Apie savo vestuves V. Naumova neseniai pranešė socialiniuose tinkluose, nustebindama ne vieną savo sekėją.

„Mūsų vestuvės buvo išties įspūdingos. Net nesitikėjome, kad viskas bus taip puikiai. Ceremonija vyko smėlio saloje, kur aplink buvo tik vandenynas, mes, tėvai ir draugai. Vakarinė dalis vyko privačioje Sun Siyam Olhuveli saloje. Galima sakyti, kad vestuvės virto tikra pasaka! Esame patenkinti savo pasirinkimu“, – Delfi pasakojo Veronika.

Pasiteiravus, kodėl su mylimuoju susituokė būtent Maldyvuose, Veronika juokėsi, kad „ten galima užsakyti orą, kurio nori“.

„O jeigu rimtai, tai Maldyvai yra be galo gražūs, tai – tikras rojaus kampelis, kurį jau seniai įsimylėjau. Dėl meilės ir susižavėjimo šia šalimi nusprendėme savo gražiausią šventę švęsti būtent ten, – kalbėjo ji. – Po vestuvių likome Maldyvuose, turėjau progą aplankyti vietinę mokyklą, pristatyti savo sukurtas skaitymo korteles, pravesti pamoką. Taip pat kartu su makiažo meistre Živile Urbonaite startuojame su nauju verslu. Planuosime vestuves Maldyvuose ne tik lietuviams, bet visiems norintiems čia švęsti savo gražiausias šventes. Ir, žinoma, toliau plėsiu savo elektroninės parduotuvės veiklą.“

Pasak Veronikos, vystyti verslą Maldyvuose nėra sunku. Galimybės, kaip tikino ji, yra labai plačios, tačiau reikia viskuo domėtis, ieškoti tiekėjų ir turėti didelį norą startuoti čia ir dabar.

Mokytoja Veronika sutiko trumpai papasakoti ir apie mokyklas Maldyvuose bei kuo tenykštė švietimo sistema skiriasi nuo Lietuvos.

„Man teko būti Maafushi mokykloje, kurioje mokosi 500 vaikų. Mokinių skaičius gan didelis, nes pačioje saloje gyvena vos 4000 gyventojų. Darbas mokykloje prasideda nuo 7.30val. ir tęsiasi iki 16.30 val. Laisvadieniai yra penktadienis ir šeštadienis. Svarbu paminėti, šioje mokykloje dirba 56 mokytojai, kurie dėsto dalykus anglų kalba. Vienam mokytojui klasėje tenka mokyti vos 8-10 vaikų, kas yra labai gerai. Tokiu atveju nenukenčia mokymosi kokybė ir mokytojas gali daugiau laiko skirti kiekvienam vaikui.

Mokiniams yra diegiamas gamtos išsaugojimo akcentas, nes jie puikiai suvokia, kad švara ir gamtos išteklių išsaugojimas yra jų ir pasaulio ateitis. Taip pat Maafushi mokyklos sienos yra išrašytos įvairiomis motyvuojančiomis mintimis ir frazėmis, kas leidžia siekti geresnių rezultatų ir nepasiduoti, kai yra sunku.

Dar vienas reikšmingas ir svarbus dalykas – taisyklės. Šioje mokykloje yra griežtai laikomasi taisyklių net tėvai jų laikosi. Viena iš jų – pasibaigus pamokoms, tėvai turi vaikų laukti prie įėjimo. O norint patekti į mokyklą, reikia iš anksto užsiregistruoti“, – pasakojo per karantiną išgarsėjusi pedagogė.

Veronikos sukurtos skaitymo kortelės yra išleistos keliomis kalbomis ir toliau bus verčiamos į kitas kalbas. Jas mokytoja parodė ir Maldyvų mokyklos mokiniams.

„Kortelės buvo puikiai priimtos, nes pagrindinė mokomoji kalba yra anglų. Buvo nuspręsta padovanoti pirmą dalį (pradedantiems) ir antrą dalį (pažengusiems), – džiugia žinia pasidalijo jau anksčiau Maldyvus pamilusi Veronika. – Integruoti nebuvo sunku, nes kuriant skaitymo korteles anglų kalba buvo konsultuojamasi su anglų kalbos specialistais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)