Moteris DELFI sakė, kad turėdama daugybę darbo vos spėja suktis, o kol ji dirba, su mažyle laiką leidžia auklė. Mergaitė auga guvi ir energinga, tačiau vaikas ramus ir mamą tai labai džiugina. Kaip ji pati juokauja, visos jų naktys išmiegotos ir belieka spėlioti, kokia ji bus paaugusi ir ar pradėjusi vaikščioti nebėgios greičiau.

Vienintelis dalykas, kuris vis dėlto neramina B. Navickaitės yra santykiai su jos pirmagimės tėvu. Anot pašnekovės, Petras Gražulis priešiškai nusiteikęs savo nesantuokinės atžalos išlaikymo klausimu ir gražiuoju sutarti vis dar nepavyksta. Nepanoro jis suteikti jai ir pavardės ar padėti išrinkti likimo ženklu tapusį vardą.

„Bandėme tartis gražiuoju, bet man tai neprimena nieko gražaus. Buvo jo bandymai spausti mane, kad kuo mažiau pinigėlių mergaitei būtų. Man nesvarbu, ar jis turtingas. Man tik svarbu, kiek kainuoja mergaitės išlaikymas. Jau seniai jam sakiau, kad man nerūpi, kiek tu uždirbi. Man svarbu, kiek kainuos mergaitę išlaikyti. Ketinu į darbą ir žiemą eiti, todėl man daug kainuos auklė. Negaliu juk vienos palikti“, – pasakojo ji.

Moteris taip pat patikino, kad politiko pažadai aplankyti mergaitę taip pat bevaisiai. Savo atžalos jis vis dar nematė, nors netrukus vaikeliui sueis penki mėnesiai. „Ir prie manęs ji bus iščiustyta. Prašiau tik suteikti tėvo pavardę. Iš pradžių pati jo klausiau ir jis sakė, kad nenori duoti pavardės. Tai buvo iki šio skandalo, o vėliau tai buvo neseniai ir dariau tai per advokatą, bet Petras ir vėl perdavė advokatui, kad nenori. Sako, kad mergaitė pavardę jau turi ir nereikia jo.

Tuomet dar vardą siūliau vaikeliui duoti, bet jis sakė, kad nenori ir to daryti. Suteikiau jai vardą, kuris man visą gyvenimą buvo gražus. Pirmiausiai sugalvojau dukrai vardą ir tik paskui sužinojau, kad tai yra jo mamos vardas. Dar kai nežinojau, ar tai bus mergaitė, ar berniukas, sugalvojau du vardus. Tik po kurio laiko sužinojau, kad mano sugalvoti mergaitei ir berniukui vardai sutapo su Petro tėvų vardais.

Po šios žinios tiesiog prisėdau ir šiurpas per kūną perėjo. Tai buvo neįtikėtinas sutapimas. Paskui paklausiau jo, kaip jis sutaria su savo mama, nes nutiko tokia situacija, kad vardai sutapo. Jis sakė, kad jam jokio skirtumo, koks vaikelio vardas. Tik įsivaizduokite, jei būtų berniukas, vardas būtų jo tėvo, o dabar – mamos. Tikrai kaip iš filmo ir tai galėjo būti sutapimas vienas iš milijono“, – neslėpdama nuostabos pasakojo palangiškė.

Kaip jau yra žinoma, skandalingojo politiko P. Gražulio tėvų vardai yra Monika ir Antanas. Būtent šie vardai B. Navickaitei ir pasirodė itin gražūs, tačiau ir ši istorija P. Gražulio nesujaudino.

„Jis tik pasiūlė mergaitę pavadinti Alfonsiuku ar Sigute juokdamasis. Jis tyčiojosi ir tai negražu. Nereikia viso to pateikti su patyčiomis.

Jis man jau buvo sakęs, kad nenori jos matyti ir joks teismas neprivers. Stengiuosi jau neskaityti jo interviu ir nematyti. Skaudina jo žodžiai, todėl atsiriboti noriu ir ta pati istorija atsibodo. Niekas nesikeičia. Jis nedalyvauja mūsų gyvenime“.

Moteris vis dar stebisi, kad mėnesius trukęs skandalas ir įrodyta tėvystė neprivertė žinomo vyro apsigalvoti. Jis vis dar nesidomėjo, ar vaikui nieko netrūksta bei neskyrė daugiau lėšų išlaikymui. Be iki gimdymo duotų 5000 eurų P. Gražulis daugiau pinigų išlaikymui neskyrė.

Po visų pastarojo meto įvykių Birutė sakosi norinti nurimti ir pailsėti bei tik gerai apgalvojus viską, kas įvyko pastaruoju metu, imtis tolimesnių veiksmų. Nedirbti ji taip pat neketina, bet sumažėjęs krūvis taptų galimybe daugiau laiko praleisti su augančia dukrele.

„Tiesą sakant, ir neįsivaizduoju, kaip galėčiau būti namuose tuos dvejus metus. Žinant save, kiek visą gyvenimą dirbau, tai būtų neįtikėtina. Norisi su vaikučiu pabūti, pailsėti. Vaikas iš pagrindų keičia gyvenimą ir jau suprantu, kad reikės samdyti žmogų, kuris už mane prekiautų“, – kalbėjo rūkyta žuvimi prekiaujanti moteris.

