- Tikriausiai nėštumo metu stengiatės išvengti stresinių situacijų?

- Taip. Ir darbe labiau save patausoju... Džiaugiuosi, kad darbas nesukelia streso ir nereikia galvoti apie jokį pavojų. Į viską reikia žiūrėti ramiai, juk viskas praeina ir susitvarko.

- Gal jau turite numačiusi laiką, kada pati išeisite motinystės atostogų?

- Šiuo metu jaučiuosi puikiai. Kol taip bus, tol ir dirbsiu. Turiu planą neskubėti išeiti, todėl stengsiuosi kuo ilgiau dirbti.

- Visada labai gražiai atrodote. Ar turite savų grožio paslapčių?

- Kaip ir kiekviena moteris, žinau pagrindines taisykles: išsimiegoti, sveikai maitintis, rinktis gerą kosmetiką. Kadangi esu už ekologišką, natūralią kosmetiką, būtent tokią ir renkuosi.

- Garsėjate kaip vegetarė. Ar ir nėštumo laikotarpiu nevalgote mėsos?

- Taip. Kadangi visi tyrimai geri, gydytojai nesibara, tai ir neturiu priežasties keisti savo įpročių. Tiesiog nėra priežasties pulti valgyti mėsą. Net jei ir gydytojai lieptų tai daryti, stengčiausi ieškoti kažkokių kitokių išeičių. Juk geležies yra tikrai ne tik raudonoje mėsoje.

- Živile, dirbate informacinėje laidoje. Kiek Jums pačiai šis žanras yra įdomus?

- Man šis žanras įdomus ir priimtinas. Džiaugiuosi, galėdama būti įvykių sūkuryje, sužinau visas naujienas, kurių nespėju perskaityti važiuodama į darbą. Juo labiau, kad mūsų laidoje yra ir pokalbių su pašnekovais, kas man taip pat labai patinka. Žodžiu, čia patenkinami visi mano poreikiai (šypsosi).

- Sutiksite, kad kartais būna labai sudėtinga prakalbinti vieną ar kitą pašnekovą. Jei žmogus yra nekalbus, ką darote?

- Kai kalbini žmogų tiesioginiame eteryje pirmą kartą ir prieš eterį spėji tik pasakyti, kur žiūrėti, sunku nuspėti žmogaus nuotaikas, tačiau kadangi turiu nemenką patirtį, matau, kad žmogus jaudinasi, stengiuosi jį nuraminti. Daugelis politikų ateina nusiteikę kalbėti tai, ką patys nori, o ne atsakyti į mano užduodamus klausimus. Būna tokių, kurie net pasipiktina, kai neleidžiu skleisti demagogijos (šypsosi).

- Dirbate tiesioginiame eteryje. Ar pripratote prie to, kad antro dublio nebus?

- Taip, esu prie to pripratusi ir man tai patinka. Tiesiog susikaupiu, susitelkiu, renku žodžius, stengiuosi kalbėti glaustesniais sakiniais, kad pašnekovas galėtų pasakyti kuo daugiau.

- Kiek laiko trunka Jūsų pasiruošimas laidai?

- Labai įvairiai. Dažniausiai su komanda po pietų jau pradedam ruoštis. Kartais reikia daugiau pasiskaityti, kartais pasitaiko informacija, kurią buvau skaičiusi, domėjausi. Smagu, kad nesu vienas lauke karys (šypsosi).

- Ar dažnai tiesioginiame eteryje nutinka kuriozinių situacijų, iš kurių tenka išsisukinėti, kad žiūrovai nepastebėtų?

- (Juokiasi). Visko yra buvę. Stengiamės greitai susitvarkyti, kad žiūrovas nespėtų sureaguoti. Buvo Paulius (Paulius Skučas – aut.past.) ir mikrofono neprisisegęs, pasitaiko ir įvairių techninių niuansų. Sugebėjimas išsisukti iš įvairių situacijų ir yra komandos profesionalumas.

- Tiesioginis eteris turėtų gerokai nuvarginti. Kaip pasiilsite?

- Nelabai pervargstu. Kai tik pradėjau dirbti tiesioginiame eteryje, tai drebėjo ir rankos, ir kojos, ir užmigti negalėjau, repetuodavau klausimus ir atsakymus. Tačiau kai daug ekstremalių variantų jau esu praėjusi, stengiuosi optimaliai pasiruošti ir jaučiuosi ramiai. Po darbo tiesiog užveriu duris ir gyvenu savo gyvenimą. 

Laisvalaikiu susitinku su draugais, vakarais stengiuosi išeiti pasivaikščioti. Anksčiau važinėdavau dviračiu, o dabar dėl nėštumo to daryti negaliu, todėl laiką leidžiu ramiau.

Daugiau interviu su Lietuvos garsenybėmis skaitykite naujausiame žurnalo MIESTE numeryje ir portale MIESTE.lt