„Gerai, kad visi likome sveiki ir laiku spėjome išbėgti. Dar galvojome, kad spėsime iš namų daiktus pasiimti, tačiau jau buvo neįmanoma, - žvelgdama į nuodėgulių krūvą ašarų neslėpė Rožė. - Su vyru, vaikais ir tėvais čia gyvenome 12 metų. Dabar glaudžiamės pas brolius ir seseris. Namelis jų nedidelis, bet kažkaip sutelpame.“
Svetlana Koldaras-Rožė

Po tos nakties, kai ugnis pasiglemžė atlikėjos namus ir visą užgyventą turtą, praėjo mėnuo – nelaimė įvyko sausio 15-ąją. „Kol kas vyksta tyrimas. Sako, buvo degiu skysčiu apipiltas ir padegtas stogas. Bet kažką spėti sunku“, - užsimena ji.

Sostinės Šnipiškių rajone pastaraisiais metais mediniai namukai dega itin dažnai. O jų vietose netrukus iškyla nauji daugiaaukščiai pastatai.

Kolektyvo „Sare Roma“ įkūrėjas Ištvanas Kvikas DELFI portalui pasakojo, kad dėl vykstančio tyrimo jiems kol kas neleidžiama pradėti tvarkyti sudegusio būsto ar netgi išvežti nuodėgulių, kurių kvapas smelkiasi ir į aplinkinių žmonių namus.
Ištvanas Kvikas

„Jei parodytume, kur jie dabar gyvena... Įsivaizduokite 16 kvadratinių metrų kambarėlį, kuriame glaudžiasi šeši žmonės, - išduoda dabartines kolegės gyvenimo sąlygas romų bendruomenės atstovas I. Kvikas. - Jos namai buvo tvarkingi. Skolų neturėjo. Visi Svetlaną pažinojo, labai mylėjo ir gerbė. Žmonės ją žinojo tiek iš televizijos, tiek iš scenos. Jos šeima dar jauna, viską susitvarkys ir sukurs gyvenimą iš naujo. Bet reikia jai padėti. Nes atsistoti ant kojų po tokios nelaimės yra labai sunku. Vagis bent sienas palieka, o ugnis pasiima viską...“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)