DELFI pakalbino LNK muzikinio šou „Žvaigždžių duetai“ dalyves Agnę Buškevičiūtę bei Sandrą Chlevickaitę ir LRT projekto „Auksinis balsas“ dalyvius Viktorą Gerasimovą bei Indrę Anankaitę – Kalašnikovienę. Šie TV pasaulio naujokai papasakojo apie naują patirtį, reakciją į komisijos kritiką ir atskleidė, kad senbiuviai nenori priimti naujokų į savo gretas.

Tėvas įkalbėjo dukrą dalyvauti TV projekte

Žinomas politikas Stanislovas Buškevičius įkalbėjo savo dukrą Agnę dalyvauti TV projekte „Žvaigždžių duetai“.

„Labai spyriojausi, nenorėjau dalyvauti TV projektuose. Niekados nebuvau tokių projektų mėgėja, nes esu iš klasikinės muzikos pasaulio“, – teigia A. Buškevičiūtė.

Mergina džiaugiasi galimybe dalyvauti šiame muzikiniame projekte. Sunkiausia jai yra paruošti kokybiškus pasirodymus per dvi savaites.

„Tikrai minusas – laiko stoka. Norint paruošti kokybišką pasirodymą, reikia įdėti daug jėgų bei repeticijų. Kartais to mums pritrūksta“, – pasakoja TV projekto dalyvė.
Justinas Lapatinskas ir Agnė Buškevičiūtė

Atlikėjo Justo Lapatinsko partnerė vadovaujasi olimpiniu principu: svarbu ne nugalėti, o dalyvauti.

„Iš pradžių norėjau neiškristi iš pirmos laidos. Vėliau patiko temos, tai irgi nesinorėjo pasitraukti iš TV projekto. O dabar pagavo azartas kuo geriau pasirodyti bei išlikti projekte. Kiekvieną laidą įgyju tam tikros patirties, manau, jei ir nelaimėsim, tai tikrai nenusiminsiu“, – kalba Agnė.

Paklausta, kaip sutaria su savo partneriu Justu, atsakė: „Puikiai, Justas man padeda, nusileidžia dėl dainų. Juk aš esu dainavusi klasikinius bei roko kūrinius, o jis daugiausiai pop muziką. Ruošiant pasirodymą, jis vis sako: „Gerai, galime dainuoti tavo parinktą dainą, kad tik tau būtų geriau.“ Jis labai pedagogiškas, neveltui mokykloje dirba, linksmų plaučių žmogus.“

Verkė dėl komisijos kritikos

Po savo debiuto projekte Agnė verkė dėl komisijos kritikos bei balų. Ji nesitikėjo, kad pirmą kartą dainuojant TV projekto „Žvaigždžių duetai“ scenoje, komisija išpeiks pasirodymą.

„Taip, žinojom, kad mūsų pasirodymas buvo labai nevykęs. Tai komisijos kritika bei balai – penketai ir šešetai buvo man kaip šaltas dušas. Dar esu perfekcionistė, mane aštuonetas gali užmušti. Tačiau gerbiu komisiją. Jau konservatorijoje išmokino mane, kad komisija – šventas dalykas, ji visuomet būna teisi. Labai vertinu komisijos pirmininko Donato Katkaus nuomone apie mūsų pasirodymą, jei jis pasako gerą žodį, aš tuomet būnu pakylėta“, – pasakoja žinomo politiko dukra.

Rašo scenarijų filmui

Savo ateitį mergina sieja su klasikiniu dainavimu bei aktoryste.

„Tikrai nežadu dainuoti popso, noriu tobulėti klasikiniame dainavime“, – kalba Agnė. Vasarą TV projekto dalyvė Agnė stos į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją.

Rudenį mergina mąstė apie studijas Anglijoje. Ten norėjo pasirinkti kino studijas, tačiau neišvažiavo dėl asmeninių priežasčių. Merginos gyvenime kinas užima daug laiko. Šiuo metu rašo scenarijų filmui, tačiau dar neatskleidžia, koks bus filmas bei apie ką.

