Pirmosios klinikos pasiūlymo padailinti figūras sulaukė grupė „Kitokios“. Merginoms buvo siūlomos nemokamos plastinės operacijos. Už tai dainininkės būtų turėjusios žiniasklaidoje kalbėti apie ištvertas procedūras.

Jaunoms dainininkės buvo pasiūlytas visas plastinių operacijų „komplektas“. Už klinikos reklamą merginoms buvo siūloma viena krūtinės didinimo operacija, pilvo riebalų šalinimas, akių vokų operacija šeimos nariui.

*Renata Klimaitytė Dariaus Gražio nuotr.

„Plastinės chirurgijos klinika norėjo labai didelės reklamos. Atsisakėme šio pasiūlymo, nes jaučiame atsakomybę prieš jaunas mūsų gerbėjas. Kas darysis jų galvose, kai pamatys, kad mylimos atlikėjos ryžosi dailinti formas atsigulusios ant operacinės stalo. Plastikos chirurgai verkšlena, kad pacientų amžiaus cenzas jaunėja, tačiau patys siūlo operuotis jaunoms merginoms. Gal geriau mes pasportuosime ir segėsime liemenėles su pakietinimais. Tobulinti kūną pas plastikos chirurgus tampa nesveika mada, merginos operuojasi, nors joms visai to nereikia“, - kalbėjo grupės įkūrėja Renata Klimaitytė.

Greta Lebedeva

Dainininkė atskleidė, kad dar prieš naujus metus sulaukė šio pasiūlymo. Viena iš grupės narių, Greta Lebedeva, akimirka buvo susigundžiusi pasididinti krūtinę. Mergina intensyviai sportuoja, dalyvauja fitneso varžybose, kuriose labai svarbu kūno formos. „Aš ir Indrė (Indrė Burlinskaitė – aut. past.) iškart atsisakėme didintis krūtinę. Kadangi padailinti krūtis norėjo tiek Greta, tiek Oksana merginos būtų traukusios burtus. Vėliau pakalbėjome ir nusprendėme, kad jei norėsime ką nors pasididinti, tikrai tą darysime be reklamos ir už savo pinigus. Mes esam už grožį, bet ne už žaidimą žmonėmis“, - DELFI teigė pašnekovė.

Klinika, norėdama prisikalbinti atlikėjas gultis po chirurgų skalpeliu, drąsino pažadais, kad tai bus puiki reklama: „Žinoma, mes apie tai pagalvojome. Bet nenorime to daryti tik vardan reklamos, jei prieš save jaučiamės blogai. Reklama lieka reklama, tačiau nereikėtų peržengti sąžiningumo ribos. Aiškinti paauglėms, kad mes tokios gražios dėka peilio mums neapsivertė liežuvis. Geriau mes kalbėsime, kad gražiai atrodyti mums padeda sportas, kuris dar ir ugdo valią.“

Indrė Burlinskaitė

„Nesu prieš plastines operacijas, bet manau, kad jos turi būti atliekamos vyresniame amžiuje. Kai kuriems žmonėms jų reikia, nes tai tampa problema, didžiuliu kompleksu. Pavyzdžiui, regėjimui trukdo užkritę vokai, pilvas žlugdo gyvenimą. Man tos visos „pupytės“ atrodo kaip lėlės, visos mergaičių grupės Lietuvoje atrodo kaip lėlės. Jos rodo pavyzdį jaunoms mergaitėms. Kodėl mes negalvojame apie savo vaikus? Kokius invalidus iš jų darome? Kaip kenkiame jų psichikai? Plastikos chirurgai turėtų darytis reklamą kitaip. Galėtų pasiūlyti plastines operacijas tiems žmonėms, kuriems to tikrai reikia“, - pasipiktinusi kalbėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)