Projekto „Moterų pasaulyje“ įkūrėja Indrė Stonkuvienė ir humoristas Mantas Stonkus savo atžalas taip pat šįryt išlydėjo į mokyklą. Jaunėlis Pranciškus šiemet pradėjo lankyti pirmąją klasę, o jo sesuo Cecilija – jau trečiokė.

Prieš prasidedant mokslo metams tėvai savo vaikus palepino įsimintinomis kelionėmis. Su mama apsilankę saulėtoje Turkijoje, likus vos kelioms dienoms iki rugsėjo 1-osios, Cecilija ir Pranciškus su tėčiu išvyko į konstruktorių mėgėjų rojų – Danijoje įkurtą „Legoland“ viešbutį, šalia kurio – ir teminiai atrakcionai. „Norėjosi, kad vaikai gerai pailsėtų prieš mokslo metus“, – „Delfi“ patikino I. Stonkuvienė.

Per vasarą pasisėmę naujų įspūdžių, vaikai į mokyklą grįš aprūpinti ir įvairiomis mokslo priemonėmis. Indrė pasakoja šįkart, atvirkščiai nei anksčiau, į mokyklinį apsipirkinėjimą pažvelgusi racionaliau.

„Pasiruošiau gerokai iš anksčiau. Tikrai nebe taip, kaip leisdama pirmą vaiką į mokyklą, kuomet visko pripirkau per daug. Šįkart viskas vyko labai koncentruotai, tikslingai, pagal sąrašą, pasinaudojant visomis akcijomis. Dabar galima įsigyti puikiai apgalvotų pirmokų rinkinių, kuriuose – viskas, ko reikia. Nei per daug, nei per mažai“, – kalbėjo I. Stonkuvienė.

Moteris sako esanti rami dėl to, kokios sąlygas yra paruoštos mokyklose, siekiant apsaugoti mokinius ir jų šeimas nuo COVID-19 viruso plitimo.

„Esu visu šimtu procentų už tai, kad vaikai mokytųsi mokykloje. Už tai, kad jie kalbėtų ir bendrautų tarpusavyje. Namų aplinką vaikams labai sudėtinga transformuotis iš pramogų į mokymosi zoną.

Bendravimas ir mokymasis nuotoliniu būdu labai skiriasi nuo to, kurį vaikai gauna mokykloje. Tėvai tikrai ne visada geba atitinkamai pagal vaikų amžių ir poreikius išdėstyti vienus ar kitus dalykus. Aš pati dukrai turėjau įrodyti, kad turiu pedagoginį išsilavinimą – teko išsitraukti bakalauro diplomą. O ką jau kalbėti apie vyresnių klasių moksleivius, kuriems mokantis namuose tikrai nelengva gerai pasiruošti egzaminams“, – svarstė I. Stonkuvienė.

Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela šiemet eis į devintą, o sūnus Gabrielius – į penktą klasę. „Delfi“ kalbinta moteris tikino, kad nors ir tenka prisitaikyti prie pandeminės situacijos, vis tik iki galo nėra ramu.

„Dauguma prognozuoja, kad kontaktinis mokymasis truks ne ilgiau nei mėnesį ir vėl teks grįžti prie nuotolinio mokymosi. Mūsų mokykloje vaikai bus nuolat testuojami, privalės dėvėti kaukes, tikiuosi tai padės, kad jie butų saugūs, sveiki ir galėtų mokykloje mokytis visus metus“, – sakė I. Stumbrienė.

Žinoma moteris neslepia, kad išleisti vaikus į mokyklą kainuoja išties nepigiai, tačiau šeima stengiasi sutaupyti ten, kur įmanoma tai padaryti.

„Pavyzdžiui, jei kuprinė dar tinkama, neperkame naujos, praėjusių metu kanceliarines priemones taip pat įdėmiai perrenkame ir tik trūkstamas papildome naujomis. O štai uniformas ir kitus mokyklinius rūbelius tenka pirkti kiekvienais metais, nes vaikučiai auga ir praėjusių metų įprastai nebetinka“, – teigė Inga.

Šiemet į paruošiamąją klasę eis ir Oksanos bei Simo Jasaičių sūnus Dominykas. Vilniaus privačią gimnaziją lankysianti žinomos poros atžala rugsėjo pirmąją atšventė dar vakar – tiek Oksana, tiek Simas pasidalino nuotraukomis socialiniuose tinkluose.


TV žurnalistė ir atlikėja Donata Gutauskienė su vyru Rolandu Gutausku rugsėjo 1-ąją irgi pasitinka vos tramdydami jaudulį - savo sūnų Roką pora išleidžia į pirmą klasę.

„Labai daug jaudulio! Norisi, kad sūnui pirmieji mokslo metai būtų sėkmingi. O ir pačiai, žiūrint į jį jau tokį didelį, keista. Rodos, ką tik gimdžiau, o jau pirmokas“, – „Delfi“ komentavo Donata.

Keturių vaikų tėtis, verslininkas, fotografas Marius Jovaiša taip pat pasidalino bendra šeimos nuotrauka.

„Su rugsėjo pirmąja visus! Mums šie metai ypatingi – Onutė keliauja į pirmą klasę, o Marija - į 12-ą!“, – rašė Marius.

Sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės dukrelė – jau penktokė, o sūnų ji išlydėjo į mokyklą. Įdomu tai, kad berniukas, dar pernai buvęs paruošiamojoje darželio grupėje, šiemet iškeliavo tiesiai į antrąją klasę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)