Žinomas savo srityje

TV projekte „Auksinis balsas“ žymiausi bei talentingiausi Lietuvos atlikėjai kovoja dėl auksinio balso titulo. Tarp žymiausių dainininkų dalyvauja ir mažai žinomas, vienintelis sopraninio balso savininkas Viktoras Gerasimovas. Pastarasis nesureikšmina to, kad projekte tenka varžytis su žvaigždėmis.
Viktoras Gerasimovas

„Žvaigždės šviečia tik danguje. Yra daugiau ar mažiau žinomi žmonės. Nesiekiu populiarumo dėl populiarumo – darau tai muzikos ir žanro, kurį atstovauju, vardan. Populiarumas, manau, sąlyginis dalykas. Vien dėl to, kad esi žinomas, nereiškia, kad esi mėgiamas. Man svarbūs - kiti dalykai. Savo srityje esu žinomas, bet didelis „ačiū” TV projektui „Auksinis balsas”, kad kita žiūrovų dalis ir aš turėsime galimybę atrasti vienas kitą“, – džiaugiasi atlikėjas.

Lieka ištikimas operai

Viktoras niekada nesiveržė į televiziją. Jis mano, kad šiame projekte žiūrovai neišgirs to, ką jis moka geriausiai. Todėl jam projektas nėra konkursas, o tik avantiūra.

„Juk kur daugiau galėsiu padainuoti disko, roko, repo stiliaus dainas? Savo atėjimu į TV projektą lieku ištikimas operai ir noriu pakviesti žiūrovus joje atrasti naujus dalykus. Ji gali būti netgi labai šiuolaikiška! Reikia tik patiekms domėtis ir žinoti, kur eiti“, – pataria Viktoras.

Gerbia komisijos darbą

Paklaustas, kaip vertina komisijos komentarus, atsakė: „Pirmiausiai dėkoju už visą kritiką, bet dažnai ir susimąstau. Nelygu, kas vertina ar operos dainininkas profesionalas, ar kitas muzikas, nesusijęs su dainavimu, bet kalba apie dainavimą. Kaip ten bebūtų, mano vaidmuo - dalyvio, o jų – komisijos. Todėl gerbiu jų darbą. Manau, jam reikia profesionaliai pasiruošti. Lygiai kaip ir mes ruošiamės pasirodymui - ne tik išmokstame tai, kas parašyta natose“, – teigia TV projekto dalyvis.

Studijavo Anglijoje

Viktoras – studijavęs Anglijoje. Pasak vaikino ten studijų visuma, kokybė labai lenkia Lietuvoje esančias studijas.

„Prie pagrindinės pasirinktos programos paketo gauni galimybę koreguoti ją. Gali lankyti paskaitas reikalingas tau, tavo specialybei ir neturi už tai mokėti. Kiekvieną savaitę dalyvauji meistriškumo kursuose su iškiliais operos solistais, pedagogais iš įvairių pasaulio šalių. Turi galimybę kiekvieną savaitę dainuoti įstaigos koncertuose. Visa ši praktika būna įtraukiama į vertinimo sistemą. Viskas orientuota į tavo specialybę. Jeigu tai dramos paskaita, ji bus pravesta per tavo dainuojamus kūrinius. Jeigu tai judesys, dėmesys bus skirtas tavo elgsenai scenoje tobulinti, kitą kartą šokiui statyti, emocijos išraiškai surasti.
Visos paskaitos yra be galo visapusiškos ir lanksčios. Nuostabios patalpos ir instrumentai. Gali rinktis įvairius instrumentus egzaminams, pasirodymams. Tereikia perspėti – bus ir vargonai, ir klaviasinas, ir fortepijonas, gitara. Jautiesi nepaprastai, kuomet taip į tave investujama ir gali tobulėti visapusiškai. Taip pat bendra atmosfera leido atsipalaiduoti, kitaip galėjau pažvelgti į save, daug suvokti ir atrasti. Tarp dėstytojo ir studento yra visiškai kitas bendravimas. Vyrauja atvirumas ir pasitikėjimas. Viskas natūralu ir paprasta“, – pasakoja TV projekto dalyvis Viktoras Gerasimovas.

