Paklausyti sveikos mitybos patarimų ir užsikrėsti ryžtu keistis susirinko gausus būrys garsenybių, tarp kurių – ir neseniai mama tapusi Ineta Stasiulytė, ir knygoje aprašytų lieknėjimo istorijų herojai: naujais mitybos įpročiais besidžiaugiantys Eglė Skrolytė bei prieš penkerius metus Vaidos padedamas 30 kilogramų sulieknėjęs Algirdas Toliatas, 43 kg atsikračiusi Laura, 40 kg numetęs Aurimas ir gyvenimą pakeitusi Danguolė.

„Daug žmonių žino apie mitybą ir sveiką gyvenimo būdą, bet nieko nedaro, kad būtų sveikesni ir lieknesni. Jie kupini baimių, kad reikės save labai riboti ar daro tam tikras dažnai pasitaikančias klaidas. Todėl nusprendžiau parašyti knygą, kuri juos įkvėptų pradėti pokyčius jau dabar, o ne žadėti tai padaryti nuo pirmadienio, – pristatyme kalbėjo mitybos specialistė. – Mano knyga pirmiausia skirta tiems, kurie nori gerai jaustis savo kūne be kankinimosi ir graužaties, be jokių kraštutinumų, kad galėtų mėgautis maistu ir džiaugtis savo pasiekimais. Remdamasi žiniomis bei patirtimi sudėliojau 10 žingsnių įpročių keitimo programą ir juos aprašau savo naujoje knygoje.“

Kaip rašoma pranešime spaudai, V. Kurpienė – pati ne vieną kartą priaugo antsvorio ir vėl lieknėjo, tada pasiremdama savo patirtimi bei įgytomis žiniomis ėmė tvirtinti: sėkmingiausia antsvorio atsikratymo formulė – atsispirti greitus rezultatus siūlančioms madoms. Daug prasmingiau yra išlaikyti motyvaciją ir keistis pamažu, po žingsnį, nes pokyčiai neįvyksta per vieną dieną. Moteris sako, kad etapais, po truputį keisdami tarsi nepastebimai nuveiksite didžiulį darbą.

Per knygos pristatymą Eglė Skrolytė pasakojo vieną dieną pajutusi, kad trūksta fizinių jėgų ir energijos: „Atsiradau Vaidos mokymuose, nes norėjau daugiau judėti ir keisti mitybą. Vaidos dėka sužinojau mitybos principus ir taisykles, kurios man leido pasiekti geresnę savijautą.“

Vienas iš knygos herojų Aurimas papasakojo savo lieknėjimo istoriją: „Už pokyčius galiu dėkoti tik savo žmonai ir Vaidai. Man labai patiko, kad jos mokymas nespaudžia, neriboja, nedraudžia. Jei nori torto – gali suvalgyti, bet Vaida visada pataria prieš tai pagalvoti, ar tikrai tas gabalėlis padarys tave laimingesnį. Pirmi pasiekimai mane veikė kaip labai geras azartas ir padėjo atsikratyti net 40 kilogramų sunkiai nešioto antsvorio. Aš drąsiai sakau, kad tapau kitu žmogumi ir nebenoriu grįžti į senąjį gyvenimą.“

Patirtimi pasidalinti pasiryžusi Laura pasakojo, kad antsvoris jai itin apsunkindavo kasdienybę. Jai buvo sunku judėti ir pasilenkti, o į paplūdimį jauna moteris nedrįso nė kojos įkelti.

„Išbandžiusi kankyne virtusias dietas ir alinantį sportą, kurie nedavė jokio rezultato, ėmiau smalsauti, ką man gali pasiūlyti Vaida. Jos mitybos planas mane be galo nudžiugino, nes pagaliau galėjau valgyti normaliai, nereikėjo atsisakyti ir vaisių bei kaloringų riešutų. Išmokau ne bijoti maisto, bet keisti senus įpročius“, – juokėsi knygos pristatyme apsilankiusi moteris.

Pasak pačios knygos autorės, ji vengia griežtų nurodymų, nieko neliepia ir nedraudžia, nes griežtas apribojimas dažniausia nulemia nesėkmę, lieknėti tampa per sunku. „Viena iš priežasčių, kodėl žmonės palūžta arba net nesiima keistis, nes bijo, kad bus labai sunku. Bet sveikai maitintis – labai lengvai įgyvendinamas dalykas, tik reikia laikytis aiškių žingsnių ir sveika mityba pamažu taps kasdieniu įpročiu“, – sako V. Kurpienė.

Vos pasirodžiusi, knyga iš karto pateko į knygynų perkamiausiųjų TOP 5.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)