Andrių, kurio pavardės taip ir negalėjo įvardyti.

„Pas jį padarėm gramelį, bet neviršijom, o tada aš norėjau jam parodyti aikštelėje stovintį „zaporožietį“ – man pačiam buvo įdomu į ją pažiūrėti, nes ji yra senovinė mašina, – sakė Radžis. – Mačiau, kad tuo metu Kalvarijų gatvėje patruliavo policininkai, bet mes tik stovėjome prie mašinos ir jos nevairavome. Tada privažiavo pareigūnai ir viskas įvyko labai greitai – jie sulaikė, aiškino, kad aš vairavau automobilį. Paskui mane nusivežė į komisariatą, važiavau kartu su jais, vykdžiau jų paliepimą“.

DELFI primena, kad teisme Radžio pateikta versija apie „zaporožiečio“ apžiūrėjimą – jau antroji. Kai iš karto po įvykio DELFI atlikėjo pasiteiravo, kaip čia nutiko, kad jis pakliuvo policijai neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, Radžis dievagojosi, jog jis tuo metu buvo Panevėžyje ir pridūrė, kad tai yra visiška nesąmonė.

„Manęs net Vilniuje nebuvo. Be to, kokiam durniui reikia būti, kad vairuoti be teisių“, – piktinosi Radžis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją