„Jie patys paskambino ir pasiūlė spalio 3 dieną atvežti „16Hz Tribute“ koncertą. Jie pasiūlė, mes sutikome, iškabinome reklamėlę ir pradėjome prekiauti bilietukais“, – pasakojo Klausučių kultūros namų kultūrinės veiklos vadybininkas Ramūnas Puodžiūnas. Vis tik atėjus koncerto dienai, šis neįvyko.

„Likus valandai paskambino ir pasakė, kad koncerto nebus. Pasakojo, kad koncertai turėjo vykti dar trijose vietose, o ten nesurinko išankstinių bilietų, – įvykio detales atskleidė R. Puodžiūnas. – Nesvarbu, kad pas mane išankstiniai bilietai buvo surinkti. Na, būna visko, suprantu.“

16 Hz Tribute

Kultūrinės veiklos vadybininkas patikino, kad tąkart su organizatoriais pavyko draugiškai susitarti. Negana to, jie patys pasiūlė kompensuoti tokį nesklandumą ir suorganizuoti Ovidijaus Vyšniausko koncertą. Anot Ramūno, koncertas turėjo įvykti spalio 17 dieną.

Kultūros namų vadybininkas vėl pradėjo organizuoti koncertą: organizatoriai jam atsiuntė išankstinius bilietus ir šis ėmė dirbti. „Pardaviau visus išankstinius bilietus. Jų buvo 117. Dar buvo užsakyta apie 40 bilietų, tiesiog daugiau nebeturėjau, ką parduoti“, – suskaičiavo R. Puodžiūnas.

Vis tik istorija pasikartojo – koncertas neįvyko. „Turėjo prasidėti septintą, šeštą valandą man jau buvo neramu: nei garsistai atvažiuoja, nei dar kas. Skambinau – niekas neatsiliepė. Bandžiau raminti save, kad viskas bus gerai, gal vairuoja ar kas“, – istoriją pasakojo vadybininkas.

Anot R. Puodžiūno, organizatoriai apie atšauktą koncertą jam pranešė SMS žinute, likus penkiolikai minučių iki pasirodymo pradžios. „Aš jam skambinau, jis neatsiliepė, tiesiog atsiuntė kolegos telefono numerį ir nurodė skambinti jam“, – toliau kalbėjo Ramūnas.

Pašnekovas piktinosi, kad nemalonu ne tik tai, kad renginys atšaukiamas, bet ir tai, kad reikia kiekvienam atėjusiam aiškinti detales ir atsiprašinėti. „Žmonės atvažiavo ir iš Kazlų rūdos, ir iš Šakių. Atstumai dideli. Įsivaizduokite, ką reiškia Vyšniausko koncertas kaimo vietovėje, – nusivylimą liejo kultūros centro darbuotojas. – Atsistojau tiesiog viduryje aikštės su visa kasa ir atidavinėjau žmonėms pinigus.“

„Galbūt jiems kaimiška vietovė yra visiškai nusišvilpt, bet juk tai jų klausytojai. Taip pavesti auditoriją. Be to, žmonių pasitikėjimą praradau tai aš, juk žmonės pradės nebepirkti bilietų iš anksto, nes nežinos, bus tas koncertas ar nebus“, – situaciją dėstė R. Puodžiūnas.

Klausučių kultūros centre vadybininku dirbantis vyras įvardijo, kad norint, jog koncertas įvyktų, reikia parduoti ne mažiau kaip 40 išankstinių bilietų. Vieno kaina šiuo atveju buvo 5 eurai.

Pasipiktinimą liejantis vyras tokį darbą dirba jau beveik šešerius metus. Anot jo, per šį laiką tai pirmas atvejis, kai du kartus iš eilės atšaukiami koncertai.

Pasidomėjus, ar prieš koncertus sudaromos sutartys su atlikėjais ar renginių organizatoriais, vyras įvardijo, kad tai priklauso nuo situacijos. „Jei aš kviečiu atlikėją, tada sudarau sutartį, tačiau jei patys organizatoriai ką nors siūlo, sutarties nepasirašome“, – organizacinio darbo detales atskleidė R. Puodžiūnas. Anot jo, nuo šiol sutartys bus sudaromos visuomet.

Ovidijus Vyšniauskas

Susisiekus su „16Hz“ nariu Petru Jucevičiumi, kuris atstovauja „16Hz Tribute“ grupę, paaiškėjo, kad toks koncertas turėjo vykti, tačiau nežinia, kodėl jis buvo atšauktas. „Tokių dalykų mes nedarome, tačiau vaikinai nusprendė pabandyti. Kiek žinau, tai suorganizuoti pasisiūlė kažkokie organizatoriai, mes ten nesikišome, palikome tai „16Hz Tribute“ vaikinams“, – pasakojo P. Jucevičius. Jo žiniomis, nebuvo parduota pakankamai išankstinių bilietų, todėl koncertas ir neįvyko.

16 Hz Tribute“ grupės narys Žilvinas Lipnickas DELFI liejo nusivylimą renginio organizatoriais. Pasak jo, vaikinai net nebuvo informuoti, kad norint, jog koncertas įvyktų, turi būti parduotas tam tikras kiekis bilietų. „Tie organizatoriai apie atšauktus koncertus mums pranešė pusę penkių ryto, o apie pačius pirmus koncertus iš viso neteikė jokios informacijos, – pasakojo atlikėjas Žilvinas, – Tik tada, kai nuvažiavome į reikiamą vietą, jie sugebėjo paskambinti ir pranešti, kad niekas nevyks.“

Renginių organizatorius, turėjęs pradžiuginti Klausučių kultūros namų klausytojus net dvejais koncertais, tikino, kad apie atšauktus koncertus informavo kiek galėdamas anksčiau. „Kiek pamenu, aš jam skambinau, tačiau jis (Ramūnas Puodžiūnas – aut.past.) nekėlė telefono. Kiek žinau, apie tai jam buvo pranešta SMS žinute“, – pasakojo Nerijus Katinas.

Jis taip pat pakartojo ir R. Puodžiūno išsakytą sąlygą, kad koncertas įvyktų – būtina parduoti tam tikrą išankstinių bilietų kiekį. Anot jo, sąlyga nebuvo įvykdyta.

Pasidomėjus, kodėl buvo atšauktas O. Vyšniausko koncertas, N. Katinas teigė, kad šį koncertą uždraudė „arenų atstovai“. „Jie pastebėjo, kad žmonės į tą koncertą norėjo atvažiuoti iš miestų, todėl neleido“, – paaiškino vyras.

„Vyšniausko koncertai organizuojami didžiausiose arenose, todėl jam buvo neleista vykti į kultūros namus. Mums tikrai būtų buvę naudinga, tačiau negalėjome vykti“, – nusivylimą liejo pašnekovas.

Vis tik jis tikino, kad apie atšauktus koncertus atsakingus asmenis informuoja kiek galima anksčiau. „Apskritai retai atšaukiame koncertus“, – patikino N. Katinas.

Renginių organizatorius, baigdamas pokalbį, išdėstė nuoširdų atsiprašymą: „Visos įmonės vardu noriu atsiprašyti, tikiuosi, ateityje to nebus. Tikiuosi, kad žmonės jam (Ramūnui Puodžiūnui – aut.past.) atleis, o mes asmeniškai su juo susisieksime ir pabendrausime.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)