Bet juk ir savo krašto tobulai nepažįstam. Palanga, Trakai, Gedimino pilis… Akropolis. Viskas.

Todėl šia naująja kelione norim parodyti gal kiek kitokią Ameriką. Savo išvykose stengiamės pažinti kraštą per jo žmones. Šiuo atveju - pažvelgti į aplinką ne tik amerikiečių, tačiau ir mūsų tautiečių akimis.

Turime 20 dienų. Startuosime Čikagoje, o maršrutas driekiasi per Memfį, Naująjį Orleaną, Dalasą, Las Vegasą, Los Andželą, San Franciską...

Skamba visai neblogai. Net nežiūrint į dėl pastarojo laikotarpio ne itin geras asociacijas keliantį Naujosios Meksikos vardą...

„Mylių Amerika“. Taip pavadinom šią kelionę. Toks žodžių žaismas, kuris trumpai apibūdina daug: atstumą (mylias), kurį teks įveikti, amerikiečių didelį patriotizmą, lietuvių vis dar veikiantį stereotipą apie svajonių šalį... Pažiūrėsim.

Apie transporto priemonę:

Kelionėje planuojama važiuoti 1976-ųjų Lincoln Continental Mark IV
automobiliu, kurio variklis - 7.2 l, pravažiavęs apie 40 000
mylių, tai reiškia - beveik naujas. "Autorealybės" džentelmenų dėka jis
buvo nupirktas Tenesio valstijoje, Erwino mieste.

Kad be reikalo nebūtų varginamas "lincolnas", jis buvo pakrautas į sunkvežimį ir atvežtas į Čikagą, starto vietą. Transportavimas vyko sėkmingai, naujų įdrėskimų neatsirado.

Čikagoje dar bus "pačiupinėtas" jautrių vietos meistrų rankų ir rakteliai atiduoti naujiesiems savininkams. Sako, kad toks pat monstras yra priglaustas ir garsiojo automobilių kolekcionieriaus - lenktynininko Stasio Brundzos - kolekcijoje... Sako... Beliks tik nauju vardu pakrikštyti.

Įspūdžių bus.

Kažkaip visuomet patenkam į keistas situacijas. Tad viską ir papasakosim DELFI skaitytojams. Kas tinka viešai erdvei, žinoma.

Ir dar. Iš anksto dėkoju visiems, kurie seka mūsų projektus ir palaiko. Tai stipriai motyvuoja ir padeda. Mūsų internetiniame puslapyje www.myliuamerika.lt šį kartą sudarėme galimybę grįžtamajam ryšiui. Vos tik bus laiko būtinai atsakysim į Jūsų užduotus klausimus.

Viskas, einam į lenkų avialinijas. Gal “Žyvieco” bus…