Paklausta, kiek laiko skyrė kruopščiam valgių receptų sisteminimui, Agnė papasakojo intensyviai dirbusi net tris mėnesius. Bendradarbiauti su leidykla „Laisvos valandos“, pasak autorės, sekėsi puikiai, mat redaktorei neprireikė daug redaguoti Agnės parašytų tekstų.

„Atsivertęs šią knygą, žmogus galėtų labai lengvai pasigaminti kiekvieną patiekalą. Aš pati viską esu išbandžiusi. Žinau, kad yra daug žmonių, kurie iki šiol niekada negamino. Manau, kad šie receptai pravers net ir jiems, kadangi viskas tikrai labai paprasta“, – kalbėjo Agnė.

Knygos autorė pasakojo, kad parašyti receptų knygą yra sudėtingas ir rimtas darbas. Mat skaitytojams norėtųsi pateikti daug daugiau, tačiau to padaryti paprasčiausiai nebuvo galimybių.

Mergina savo gerbėjus pradžiugino aprašiusi net 60 skirtingų receptų.

„Knygoje rasite ir daugybę istorijų iš mano gyvenimo, konkretaus recepto atsiradimo istorija bei kaip į kiekvieną mano gamintą patiekalą reagavo draugai. Tai nėra vien tik receptų knyga“, – pasakojo pašnekovė.

Knyga padalinta į skyrius, kurie atitinka atskirus valgiaraščius. Mergina sakė norėjusi, kad viename skyriuje atsidūrę receptai tarpusavyje derėtų.

„Kadangi aš pati nevalgau mėsos, tai ir knygoje mėsos valgių receptų rasite nedaug“, – atskleidė Agnė.

DELFI paklausta, kaip vertina savo kruopštaus darbo vaisių, Agnė sakė, jog labiau norėtų, kad knygą vertintų kiti, tačiau neslėpė esanti patenkinta rezultatu. Mergina norėtų, kad knyga ne tik sulauktų pripažinimo, bet ir daugeliui skaitytojų būtų naudinga.

Nors Agnė žurnalistams apie puoselėjamus jausmus teatro režisieriui O. Koršunovui nepasakoja, knygoje skaitytojai ras ne tik merginos mylimojo nuotraukų, bet ir šaltibarščių receptą „Oskaro šaltibarščiai, arba aš tave myliu“. Visoje knygoje skirtingomis formomis pasikartoja A. Jagelavičiūtės ir O. Koršunovo meilės istorijos motyvai.

DELFI klausiama, kodėl iki šiol neafišuotus savo santykius su garsiu vyru ji nutarė įpinti į knygą, Agnė buvo atvira.

„Nesvarsčiau, ar Oskarą įdėti į knygą, ar ne. Negalvojau, ar iš to išeis skandalas... Knyga man yra labai svarbi. Oskaras taip pat man labai svarbus. Knyga yra mano gyvenimas, o jis – kaip daina. Iš dainos juk žodžių neišmesi“, – pasakojo A. Jagelavičiūtė.

Į knygos pristatymo vakarėlį atvyko ir Agnei brangūs bičiuliai. Pasveikinti draugės išleidus knygą užsuko Inga Bytautė, Viktorija Jakučinskaitė, Gediminas Jaunius ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją