„Nuo bylos dėl kūno sužalojimo baigties nepraėjo metai, todėl net ir susitaikius, ji bus prijungta prie sukčiavimo bylos. Planuojama spalio mėnesį perduoti bylą dėl sukčiavimo teismui“, – DELFI sakė prokuroras.

Kuo arčiau bylos tyrimo pabaiga, tuo daugiau tyrėjai surenka N. Antanavičių neigiamai charakterizuojamų faktų. Anot prokuroro, tai turės įtakos šiuo metu dar tiriamai sukčiavimo bylai.

Muštynės įvyko dar 2015 m. liepos 31 d. vakarą. Švęsdamas bernvakarį, N. Antanavičius sostinėje prie Trinapolio gatvėje esančio sporto klubo įsivėlė į konfliktą su vilniečiu Žygimantu Blažiu.

N. Antanavičius teigė, kad jis sumušė žmogų, nes gynė Mios garbę. Teisme vis nesirodęs vyras kone po metų susitaikė su nukentėjusiuoju ir teismas nutraukė bylą.

Į dar vienas muštynes vyras įsivėlė praėjusių metų vasarą, tačiau tuomet jam nebuvo iškelta byla – N. Antanavičiui pačiam prireikė medikų dėl patirtų sumušimų.

Vyras laukiamas ir Vilniaus apygardos teisme. Šių metų rugpjūtį pradėta nagrinėti nagrinėti byla, kurioje renginių vedėjas Zbignevas Ružickis jam pateikė kone 22 tūkstančių eurų ieškinį. Teisme atsidūrusios bylos duomenimis, 2015 m. pabaigoje N. Antanavičius per tris kartus pasiskolino 12,8 tūkstančių eurų.

Pinigus N. Antanavičius ne kartą žadėjo grąžinti, tačiau pažadas liko tik pažadu. Vėliau N. Antanavičius pas notarą pasirašė dokumentus, kad skolingas 16 tūkst. eurų, tačiau pinigų Z. Ružickis taip ir neatgavo.

Jau tai, kad N. Antavičiui teko uždėti apykoję, nes jis nesiregistravo policijoje, kaip kad buvo paskirta, vyrui prideda dar vieną neigiamą vertinimą.

Dar viena nemaloni žinia N. Antanavičiui: jis atsidūrė skolininkų sąraše, tarp vengiančiųjų išlaikyti savo vaikus. Prieš santuoką su Mia jis draugavo su jauna mergina, su kuria susilaukė dviejų vaikų, tačiau vaikų motinos N. Antanavičius taip ir nevedė.

Vaikų išlaikymo fondo administracijos direktoriaus įsakymu, nuo 2017 metų birželio 16-os dienos N. Antanavičius paskelbtas asmeniu, kuris vengia išlaikyti nepilnamečius vaikus, o jo gyvenama vieta oficialiai nežinoma, tad jo vaikų išlaikymu turi rūpintis valstybė.

DELFI primena, kad tiriamoje Klaipėdos prokuroro byloje N. Antanavičius įtariamas su bendrais įsigijęs veikiančios įmonės akcijas ir perėmė buhalterinius dokumentus bei elektroninį mokėjimo kortelių skaitytuvą. Vyrai įtariami iš anksto nė neplanavę vykdyti realios įmonės veiklos.

Tyrimas pradėtas turint duomenų, kad pasinaudota vieno Lietuvos piliečio ir dar 25 užsienio šalių gyventojų bankiniais duomenimis. Žmonės nė neįtarė, kad įvykdė pirkimo sandorius. Iki kilo įtarimų, kad vykdomi nusikaltimai, buvo užvaldyta 8 tūkstančiai eurų. Tyrimo duomenimis, įtariamieji ketino užvaldyti dar 200 tūkstančių eurų.

Pagal bylos tyrimą, už sukčiavimą gresia laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)