Teigiama, kad minėti socialiniai tinklai taip pat laikinai leido skelbti įrašus, kuriuose džiugiai sutinkama Rusijos prezidento Vladimiro Putino arba Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos tariamų laidotuvių idėja.

„Dėl Rusijos įsiveržimo į Ukrainą laikinai leidome tokias politinės išraiškos formas, kurios paprastai pažeistų mūsų taisykles, pavyzdžiui, smurtines kalbas, tokias kaip „mirtis rusų okupantams“. Tačiau mes neleisime tikrų raginimų smurtauti prieš civilius Rusijos gyventojus“, – sakoma pranešime, kuriame cituojamas „Meta“ atstovas.

Neseniai pakeitus bendrovių smurto ir nesantaikos kurstymo taisykles, raginimai dėl Rusijos ir Baltarusijos lyderių mirties bus leidžiami, nebent juose būtų siekiama kitokių tikslų.

Laikini politikos pakeitimai galioja Armėnijai, Azerbaidžanui, Estijai, Gruzijai, Vengrijai, Latvijai, Lietuvai, Lenkijai, Rumunijai, Rusijai, Slovakijai ir Ukrainai, rašoma Reuters.com.

„Mes leidžiame smurtinę kalbą, kai: (a) taikomasi į Rusijos karius, išskyrus karo belaisvius, arba (b) taikomasi į turinį, kurio kontekstas – Rusijos invazija į Ukrainą (pvz. turinyje minima invazija, savigyna ir pan.). Neapykantos kurstymo politika ir toliau draudžia atakas prieš rusus“, – rašoma „Meta“ išplatintame laiške.

Į tokius „Facebook“ ir „Instagram“ politikos pakeitimus šmaikščiai sureagavo ir daugybė žmonių pasaulyje, tarp jų lietuviai. „Instagram Stories“ pradėta dalintis nuotraukomis, kuriose įsiamžinę žinomi žmonės rodo, kaip pasipuoštų eidami į V. Putino laidotuves. Šalia nuotraukų matyti ir įrašas „Your outfit to Putin‘s funeral“ (tavo įvaizdis Putino laidotuvėse – liet.)

Nuomonės formuotoja Karolina Meschino pasidalijo nuotrauka, kurioje įsiamžinusi su ilga rausvos spalvos suknele. V. Putino laidotuvėms ji dailų savo juosmenį paryškintų blizgančiu diržu, puoštųsi plačiakrašte skrybėle.

Nuomonės formuotoja Aistė Kabašinskaitė pasirodytų su raudonos spalvos suknele, turinčia gilų skeltuką. Raudona spalva atsispindėjo ir atlikėjos Jessicos Shy stiliuje, ji dėvėtų baltus, laisvai krentančius marškinius puoštus rausvomis gėlėmis.

Atlikėjas Tomas Alenčikas-Alen Chicco nevengtų ekstravagantiškų drabužių, avėtų akį traukiančius aukštakulnius ir figūrą išryškinančią, trumpą, pastelinės spalvos suknelę. Fotografas Lukas Gricius rinktųsi baltą kostiumą.

Luko Griciaus pasirinktas stilius
Tomas Alenčikas-Alen Chicco

Delfi primena, kad apie V. Putino „pašalinimą“ kalbėta ir anksčiau. Rusų verslininkas Aleksas Konanychinas buvo paskelbęs apie milijono dolerių premiją už Rusijos prezidento V. Putino galvą ir paragino Rusijos policiją suimti prezidentą kaip karo nusikaltėlį.

„Pažadu sumokėti 1 000 000 dolerių pareigūnui (-ams), kuris ryšis atlikti konstitucijos numatytą pareigą – suimti V. Putiną kaip karo nusikaltėlį pagal Rusijos ir tarptautinius įstatymus“, – feisbuke rašė A. Konanychinas.

O įtakingas JAV senatorius Lindsey Grahamas nevyniodamas žodžių į vatą paragino, kad „kas nors Rusijoje“ nužudytų prezidentą V. Putiną, jo pajėgoms užpuolus Ukrainą.

„Kaip tai baigti? Kas nors Rusijoje turi imtis atsakomybės... ir pašalinti šį vyruką“, – sakė respublikonų senatorius per interviu konservatyvios televizijos „Fox News“ laidų vedėjui Seanui Hannity.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją