aA
Prieš kelias savaites duris atvėręs restoranas „Meet balls“ garsius veidus sukvietė išmėginti savo meniu ir tam tikra prasme sugrįžti į vaikystės prisiminimus. Renginyje apsilankė visas būrys garsenybių, tarp kurių buvo ir senokai Lietuvoje nematytas modelis Solveiga Mykolaitytė. Žinoma moteris kartu su savo sužadėtiniu Mantu Rimdeika karantino mėnesius praleido Ispanijoje. Kaip juokėsi, šiame etape ji atrado naują talentą – išmoko gaminti.
 Restoranas kvietė darsius žmones prisiminimais grįžti į vaikystę
Restoranas kvietė darsius žmones prisiminimais grįžti į vaikystę
© Organizatoriai

„Anksčiau į gaminimą niekada nežiūrėjau rimtai. Dienotvarkė būdavo labai įtempta, daug skraidydavau, nebuvo kada galvoti apie maisto ruošimą. Dabar tempas sulėtėjo, esu nebe viena, turiu kam gaminti. Sužadėtinis tapo badomuoju triušiu – ragaudavo mano maistą ir vertindavo. Gerai, kad jam visada viskas patiko, kritikos nesulaukiau“, – juokėsi niekuomet geros nuotaikos nestokojanti moteris.

Kaip rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai, intensyvaus modeliavimo laikais S. Mykolaitytė gyveno Italijoje, todėl jai šios šalies virtuvė ne tik artima širdžiai, bet ir viena mėgstamiausių. „Labai mėgstu žuvį, įvairius makaronus, jūrų gėrybes... Namuose gaminu raviolius su grybais, sūriu ar mėsa. Taip pat labai patinka itališki desertai. Svarbiausia – mėgautis saikingai, o ne viską suvalgyti per vieną kartą. Nemanau, kad reikėtų atsisakyti vieno ar kito patiekalo. Geriau rinktis tai, ko norisi, bet mažesnę porciją“, – šypsosi modelis.

Iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius-Wizard ne tik itališko maisto, bet ir Italijos mylėtojas. Mantui teko demonstruoti burtus daugybėje Italijos miestų, taip pat prieš dešimt metų jis tapo Italijos magijos čempionu. Pasiteiravus, kokį įspūdį paliko šis vakaras, Mantas gyrė ne tik mėsos rutuliukus, bet ir ryškų interjerą, padariusį jam didelį įspūdį.

„Tikrą skanią picą suvalgiau būtent Italijoje, mažame miestelyje. Labai mėgstu itališką virtuvę, ji man – pati gardžiausia. Dievinu lakštinius, makaronus... Mėgstu suktis virtuvėje, tačiau turiu taisyklę – maisto gaminimas neturi užtrukti daugiau nei 20 minučių. Todėl renkuosi lengvus, greitai pagaminamus patiekalus. Gamindamas konsultuojuosi su draugais italais. Mano virtuvėje nėra cukraus, bet visada yra itališkų makaronų“, – kalbėjo Wizzard.

Renginio nepraleido ir vizažistė Deimantė Kazėnaitė. Mergina neslėpė, kad virtuvėje nėra dažna viešnia ir mieliau eina valgyti į restoranus. Gražuolė juokėsi, kad būtent itališką patiekalą – makaronus – ji galėtų pagaminti skaniausiai.

„Būdama 17 metų gyvenau Italijoje, todėl šios šalies patiekalai man gerai žinomi. Pamenu, kad valgydavau spurgytes, makaronus ir picas. Iki šiol girdžiu kalbų, kad neva nieko nevalgau, todėl esu liekna. Aš valgau sveikai ir sportuoju tam, kad gerai jausčiausi. Kai noriu, pasimėgauju ir nesveiku maistu. Jei užsimanau ledų vidurnaktį, einu ir suvalgau. Esu liekna genetiškai, man nereikia laikytis jokių dietų“, – sako D. Kazėnaitė.

Vykdama atostogų į Italiją Deimantė mielai pasilepina jų patiekalais ar desertais. Kaip tikina, nusivilti tenka ypači retai – itališkas maistas nepalieka abejingų. „Mano mėgstamiausias patiekalas – jautiena tuno padaže „Vitello Tonnato“. Paragavau jo pirmą kartą Vilniuje, itališkame restorane. Taip pat labai mėgstu rizotą su trumais, o desertui užsisakau spurgų. Beje, spurgas ypač mėgstu, todėl pasirinkau jas ir šį vakarą“, – kalbėjo D. Kazėnaitė.

Vilniuje, „Ogmios mieste“, įsikūręs restoranas svečiams siūlo kiekvienam puikiai žinomą „naminį maistą“ su itališkos virtuvės dvelksmu. Tradiciniai patiekalai restorane tapo naujais ir įgavo žaismingą rutuliuko formą. Rutuliukų yra ne tik maiste: užkandžiuose, desertuose ar pagrindiniuose patiekaluose, bet ir interjere. Net ledo kubeliai kokteiliuose yra rutuliuko formos.

„Šis restoranas – vieta atsigerti mėgstamą kokteilį, susitikti pavakarieniauti su draugais, neskubant papietauti su šeima. Mūsų pagrindinis tikslas – suburti žmones leisti laiką kartu“, – sako vienas iš restorano įkūrėjų Jonas Kriaučiūnas.

Renginio akimirkos:

DELFI
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(4 žmonės įvertino)
2.2500

GJan akademijoje įgijo bakalauro diplomą: atlikėjos baigiamasis darbas sekėjus maloniai nustebino (28)

Dainų kūrėja, atlikėja Greta Jančytė - GJan gabi ne tik muzikoje, bet ir kitose meno srityse....

Karolina Meschino pasimatavo nuotakos suknelę: vestuvinio įvaizdžio kūrėja įvardijo, ką svarbu žinoti prieš didžiąją šventę (47)

Vestuvių diena – viena įsimintiniausių gyvenime, tad norisi, kad viskas praeitų sklandžiai, o...

Rolandas Alijevas švenčia mokslų baigimą: jei sako, kad užtenka „gyvenimo mokyklos“, netikėk ir neklausyk! (53)

36-erių Rolandas Alijevas išgyvena džiugias emocijas – profesionalaus krepšininko karjerą...

Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė sukvietė bičiulius pasivaišinti mėsainiais: kada nors tai bus laikoma nacionaliniu paveldu (43)

Atlaikęs pandemiją ir sulaukęs vasaros, patikrintas ir pamėgtas abejose Atlanto pusėse garsusis...

Top naujienos

Nidoje karantinas baigėsi: griaudėjo audringi vakarėliai, poilsiautojams taisyklės nebeegzistuoja (416)

Viskas, koronavirusas ir bjauriausia jo pasekmė – karantinas – baigėsi. Taip nusprendė ne...

Po stichinės kaitros užklups staigūs pokyčiai: didžiausios permainos laukia per Jonines išsami savaitės prognozė (1)

Šiandien Lietuvos orus lems anticiklono vakarinė dalis. Visame krašte bus giedra ir sausa. Lengvas...

Nuo pirmadienio įsigalioja pakeitimai: kas keičiasi aktualu keliaujantiems, pokyčiai dėl izoliacijos, šalių sąrašas (6)

Nors epidemiologinė situacija Lietuvoje gerėja, vis dažniau pasigirsta ir specialistų perspėjimai...

Vytautė Merkytė | D+

Laboratorija X: kol sovietai darė žiaurius eksperimentus su kaliniais, JAV jiems naudojo savo karius (10)

Eksperimentai su žmonėmis yra būtini – be jų neturėtume COVID-19 vakcinos ar kitų mums...

Iš Kremliaus – pavojingos žinutės Lietuvai: tokios progos turėjo laukti labai ilgai (549)

Šį gruodį sueis 30 metų nuo Sovietų Sąjungos griūties 1991 metais. Šia proga...

Stilistė išaiškino, kaip pasirinkti tinkamiausią maudymosi kostiumėlį pagal figūros tipą (51)

Paplūdimio sezonas atidarytas – saulės spinduliai bei giedras dangus vilioja nusimesti...

Pakeliui į darbo balių mergina pasiklydo: išvydusi šviesas supratau – mane persekioja (35)

Mano istorija yra pamokanti abiem pusėms. Kartą važiavau į bendradarbių renginį iš Vilniaus....

Jeigu kankina nemiga, neskubėkite griebtis vaistų: patarė, kaip užmigti natūraliai (16)

Nemiga arba prasta miego kokybė – prabudinėjimas naktį, sudėtingas kėlimasis ryte, jausmas,...

Intymias nuotraukas žmonai siuntęs vyras apstulbo pamatęs, kam jas išsiuntė: patyrė didžiausią gėdą netrukus jo ieškoti pradėjo policijos pareigūnai (126)

Į Švediją dirbti išvykęs Vytautas B. vieną naktį smarkiai išgėrė ir sugalvojo namie likusią...

Palangoje apsigyvenęs benamis tikina radęs būdą, kaip užsidirbti 2000 eurų (259)

Andrius iš Raseinių Palangos pliaže ir palapinėje pasakoja gyvenantis jau mėnesį. Nuo tada,...