Laura ir Šarūnas Mazalai abiems dukrelėms suteikė negirdėtus vardus


Trečiadienį antrosios dukrelės susilaukę žurnalistai ir verslininkai Šarūnas ir Laura Mazalai naujagimei išrinko neįprastą lietuvio ausiai Aurėjos vardą. Žinoma pora juokavo, kad patys ir prišaukė gimdymą išrinkdami būtent tokį vardą, mat liepos 19-ąją, kai gimė Aurėja, ir yra jos vardo diena.

„Likimas. Ne kitaip", - DELFI sakė L. Mazalienė.

Tiek šįkart, tiek ir laukdami pirmagimės gimimo jie jau žinojo, kokius vardus mergaitėms suteiks. Suteikdami Deimilės vardą vyresnėlei jie siekė dukrelei duoti lietuvišką, tačiau retą vardą.

I. Puzaraitė sūnų pavadino dievybės vardu

Irūna Puzaraitė

Šių metų liepos 14-ąją sūnaus Toro susilaukusi atlikėja Irūna Puzaraitė su vyru Roku Čeponiu sūnui išrinko senovės skandinavų griaustinio ir audros dievo vardą.

Abi R. Žiogo atžalos džiaugiasi išskirtiniais vardais

Remigijus Žiogas

Renginių organizatoriaus ir vedėjo Remigijaus Žiogo šeimoje augančios Riana ir Rėja dažnai sulaukia klausimų, kaip buvo sugalvoti tokie reti vardai. Žinomas vyras su žmona Rovena norėjo, kad dukrelių vardai prasidėtų ta pačia raide.

V. Mauručaitės dukrai vardą rinko vyras

Viktorija Mauručaitė

Kaunietė atlikėja Viktorija Mauručaitė antrajai dukrai vardą išrinko vyras Artūras Butkevičius. Angelos vardas mergaitei išrinktas praėjos vos kelioms paroms po jos gimdymo.

„Išrinkome vardą, gražus, Angela. Tiesiog taip išėjo ir tiek. Buvo daug variantų, bet labiausiai pritiko būtent Angela. Į vardo reikšmę nesigilinome, tačiau dėl jo labiausiai nerimauja dukra Gabrielė. Ji įsitikinusi, kad niekur neras nusipirkti puodelio ar pakabuko su tokiu vardu", – naujienų portalui DELFI kalbėjo sekmadienį dar vienos dukros sulaukęs A. Butkevičius.

Atlikėjas M. Mikutavičius pirmagimiui suteikė trumpą, tačiau reikšmingą vardą

Marijonas Mikutavičius FOTO: G.Vidžiūnas

Projekto „X Faktorius" teisėjas, garsus šalies atlikėjas Marijonas Mikutavičius ir dizainerė Ieva Daugirdaitė savo sūnui išrinko Majaus vardą.

Šis vardas yra kildinamas iš senovės romėnų deivės Majos vardo. Tai pavasario, gimimo ir augimo deivė. Manoma, kad šis vardas gali būti kildinamas iš majų tautos pavadinimo.

Majaus vardą savo sūnui suteikė ir atlikėja Karina Krysko su šokėju Sauliumi Skambinu.

J. Brūzgos jaunėlei vardą rinko vyresnioji dukra


Dainininkai Akmėja ir Jurgis Brūzga augina dvi dukreles gana neįprastais vardais. Įdomu tai, kad vyresnėlė Junė savo sesutei Amilei vardą išrinko pati. Mergaitė sakė, kad darželyje yra kita mergaitė tokiu vardu, kuris jai patikęs.

Manoma, kad itin retas vardas Amilė reiškia neįkainojamas.

I. Stasiulytė gimus dukrai vardą sugalvojo spontaniškai

Ineta Stasiulytė su dukra

Žinoma teatro, kino ir televizijos aktorė Ineta Stasiulytė savo ir žinomo šokių mokytojo bei festivalių organizatoriaus Eduardo Gimenezo dukrai vardą sugalvojo ilgai nesvarstydama. Prieš 12 metų gimusiai mergaitei ji vardą buvo sugalvojusi dar iki pastojant.

Aktorė tuomet juokavo, kad mintis dukrelę pavadinti Upe Soffia gimė sėdint prie upės.

K. Krivickas laikosi graikiškų tradicijų

Kristupas Krivickas su šeima

Televizijos laidų vedėjas ir visuomenės veikėjas Kristupas Krivickas su žmona augina dukreles Atėnę, Eladą ir Faustą bei jaunėlį sūnų Augustą. Rinkdamas dukroms vardus jis sakė, kad nori, jog jie būtų susiję su senovės Graikija.

Taip ir gimus dukrelei Eladai garsus vyras išdavė, kad bus nuoseklus ir skirs jai panašų vardą.

I. Norkūnienės dukrai vardą sugalvojo bičiuliai

Ieva Norkūnienė

Prieš choreorgrafei ir įvairių šokių projektų dalyvei Ievai Norkūnienei bei jos vyrui Adomui Norkūnui sugalvojant dukrai suteikti Adijos vardą, tokiu neįprastu vardu mūsų šalyje buvo pavadintos vos kelios mergaitės.

Iš germanų kalbos kildinamą vardą pasiūlė Adomo draugai. Jis reiškia kilmingą prigimtį.

A. Kandelis dukrai skyrė idealiausiai jai tinkantį vardą

Andrius Kandelis

Gimus pirmagimei šokėjas ir choreografas Andrius Kandelis neilgai trukus išrinko ir vardą. Neįprastą Ditės vardą jis sugalvojo, nes, anot žinomo vyro, šis geriausiai tiko mažylei.

Išvertus iš anglosaksų kalbos jis reiškia sėkmingą ir turtus atnešusį karą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (410)