„Prisiminsiu ją tokią, kokia ji buvo. Tam, kad turėti daug mylimų gerbėjų, surinkti tūkstantines minias, nebūtina scenoje būti „Olialia“ pupyte. Reikia savyje turėti ir nešti džiaugsmą žmonėms, šviesą, džiugesį. Širdyje reikia turėti džiaugsmą pačiam gyvenimui. Dabar važiuodamas prisiminiau, kad ji niekada manęs nevadino Romu, visada – Romuti, Romuti. Pagalvojau, kad mes jau retai vienas kitą bevadinam mažybiniu vardu, kas yra labai šilta ir gera“, – kalbėjo atlikėjas.

Pasak R. Dambrausko, paskutinį kartą su Vitalija juodu kalbėjo tada, kai prasidėjo ribojimai dėl COVID-19 pandemijos.

„Jos savybių trūksta dažnam, ypač dabar, kai esame nusivylę, pikti. Pažiūrėkime, kokia ji buvo... Lietuvos scena neteko gyvo sidabro lašo. Kada eidavai link Vitalijos, jusdavai, kad tas džiaugsmas puola į tave. Labai malonus ir geras jausmas visada, – tikino vyras. – Manau, jei ji būtų nebesėdėjus, o gulėjus, vistiek būtų dariusi koncertus. Toks žmogus – nepaprastai stiprus, unikalus.”

R. Dambrauskas prisiminė 1990-ius, kuomet kartu su V. Katunskyte dalyvavo vieno restorano programoje.

„Ji jau tada tokia buvo – apkūni moteriškė išeina į sceną, ugnis tiesiog, visus pakelia. Čia toks unikalus dalykas, kai šitoks žmogus turi tūkstantines gerbėjų minias. Ją mylėjo ir mylės visi“, – sakė dainininkas.

Delfi primena, kad netikėta žinia apie garsios atlikėjos netektį Delfi pasiekė trečiadienio vakarą. Skaudžią naujieną patvirtino buvęs V. Katunskytės dukros vyras Kęstutis Blažys.

„Taip, dar nežinoma mirties priežastis, daktarai sako, kad dėl širdies. Ji buvo namuose“, – Delfi sakė K. Blažys.

Su trečiadienį mirusia atlikėja buvo galima atsisveikinti laidojimo namuose „Tylos namai“, Šiauliuose, Žemaitės g. 2B. Lankymas vyko penktadienį nuo pietų, šeštadienį ir sekmadienį.

Laidotuvės – sekmadienį 13 val. Amžino poilsio ji atguls Donelaičio kapinėse, šalia savo mamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)