Paklausta, į ką jai atrodo panaši mergaitė, palangiškė su šypsena prasitarė, kad ji panašiausia į tėvą. Tiesa, didžiausiu savo noru Palangos verslininkė įvardija dukters laimę, o paklausta, ko linkėtų sau, susigraudina. „Apie save pamiršau galvoti. Keistas klausimas, jei atvirai“, – tramdydama emocijas pokalbį baigė pašnekovė.

DELFI primena, kad skandalas kilo po to kai balandį dukros susilaukusi palangiškė nusprendė netylėti ir viešai prabilo apie penktąjį parlamentaro vaiką. „Jei jis būtų įžeidinėjęs tik mane vieną... – kalbėjo B. Navickaitė. – Iš pradžių labai skaudėjo, paskui buvo liūdna, dabar iš viso nieko nebejaučiu." Kiek anksčiau moteris davė interviu naujienų portalui, kuriame papasakojo, kaip su ja elgėsi žinomas politikas.

„Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda", – DELFI yra sakiusi su Petru Gražuliu dukros susilaukusi moteris ir prasitarė girdėjusi, kad P. Gražulis turi ir daugiau nuo viešumos slepiamų vaikų. Kone dvigubai už P. Gražulį jaunesnės 31-erių palangiškės teigimu, santykių metu jis kalbėdavo apie norą kartu susilaukti vaikų, tačiau pati to neplanavusi: „Jis pats kalbėdavo apie tai, aš tiesiog karpiau ausim. Tiesiog pasiklausydavau jo kalbos, ir tiek." P. Gražulis tikino, kad nėštumas jam buvo didelė staigmena, nes, anot jo, B. Navickaitė buvo prisipažinusi, kad yra nevaisinga: „Žmogus pasakė, kad dešimt metų yra nevaisinga, nepastoja, vaiko nesusilaukia. Kaip atsitiko, taip atsitiko." Tai patvirtino ir pati Birutė.

„Aš ilgą laiką nepastojau. Tą dalyką jis sužinojo tik tada, kai aš jau buvau nėščia. Dabar jis tą apsuko ir naudoja prieš mane, – teigė palangiškė. – Kad aš dešimt metų nepastojau, jis sužinojo tik tada, kai buvau nėščia." B. Navickaitės teigimu, nėštumo metu ji nesulaukė P. Gražulio palaikymo, priešingai – išgirdo pasiūlymą nutraukti nėštumą. Moteris teigė, kad anksčiau norėjo susilaukti vaikų, tačiau jau buvo nuleidusi rankas. Romantiška santykių pradžia „Kažkada buvo toks noras, bet tas noras buvo išblėsęs. Netikėjau", – teigė palangiškė.

Birutė prisipažino, kad nėštumas buvo lengvas: „Nebuvo iš viso jokių požymių, išskyrus tai, kad pilvas augo." B. Navickaitė DELFI papasakojo, kada užsimezgė santykiai su P. Gražuliu. „Mes susitikome birželio 2 dieną, kad aš nėščia, sužinojau rugpjūčio 2 dieną. Pirmą vakarą su mano bičiuliu ir Petru nuvykome į mano namus. Bičiulis dar pasiėmė merginą. Petras liko nakvoti mano namuose, tiesiog. Dar nieko tarp mūsų nebuvo. Kitą dieną jis man į darbą atvežė rožių puokštę. Labai gražiai bendravo, vakarienes darydavo, kiekvieną dieną grįžusi iš darbo rasdavau vakarienę padarytą. Jis beveik visą laiką būdavo čia, kiek būdavo Palangoje, tiek būdavo pas mane", – atvirauja B. Navickaitė. Anot jos, P. Gražulis iki jai sužinant, kad laukiasi, kalbėjo apie vaikus. Esą, jei ji pastos, bus tik jo.

Birutė sako, kad P. Gražulis savo elgesiu rodė ir šiek tiek pavydo. Vis užsimindavo, kad ji gali ką kitą susirasti. Po žinios apie nėštumą viskas apvirto aukštyn kojomis Tačiau visas P. Gražulio meilumas ir asistavimas, pasak Birutės, baigėsi sužinojus apie nėštumą. Jai itin užkliuvo tai, kad jis nevengė įžeidinėti, tačiau, kai įžeidimai palietė vaiką, moteris sako jau neapsikentusi. Esą P. Gražulis dukrą pavadino bjauria.

„Sakė, bijau, kad nuo manęs pabėgsi, kalbėjo apie vaiką, sakė, jei tu turėsi jį – aš turėsiu tave. Apie vaiką jis kalbėjo tuomet, kai aš jau buvau nėščia, tačiau dar to nežinojome", – atvirauja Birutė. Dėl pykčių ir nesutarimų ji pripažįsta kone pasidavusi jo spaudimui darytis abortą. Birutės teigimu, jau net buvo užsiregistravusi pas medikus.

Tačiau sako, kad niekada nenorėjo atsisakyti kūdikio. Užvirus konfliktams, P. Gražulis, anot moters, jos darbe paliko pinigų. „Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda, sakė, gavai tris tūkstančius, atiduok. Atsakiau: „Atvažiuok, pasiimsi, yra visi tavo pinigai." P. Gražulis esą ne kartą jai sakęs, kad buvo ir kitų moterų, yra užsiminęs, kad viena buvo prabilusi apie nėštumą. Kas nutiko, tiksliai nepaaiškino. Tik pasakęs, kad, kai pareikalavo DNR, istorija su vaiku „susitvarkė". Pats politikas tuomet to nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1251)