- Nomeda, kuo ypatingas Jūsų šventinis kūčių stalas?

 - Per kūčias ant mūsų stalo būna gausu įvairių valgių. Kaip ir daugelis Lietuvos šeimų, neįsivaizduojame šventinės vakarienės be pačių įvairiausių silkių ir žuvies patiekalų.

 - Koks silkės paruošimo būdas Jums pats priimtiniausias?

 - Atvirai pasakius, mėgstu įvairiai paruoštą silkę. Man patinka silkė su kepintomis morkomis ir svogūnais. Neatsisakau paragauti ir silkės su graikiniais riešutais bei džiovintais grybais. Jų šventinės vakarienės metu niekada netrūksta.

 - Grybų atsargas žiemai ruošiate pati?

 - Man labai patinka grybauti. Tai mėgsta daryti ir mano mama. Ji kasmet prirenka tiek daug grybų ir jų pridžiovina, kad kartais nespėju visų suvalgyti. Tada tenka jais dalytis su geriausiomis draugėmis (juokiasi).

 - Išduokite paslaptį, be kokio patiekalo neįsivaizduojate kūčių stalo?

 - Neįsivaizduoju kūčių be mamos gamintų patiekalų. Konkrečiau – be kiaušinių, įdarytų džiovintais grybais. Tai itin gardus patiekalas, kurį visada gamina mano mama. Neseniai ragavau kiaušinius, įdarytus špinatais, ir man tikrai labai patiko. Manau, kad vertėtų išbandyti ir šį receptą.

 - Kokiu patiekalu šiemet per šventes žadate nustebinti artimuosius?

 - Kadangi man labai patinka gaminti, neatsisakau to daryti ir per šventes. Šiemet planuoju namiškius ir svečius palepinti dar negamintu saldžiu makaronų patiekalu su džiovintais vaisiais. Tiesa, manau, kad per kūčias reikia stengtis nepersivalgyti. Juk svarbiausia – būti su žmonėmis, bendrauti, mėgautis maistu.

 - O kuo ypatingas Jūsų kalėdinis stalas? Ar puikuojasi ant jo gardusis kalakutas?

 - Šiais metais kalakuto nekepsiu. Jį sudoroti reikalinga labai didelė kompanija. Tiesa, kai jį gamindavau, dažnai ir po švenčių sugalvodavau ką galima iš jo paruošti – salotas ar gardžius užkandžius.

 - Tikriausiai turite prikaupusi nemažai gardžių patiekalų receptų?

 - Tikrai ne. Aš neturiu receptų ir labai stebiuosi žmonėmis, kurie sugeba gaminti pagal normas, pamatuodami ir pasverdami reikiamus produktus. Virtuvėje mėgstu eksperimentuoti ir fantazuoti. Reikiamus produktus dedu, liaudiškai tariant, iš akies.

Šventiniai Nomedos patarimai

• Eksperimentuokite virtuvėje;
• Gaminkite kuo įvairesnius patiekalus;
• Nepersivalgykite;
• Mėgaukitės akimirkomis praleistomis su artimais žmonėmis;

Daugiau interviu su Lietuvos garsenybėmis – naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje