Ketvirtadienį P. Daunys išplatino pranešimą spaudai, kuriame tikina, kad savo kaltės nepripažįsta, o teismo sprendimas garbės jo karjerai neprideda.

„Mirgant antraštėms apie mano teistumą ir nepagrįstas baudų sumas, paties mano oficialus pareiškimas yra aiškus, be interpretacijų. Aš, Petras Daunys, nesutinku nei su vienu kaltinimu, nei su paskirtomis baudomis. Tai visiškas absurdas. Manau, kad teismas akivaizdžiai buvo šališkas, galimai papirktas ar kitaip įtakotas. Įvardintoje ieškovų situacijoje nebuvo nei psichiškai, nei fiziškai nukentėjusių, todėl sprendimas yra absoliučiai niekuo nepagrįstas ir tai yra tik bandymas pasipelnyti, naudojantis viešo asmens statusu.

Neabejotinai, bus pateikiama apeliacija, o jei reikės bylą vieną dieną nagrinės ir Aukščiausiasis Lietuvos teismas. Nors išpūstas burbulas, pateikti kaltinimai ir pirmos instancijos sprendimas mano karjerai garbės neprideda, savo kaltės nepripažįstu ir tai bus įrodyta“, – rašė P. Daunys.

Kovo 23 dieną garsus atlikėjas P. Daunys išgirdo teismo nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl sukelto fizinio skausmo, šmeižimo ir sistemingo bauginimo.

Delfi žiniomis, teismas P. Daunį pripažino kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo, dėl Raimondo Arlausko bei šio pažįstamos moters bauginimo, taip pat dėl šių abiejų nukentėjusiųjų šmeižto.

Už įvykdytus nusikaltimus teismas P. Dauniui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę ir nurodė į valstybės biudžetą sumokėti 150 MGL (7 500 eurų) dydžio baudą. Ją teismas leido sumokėti per 10 mėnesių nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Tačiau už grotų atlikėjui sėsti nereikės – teismas nutarė laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėti dvejiems metams. Per šį laikotarpį P. Daunys privalės dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, taip pat nuo 22 iki 6 val. privalės būti namuose, jeigu tai nesusiję su darbu arba mokymusi. Teismas taip pat nutarė, kad P. Daunys negalės išvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be jo priežiūrą vykdančios Probacijos tarnybos leidimo.

Tiesa, jeigu per dvejus metus P. Daunys padarys naują nusikaltimą, teismas spręs, ar jo nepasiųsti atlikti jam skirtos laisvės atėmimo bausmės.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas taip pat patenkino nukentėjusiųjų ieškinius – jis R. Arlauskui turės sumokėti 3 tūkst. Eur, o jo pažįstamai moteriai – 6 tūkst. Eur neturtinei žalai atlyginti. Be to, jis taip pat privalės atlyginti nukentėjusiųjų bylinėjimosi išlaidas – daugiau kaip 8 tūkst. Eur.

Nuosprendyje taip pat nurodoma, kad teismas nusprendė P. Dauniui skirti baudžiamojo poveikio priemonę – iš jo konfiskuotas asmeninis kompiuteris.

Šis teismo nuosprendis dar neįsiteisėjęs – nuteistasis jį galės skųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui. Jeigu P. Daunys teismo verdiktą skųs, iki nuosprendžio įsiteisėjimo jam galios paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Anksčiau Delfi susisekus su P. Dauniu dėl šios situacijos, atlikėjas jos komentuoti nesutiko.

„Kadangi ir posėdis buvo uždaras, niekam nieko nekomentavau, tai ir liksiu prie šitos pozicijos, nieko nekomentuosiu ir šį kartą“, – anksčiau Delfi teigė P. Daunys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją