Apie įprastą rutiną ankstyvą rytą kalbintas dizaineris pasakojo, kad jo rytai – kupini rutinos ir neįdomūs.

„Reikia anksti keltis, rūpintis kažkokiais dalykais. Prabėgo studentiški laikai, kai norėjosi pamiegoti ir ūžt per naktis. Dabar kiti dalykai, turi anksti keltis, sugalvoti, ką padaryti, užduoti užduotis žmonėms, kurie tuoj ateina į darbą. Tai negaliu pasakyti, kad labai jau čia man įdomu“, – pasakojo J. Statkevičius.

I. Krupavičiui paklausus, kodėl emigracija grasinęs ir visus raginęs emigruoti dizaineris vis dar Lietuvoje, J. Statkevičius teigė, kad kartą ištarti žodžiai nieko nereiškė.

„Visi čia taip nori, kad emigruočiau? Aš vieną kartą pasakiau, tai nereiškia, kad išvažiuoju. Tiesiog nebeįmanoma čia gyventi, greitu laiku čia liks tik parlamentas ir Lietuvos televizija. Ką jūs rodysite, kai visi išvažiuos?

Gal aš nusišneku, bet man atrodo, kad jau peržengtos visos ribos: pensininkai neturi už ką valgyti, studentai – kažkur, žodžiu laikas važiuot, yra kitos pasaulio šalys“, – laidoje „Labas rytas, Lietuva“ kalbėjo dizaineris.

Pasidomėjus, kas J. Statkevičiui Lietuvoje patinka, šis atsakė tokiu pačiu klausimu. Gavęs atsakymą, kad I. Krupavičiui patinka Lietuvos gamta, dizaineris suabejojo atsakymo nuoširdumu: „Tai tu turi taip šnekėt, nes televizijoje dirbi. Kokia čia šalis, kad negali nei dirbt, nei užsidirbt?

Man patinka mano darbas, mano klientai, mano žmonės, mano darbuotojai, kurie dirba 28-erius metus. Matosi, kad myliu šitą šalį, padariau daugiau nei 100 spektaklių, išleidau knygas, padariau kvepalus, žodžiu, vienintelis iš Lietuvos padariau tarptautinę karjerą, bet be niekeno pagalbos.“

DELFI primena, kad mintis apie emigraciją dizaineris išreiškė praėjusią žiemą. Savo feisbuko paskyroje vyras rašė:

„Nesunku pastebėti, kad maistą perkame Lenkijoje, dirbame Norvegijoje, Anglijoje. Atostogos – Ispanijoje, Turkijoje. Jaunimas mokosi pasaulyje – visur! Tai kam ta mūsų Lietuva? Kad Seimo narius išlaikytume, kurie priverstinai išvaro emigracijon? Tema apmąstymams. Aš 100 proc. už emigraciją.

25 metai, kaip laisvi, o jokių pasikeitimų! Tik į blogąją pusę! Vien pažadai ir tušti, beverčiai žodžiai! Bloga! Dar kartą mąstau lėkt iš čia! Iš šalies, kur nacionalinis patiekalas – kitas lietuvis! Geriau mylėti tą Lietuvą iš toli, iš šalies, kur gali uždirbti ir užsidirbti, kur šilta ir iš pensininkės mamos niekas neatims pinigų (ir vietoje 50 atimtų grąžins tik keturiolika). Trūksta žodžių, nieko, reikia imtis veiksmų – krauti lagaminą, nieko čia nebus! Ir Jums patariu! Varome iš čia! Nes ateis laikas, kai neišleis! Varom!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)