1920 m. gruodžio 31 d. Giuseppe’s Verdi „Traviatai” buvo lemta pradėti ne tik profesionalaus Lietuvos operos teatro istoriją, bet ir ilgametę naujametinių „Traviatos“ spektaklių tradiciją, kurios Lietuvos teatralai ištikimai laikėsi net 82-ejus metus – iki 2001 m. gruodžio 31-osios.

Kaip rašoma pranešime spaudai, po to LNOBT uždanga gruodžio 31-ąją „Traviatai“ buvo atsivėrusi tik du kartus: 2005 m., kai parodyta britų režisieriaus Jonathano Millerio režisuoto Anglijos nacionalinės operos lietuviškojo pastatymo premjera, ir 2009 m., kai LNOBT turėjo parengęs naują režisieriaus ir choreografo Chen Shi-Zheng „Traviatos“ pastatymą.

Abiejuose spektakliuose Violetos partiją atliko Asmik Grigorian.

2021 m. gruodžio 31-ąją teatras vėl atsivėrė „Traviatai“. Neseniai pristatytas puošnus nemirtingosios G. Verdi operos pastatymas, kurį parengė LNOBT vyriausiasis dirigentas Ričardas Šumila bei kūrėjų komanda iš Italijos: režisierius Fabio Ceresa, scenografas Tiziano Santi ir kostiumų dailininkas Giuseppe Palella, – jau devintasis Lietuvos operos istorijoje.

Į spektaklį susirinko išskirtinė publika.

Šventinį vakarą šiame pastatyme debiutavo trečioji jo Violeta – sopranas Katerina Tretyakova. Visagine užaugusi ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Giedrės Kaukaitės klasėje pirmąsias vokalo studijas baigusi solistė vėliau tobulėjo Zalcburgo „Mozarteum“ universitete ir Hamburgo valstybinės operos studijoje, tapo šio teatro trupės soliste.

2012 m. jai buvo įteiktas Hamburgo operos fondo įsteigtas dr. Wilhelmo Oberdörfferio prizas. 2013 m. solistė laimėjo Francisco Vinas konkursą Barselonoje ir pelnė pirmąją vietą tarptautiniame „Grand Prix de l’Opera“ konkurse Bukarešte. Jos apdovanojimų kolekcijoje – ir antroji vieta Montserrat Caballe konkurse Saragosoje bei pirmoji vieta Marcello Giordani konkurse Katanijoje.

Kartu su viešnia naujametį vakarą „Traviatoje“ dainavo Merūnas Vitulskis (Alfredas), Arūnas Malikėnas (Žermonas), Ieva Barbora Juozapaitytė (Flora), Marija Arutiunova (Anina), Rafailas Karpis (Gastonas), Liudas Norvaišas (Baronas) ir Steponas Zonys (Markizas). Šventinį „Traviatos“ spektaklį dirigavo pastatymo muzikos vadovas R. Šumila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)