Viktoras svetur jautėsi tik svečias, todėl nepasiliko ir grįžo į Lietuvą. Žinomas vaikinas nėra iš tų žmonių, kuris linkęs atvirauti apie savo asmeninį gyvenimą žiniasklaidai.

„Sutinku kalbėti apie muziką, projektą, profesiją. O visa kita išliks mano asmeniniu reikalu. Tegul žmonės vertina tai, ką girdi ir mato,“ – pokalbį baigia V. Gerasimovas.

Niekas nemėgsta naujokų

TV projekte „Žvaigždžių duetai“ dalyvauja seserys Sandra ir Saulenė Chlevickaitės.

„TV projekto rengėjai nušovė du zuikius, pakviesdami mus. Esu dalyvavusi tik projekte „Lietuvos balsas“, o Sandra dainavo prieš septynerius metus, pirmame šio projekto sezone. Taigi, aš esu naujiena, o sesuo senbuvė šou. Kažkada bandėme dainuoti dviese, bet nepavyko. O dabar pasitaikė galimybė dalyvauti mums šiame muzikiniame projekte, todėl nekilo jokių minčių atsisakyti kvietimo“, – sako Saulenė.
Sandra ir Saulenė Chlevickaitės su Mis Lietuva gražuolėmis

Mergina mano, kad šiame projekte jai yra galimybė išbandyti save. „Projekte reikia ne tik gerai dainuoti, šokti, vaidinti. Dar turi patikti žiūrovams bei komisijai“, – pasakoja TV projekto dalyvė.

Saulenė išdavė, kad sunku įsitvirtinti muzikos pasaulyje debiutantei. Pasak, merginos, niekas nemėgsta naujokų.

„Niekas jų nemėgsta, reikia laiko, kad jie užaugtų. Mūsų pramogų pasaulyje – įprasta: penki atlikėjai, penki laidų vedėjai, penkios grupės. Ir jie eina iš vieno projekto į kitą. Tik keičiasi TV laidų pavadinimai. Taigi, tikrai sunku į šią rinką įsitraukti naujam žmogui“, - kalba žavioji Saulenė.

Komisija turi būti įvairiapusiška

Dažnai komisija seserims negaili kritikos. Anot Saulenės, komisija turėtų būti įvairiapusiška.

„Taip, kritika – svarbi, tikrai nereikia liaupsinti visų. Komisijos nariai: Laima Lapkauskaitė, Donatas Katkus bei Kristina Kazlauskaitė – panašių vertinimų. Jie panašiai vertina mūsų pasirodymus. Manau, vienas komisijos narys turėtų būti labai jaunas, kuris žinotų, kas dedasi muzikiniame pasaulyje, kuo kvėpuoja jauni žmonės“, – teigia žinoma mergina.

Saulenė prisipažįsta, kad per savo gyvenimą ne vieno pasiūlymo atsisakė, kuris būtų padėjęs nutiesti kelią iki šlovės.

„Buvau sulaukiusi pasiūlymo prisijungti prie vienos populiarios merginų grupės, tačiau atsisakiau. Nesu prieš tas grupes, rinkoje reikia tokių atlikėjų. Tačiau jos nėra mano grupės, tas arkliukas, kuris padėtų siekti aukštumų“, – įsitikinusi Saulenė.

Atsisakė ir erotinės fotosesijos

Taip pat seksualioji TV projekto dalyvė sulaukė pasiūlymų nusifotografuoti erotinei fotosesijai užsienio rinkai. Ji atsisakė ne dėl nusiteikimo prieš tokias fotosesijos.

