Vos įžengus į Liepos ir jos vyro namus sostinėje apninka gera nuotaika – čia tikrai jau kvepia Kalėdomis: laiptai apraizgyti blyksinčiomis lemputėmis, svetainėje stovi dekoratyvinis Kalėdų Senelis, o kampe – blyksi karališka eglutė. Tiesa, pastaroji sutuoktiniams atėmė nemažai pastangų.

„Eglutę puošiame kasmet beveik taip pat. Turime pagrindinius žaisliukus, kuriais mėgstame dekoruoti žaliaskarę. Prisipažinsiu, kalėdinėms puošmenoms turiu didžiulę maniją, todėl kiekvienais metais aš nusiperku vis naujų žaisliukų ir girliandų. Lempučių turime išties labai daug, man jau vyras sako, kad gal jau užteks, tačiau man, matyt, tos dar vienos kasmet vis iki pilnos laimės trūksta“, – šypteli DELFI į namus įsileidusi Liepa.

Beveik kasmet poros eglutę puošia auksiniai ir raudonos spalvos papuošimai. „Tiesą sakant, neturiu jokios meninės gyslelės. Kartais atrodo, kad visko tiek daug prikrauta, bet kai lemputės įsijungia, viskas pradeda atrodyti gražiau“, – juokiasi ji.

Nors ryškių kalėdinių tradicijų Norkevičių namuose kol kas nėra, vienas susitarimas galioja visada.

„Mes visą laiką perkame gyvą eglutę. Praėjusiais metais mums pavyko nusipirkti labai gražią ir didelę, kuri atrodė tikrai tobulai. Nusprendėme, kad ir šiemet norime tokios didelės, tačiau turėjome šiek tiek trukdžių. Privargome, kol ją galiausiai pastatėme, net lubas apibraižėme, teko ir viršūnę trumpinti, o galiausiai netyčia ir viršūnės dekoraciją sudaužėme“, – pasakoja dainininkė.

„Pernai buvo labai tanki, o šiemet nupiepėlė“, – juokdamasis žmonai pridūrė Evaldas.

„O norėjosi tokios gražios... Dabar sėdžiu ir galvoju, gal reikia nusipirkti naują eglę? Žinoma, tai atimtų daug laiko. Juk viską reiktų daryti iš naujo: nusipirkti, atsivežti, ją papuošti. Eglė taip pat ir nemažus pinigus kainuoja. Vis dvejoju dėl šios minties, nes, tiesą sakant, tai erzina. Lakstau su vandens purkštuvu ir ryte, ir vakare – tik, kad ta eglė šiek tiek atsigautų, nenuvystų, tačiau, regis, be šansų. Vos ją parsivežėme, ji iškarto nuleido šakas. Kita vertus, mūsų namuose gana šilta, tad nereikia norėti stebuklų. Bet viskas bus gerai“, – ranka numoja Liepa.

Pasiteiravus, ar šiemet per šventinį koncertų maratoną jai pavyks su šeima prisėsti prie stalo, moteris nudžiunga, mat Kūčias ir Kalėdas ji galės skirti savo laiką artimiesiems.

„Labai džiaugiuosi. Neturiu jokių koncertų. Pirmą kartą įkalbinome tėvus, mano sesę atvykti pas mus į namus ir čia sutikti Kūčias bei Kalėdas. Tai bus visai kitokios šventės. Nuo pat vaikystės, kiek prisimenu, visos mano didžiosios metų šventės buvo praleidžiamos pas tėvus namuose. Ir kiek su Evaldu esame kartu, visą laiką Kūčias sutikdavome pas mano tėvus. Taip ir pripratinau jį prie šios tradicijos“, – į sutuoktinį pažvelgė ji.

Kadangi šiemet Kūčios ir Kalėdos bus švenčiamos jų namuose, Liepa sako jaučianti ne tik džiaugsmą, bet ir didelę atsakomybę dėl pasiruošimo.

„Negana to, šiuo metu turiu gana darbingą laikotarpį, tad šventėms pasiruošti turėsiu tik sekmadienį, o jis bus skirtas dovanų pirkimui. O dar reikia ir namus susitvarkyti, stalą paruošti. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir visur suspėsiu. Nepaisant to, laukia tikrai smagios šventės“, – DELFI pasakoja pašnekovė.

Paklausus, ko pora šiemet prašė Kalėdų Senelio, Evaldas nusijuokia: „Santarvės“.

„Mes jau pasidovanojome sau dovanas iš anksčiau. Tiesą sakant, šiais metais man visiškai nereikia materialių dovanų. Tam nejaučiu jokio poreikio. Jeigu kažko labai reikia – galiu leisti tai nusipirkti sau pati. Man didžiausia dovana yra ta, kad mes vėl šventes sutiksime kartu su visa šeima. Laikas bėga ir niekada nežinai, kaip gyvenimas gali pasisukti, todėl džiaugiuosi, kad būsime kartu. Su nekantrumu laukiu Kūčių ir apčiuopiamų, materialių daiktų net nereikia. Norisi tik laimės ir sveikatos mano artimiems žmonėms“, – tikina Liepa.

Įprastai, artėjant Naujiesiems metams, žmonės yra linkę išsikelti naujus iššūkius ar ateities tikslus, tačiau Liepa ir Evaldas tai jau padarė dar rugsėjo mėnesį.

„Nauji metai man nėra joks atspirties taškas. Naują gyvenimo puslapį dažniausiai verčiu po vasaros, jau šiek tiek pakeičiau savo gyvenimą – atsirado darbas televizijoje ir pradėjau mokytis universitete. Tai yra teigiamas laikotarpis. Tiesą sakant, kurį laiką turėjau gana sudėtingą laiką, reikėjo save nugalėti, padirbėti, bet dabar visu tuo labai džiaugiuosi. Norisi, kad viskas taip pat gerai vystytųsi ir toliau“, – šypteli dainininkė.

Žmonai antrina ir Evaldas: „Svarbiausia, kad visiems būtų sveikatos, jog turėtume gerus tarpusavio santykius. Taip pat norisi ir toliau statyti gerą pagrindą po kojomis, dirbti ir užsidirbti. Manau, kad tai svarbiausia“, – teigia jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)