„Šis savaitgalis pastaruoju laikotarpiu vienintelis buvo apylaisvis, turėjau tik vieną koncertą. Nors iš Panevėžio grįžome tik paryčiais ir rytas buvo gana tingus, po pietų nusprendėme išsilankstyti eglę“, – pokalbį su „Delfi“ pradėjo Natalija.

Ryškūs raudoni žaislai, ledinukų-lazdelių imitacijos, „apsnigti“ kankorėžiai, žaismingų spalvų lėlės iš baleto „Spragtukas“, eglėje pasiklydę elfai – spygliuotas medis atspindi viską, kas susiję su Kalėdomis.

Natalija savo parduotuvės internetinio puslapio naujienlaiškiuose negaili patarimų, kaip papuošti namus Kalėdoms. Praėjusiais metais savo pirkėjams rekomendavo originalią idėją – šmaikščiai kyšančias tarp eglės šakų įkliuvusių elfų kojytes. Šiemet tokį sumanymą ji įgyvendino ir pati.

„Visus žaislus įsigijau dar rugpjūtį, nes prekybininkai visus kalėdinius atributus užsakinėja jau vasaros pabaigoje. Na ir jau rugsėjo pradžioje mums į namus atkeliavo labai gražios dekoracijos: raudoni, vyšnių spalvos apvalūs papuošalai, „Spragtuko“ herojai, elfų kojytės, kaspinai ir kitos detalės. Dar labai laukiau tokių didelių raudonų, apsnigtų sunkvežimių su eglėmis. Tačiau vis dar nesulaukiau ir nusprendžiau puošti be jų“, – pasakojo žinoma atlikėja.

Natalijos Bunkės namų eglutė

Namų jaukumu besirūpinanti Natalija neslepia, kad šiai šventei kasmet tenka plačiau praverti piniginę. Praėjusiais metais šeimai teko įsigyti ne tik naujų žaislų, bet ir eglę, todėl Kalėdos atsiėjo nepigiai.

„Praėjusiais metais puošybai išleidome virš 1000 eurų. Vien eglė kainavo virš 500. Gyvas medis ant šildomų grindų tiesiog labai greitai nubyra, nesvarbu, koks jis bebūtų, todėl rinkomės dirbtinį. Be to, labai daug darbo prireikė pritvirtinant žaislų dėžės imitaciją. Šiemet, kadangi eglę buvo likę tik išlankstyti, sutilpome į 400 eurų biudžetą.

Aš kiekvienais metais noriu ją papuošti kaip nors kitaip. Priskiriu save prie dekoratorių, todėl norisi į tai pasižiūrėti kūrybingiau. Nesamdau dekoravimų meistrų, viską darau pati. Be to, jeigu minčių pritrūktų, jų visada galima pasiskolinti iš interneto. Ypatingai dabar, kai instagramo, „TikTok“ ir „Pinterest“ programėlės tokios populiarios“, – patarė Natalija.

N. Bunkės eglė praėjusiais metais:

Puošdama eglę žinoma moteris galvoja apie besibagiančius metus. Ne veltui šiųmetinė žaliaskarė – ryški ir ypatinga.

„Man spalvas padiktuoja metai. Šie buvo itin ryškūs, todėl ir norėjosi sodrios raudonos. Aišku, gal prisidėjo ir tai, kad praėjusį kartą eglę puošėme pastelinėmis spalvomis. Aš labai žaviuosi tuo amerikietišku eglės „perkrovimu“. Labai gražu, kai ji nupuošta įvairių formų ir dydžių žaisliukais. Aišku, svarbu, kad viskas tarpusavyje ir stilistiškai, ir savo idėja derėtų“, – kalbėjo pašnekovė.

Eglę anksčiau nei įprasta papuošusi Natalija paaiškino, kodėl norisi ilgiau ja pasidžiaugti. Moteris neslepia, kad, kaip ir kasmet, kalėdiniu laikotarpiu teks nemažai dirbti.

„Gruodžio mėnuo bus kosminis. Ir darbe parduotuvėje, ir ant scenos. Nors koncertų šiemet stengiausi pamažinti, vis tiek jų daug. Be to, norisi viską atlikti kokybiškai, nevėluoti. Ir egle spėti pasidžiaugti. Gerai tai, kad Kūčias minėsime namuose, o koncertas Kalėdų dieną vyks mano gimtajame Kaune. Labai viliuosi, kad renginių šventiniu laikotarpiu neuždraus ir jis įvyks“, – savo šventiniu planu dalijosi Natalija.

Po didžiule egle netruks sugulti ir dovanos. N. Bunkė džiaugiasi, kad turint parduotuvę rūpesčių šia tema kliūna mažiau.

„Net turime atskirą kalėdinių dirbtuvėlių kambarį, skirtą dovanų pakavimui. – šypteli pašnekovė. – Patarčiau šiemet žmonėms dovanomis pasirūpinti anksčiau, kadangi aš iš prekybinės pusės žinau, jog geidžiamiausių dovanų parduotuvėse pritrūks. Be to, ir kainos yra labai stipriai pakilusios, ir nėra, ką įdomesnio nupirkti. Todėl tikrai raginu visus dovanomis kuo anksčiau. Be to, dabar laukia „Juodasis penktadienis“ – gera galimybė apsipirkti kur kas pigiau“.

Namuose trijulė pasiskirstė darbais. Edgarui teko išlankstyti eglę, Natalija užsiėmė dekoracijomis, o Kristupas – piešimu.

„Man labai patogu, kad dažniausiai, kol aš puošiu, jie šalia kažkuo užsiima, žaidžia, valgo saldainius. Na, o Kristupas nupiešė žaislą, kurio nori dovanų. Mes jį pakabinome ant eglės, kadangi į namus atvykęs Kalėdų senis kažkaip turės jį surasti. Ant kitos pusės piešinio jis užrašė, ko norėtų sulaukti – svajoja apie tam tikrą techniką, skirtą žaidimams kompiuteriu“, – prasitarė mama.

Štai, kaip N. Bunkės eglė atrodė 2019 m.:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (317)