Pastebėjimas ar patyčios – taip ėmė svarstyti ne vienas internautas, išvydę S. Starkutės įrašą instagrame. Nepaisant to, modelis DELFI patikino, kad jokiu būdu nenorėjo įžeisti pačios D. Virbilaitės, o tik atkreipti dėmesį į jos figūros tipui netinkamą sceninį įvaizdį.

„Vienintelis dalykas, kuris manęs itin nesužavėjo tame komentare yra tas, kad buvau prilyginta nėščiai moteriai. Lyg tai būtų blogai. Nematau nieko blogo būti nėščia ar priminti nėščiąją. Juk nėštumas yra gražus dalykas“, – sako Donata.

Donata Virbilaitė

Pasak dainininkės, replikos apie jos išvaizdą nežeidžia – jų ji yra sulaukusi ir seniau.

„Yra buvę anksčiau, kad koks stilistas pakomentuoja dėl apsirengimo, bet jie turi pilną teisę išsakyti savo kritiką. Bet aš nepykstu, esu vienas žmogus, neturiu jokio užnugario - nei prodiuserių, nei stilistų – viską darau pati. Dėl to galima suklysti, kai galva visko prikimšta. Tik šiuo atveju nemanau, kad suklydau. Gal suknelė buvo kiek per aptempta, turint galvoje, kad po apačia buvo dar dvi poros pėdkelnių ir dveji šortai. Tačiau tai buvo vienintelis drabužis, kuris būtų man įkandamas finansiškai ir kuris atitiko mano dainos lėlišką tematiką. Idėja buvo padaryti vienos dainos teatrą, o ne tik padainuoti. Visgi tai yra dainos konkursas, o ne suknelės“, – DELFI kalbėjo pašnekovė.

Donata pasakojo, kad su Simona jos nėra gerai pažįstamos, todėl modelio nuomonė jai nekelia didelių emocijų.

„Jei ji manekenė, tai gali pasižiūrėti plius dydžio modelių fotosesijas su apatiniais ir pamatys, kad ten beveik visos atrodo tarsi nėščios. Aš neslepiu ir nesigėdiju, kad esu stambus žmogus – viskas su tuo yra gerai. Jei nenorėčiau turėti to pilvuko, man reikėtų numesti svorio nuo viso kūno – maždaug 25-is kilogramus. Bet savo pasirodyme aš nematau nieko blogo. Taip, pėdkelnės pasitempė ir išryškino pilvuką. Televizijoje tai gal neatrodė labai gerai, bet nieko baisaus irgi nebuvo“, – optimizmo neprarado ji.

Donata Virbilaitė

Nepaisant to, kad Donata didžiuojasi savo pilnesne figūra, ji pastebėjo, jog atėjo laikas šiek tiek save pastebėti.

„Dabar esu atsikračiusi 5-ių kilogramų. Man patinka būti stambiai, bet ne per stambiai, kai jau nebegali įlįsti į drabužius. Labai noriu grįžti prie savo 12-ojo dydžio, kurį labiausiai mėgau, todėl dabar laikausi dietos. O putlumas man patinka, aš tuo žaidžiu. Kai dalyvavau projekte „Kelias į žvaigždes“ ir svėriau 65-is kilogramus, taip pat buvau laikoma stora. Dabar sveriu apie 83-is kilogramus, bet po truputį metu svorį. Mano tikslas pasiekti 75-is kilogramus, nes kitaip nebetilpsiu į drabužius, kuriuos parduoda Lietuvos parduotuvėse“, – pasakoja dainininkė.

D. Virbilaitė taip pat atskleidė, kad norėdama su savimi susitaikyti ėmė vaikščioti pas psichologę – tą ji sėkmingai daro iki šiol.

„Tu gali suklysti, nes nėra tiek daug drabužių pasirinkimo tokio dydžio žmogui. Tiek metų esu scenoje, kad jau nebesureikšminu kiekvieno komentaro. O ką aš galiu padaryti? Teisintis, kažką įrodinėti? Kam man to reikia? Tai laiko gaišimas. Pavargau šnekėti tomis temomis. Taip, mano šikna didelė, susitaikykite su tuo, kiek galima apie tai šnekėti?“ – ironiškai atkirto atlikėja.

DELFI susisiekus su S. Starkute, ši plačiau paaiškino, ką iš tiesų norėjo savo įrašu pasakyti.

„Šis žmogus siekia viešumo – tai vienintelė priežastis, kurią aš suprantu. Apsirengimas, išryškinimas kai kurių savo vietų, kurios jai pačiai patinka ir tai labai sveikintina, buvo skirta šokiravimui ir jai pavyko. Noriu pasakyti, kad man dėkoti už papildomą reklamą nereikia“, – šyptelėjo pašnekovė.

Simona pridūrė, kad jos nuomonė buvo skirta ne praeiviui gatvėje, o žmogui, kuris stovėjo scenoje ir, ko gero, siekė dėmesio.

„Taip save atrankoje pristatęs žmogus akivaizdžiai stokoja dėmesio. Ji nori, kad žmonės apie tai kuo daugiau šnekėtų. Mano nuomone, body shaming būtų tuomet, jei kažkas paslapčiomis kažką fotografuotų, pavyzdžiui, einant į parduotuvę ar nešant šiukšles iš namų. O čia yra viešas renginys su žurnalistais, fotografais, todėl reikia įvertinti savo įvaizdžio pasirinkimą. Tokioje situacijoje reikia priimti visus „už“, ir „prieš“ bei susitaikyti su visokiomis reakcijomis“, – tiki pašnekovė.

Modelis sako, kad gyvenime ji nebijo išsakyti savo nuomonės, net jei ji būna aštresnė nei įprasta.

„Kodėl mes, lietuviai, esame tokie pikti? Dabar, atrodo, nieko negalima pasakyti ar nuomonės išreikšti. Aš net nediskutavau, tiesiog pagalvojau, kad ji laukiasi. 95 procentai mano sekėjų pagalvojo tą patį. Esmė ta, kaip tu tai priimi. Manau, jai reikėtų tvarkytis su savo kompleksais. Jei man pasakytų, kad aš esu kvaila, atsakyčiau: „ačiū“. Mano aplinka žino, kokia esu iš tikrųjų. Juk ne pinigas esi, kad visiems įtiktum. Ar tu būsi stora ar plona, vis tiek visiems neįtiksi. Reikia su tuo susitaikyti, jei eini į viešumą. Tikrai nieko nenorėjau įžeisti. Tačiau jei numeti degtuką karštą vasaros dieną, tai nereikia stebėtis, kad užsidegė miškas. Nereikia tikėtis, kad visi sakys, jog atrodai nuostabiai. Esu mačiusi daug jos įvaizdžių ir ji yra atrodžiusi nuostabiai. O šįkart žiūrėdama Donatos nuotraukas aš tiesiog nuoširdžiai pagalvojau, kad ji laukiasi, bet pasirodo – ne“, – situaciją aiškino S. Starkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (496)