„Ne tokia mano skleidžiama žinia žiūrovams. Manau, ne erotinėmis fotosesijomis žiūrovus turėčiau dominti“, – kalba žavioji mergina.

Prieš tris savaites galėjo žiūrovai išvysti vienoje scenoje net šešias dainuojančias gražuoles. Tik vienintelė Saulenė tame pasirodyme nebuvo išrinkta gražiausia Lietuvos mergina. Paklausta, ar nekilo minčių dalyvauti grožio konkurse „Mis Lietuva“, atsakė: „Skeptiškai reaguoju į šį konkursą. Nemanau, kad tai mano konkursas. Tačiau susipažinusi su kitomis misėmis, pamačiau, kad karūna – priedas prie įvairių jų veiklų. Jos ne tik veiklios, gražios, bet ir protingos. Tai nemanau, kad būtų blogai, jei dalyvaučiau šiame konkurse.“

Po projekto Saulenė norėtų siekti dainininkės karjeros. Ji turi begalę idėjų, tačiau sunkiai įsivaizduoja savo pasirodymus mūsų lietuviškoje scenoje. Saulenė nori dainuoti „funk", elektronikos stiliaus dainas.

Džiugina žiūrovų palaikymas

Indrė Anankaitė – Kalašnikovienė netikėtai atsirado LRT projekte „Auksinis balsas“. Ji pakeitė savo draugę bei kolegę Laurą Zigmantaitę, kuri nebegalėjo siekti pergalės dėl ligos.
Indrė Anankaitė-Kalašnikovienė

TV projekto dalyvė džiaugiasi galėdama dalyvauti tokio aukšto lygio renginyje, kuriame turi progą padainuoti skirtingų muzikos žanrų kūrinius. „Dainuoti gyvai akomponuojant orkestrui – nuostabus jausmas. Ypač džiugina žiūrovų palaikymas, o juk aš tik naujokė, dalyvaujanti ne nuo projekto pradžios. Man yra labai svarbu žiūrovų balsai“, – teigia Indrė.

TV projekto dalyvei nėra baisi ir komisijos narių kritika. „Komisijos paskirtis ir yra vertinti bei kritikuoti. Aš visada atidžiai išklausau pastabas. Man ypač svarbu išgirsti profesionalų nuomonę, nes tai man padeda mokytis toliau, atrasti save. O dėl mano reakcijos į pastabas: jeigu viską tikrai atlikčiau be priekaištų ir tuomet sulaukčiau kandžių pastabų – būtų skaudu, bet aš dar tik mokaus ir žengiu pirmuosius žingsnius scenoje, todėl profesionalų kritiką priimu kaip norą man padėti“, – kalba operos solistė Indrė.

Indrė neslepia noro tapti žinoma atlikėja. Jos svajonė bei pagrindinis tikslas - kad ją išgirstų daug žmonių: „Manau man dar reikia mokytis. Tačiau tikrai visi dainininkai siekia tapti garsiais."

Skraido oro balionu

Uždarius repeticijos salės duris, Indrė atsipalaiduoja oro balione. Jos vyras – oro balionio pilotas, kuris į skrydžius visuomet pasiima žmoną. Net pati ketina ateityje išsilaikyti pilotės licenciją.

„Skrydis oro balionu - tai nuostabus laisvės pojūtis. Kiekvienam linkiu tai patirti“, – teigia TV projekto dalyvė Indrė.

Kiekvienoje „Auksinio balsio“ laidoje galima išvysti ir Indrės vyrą, kuris po žmonos pasirodymo įteikia jai gėlių puokštę.

„Džiaugiuosi, kad jis mane palaiko, tai man – svarbu. Tačiau, nenorėčiau viešinti savo asmeninio gyvenimo, tai kas yra mūsų, tebūnie tik lieka mums.“

DELFI skaitytojus kviečia dalyvauti apklausoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)