„Lietuvos balsas“ startuos jau sausio 29 d. Publikai bus suteikta galimybė savo akimis pamatyti ir išgirsti projekto dalyvius dar iki projekto starto: pirmasis „Lietuvos balsas“ etapas - „Aklosios perklausos“. Organizatoriai tikino, kad tokio pobūdžio perklausos - vienas iš labiausiai intriguojančių momentų, kuris ir daro šį projektą išskirtiniu visame pasaulyje.

Jose keturi mokytojai sėdės specialiose kėdėse, nusisukę nuo scenos. Vienintelis kriterijus, pagal kurį jie rinksis mokinį, bus jo balsas - ir tiks jis lems, ar mokytojas apsispręst atsisukti ir pakviesti dalyvį į savo 14 mokinių komandą.

„Lietuvos balso“ mokytojai tikino, kad prie šio projekto prisijungė gerai apsvarstę visus už ir prieš.

„Prisipažinsiu, kad pradžioje skeptiškai žiūrėjau į šį projektą. Organizatoriai ilgai ir nuobodžiai mane bandė įtikinti, kad šis projektas nebus tokio formato, kaip dauguma kitų muzikinių projektų. Krūva pavyzdžių, kaip yra sugadinami projektai, bet dabar tikiuosi, kad šitas šou bus tikrai išskirtinis. tikiu, jog viską lems ne grožis ir trumpi sijonėliai, o geras balsas", - teigė projekto mokytoja Violeta Tarasovienė.

Dainininkas Merūnas Vitulskis teigė, kad pats studijuodamas pedagogiką, stengsis būti ne tik atrankos dalyvių mokytoju, bet ir draugu. Anot dainininko, mokytojas ir mokinys turi atitikti taisyklę: kirvis kotą atitiko, nes tik tuomet jie galės sėkmingai dirbti.

DELFI pasiteiravus, kokiais kriterijais dainininkai žada rinktis sau mokinius, Merūnas pripažino, kad labiausiai jį jaudina situacija, kad atsiras toks talentingas dainininkas, kuris bus daug geresnis už jį ir tuomet jis negalės jam patarti.

Egidijus Sipavičius tikino, kad nors jis niekuomet neturėjo mokytojo, nei pats toks yra, tačiau dainininkas tikino, kad per ilgą savo dainininko karjerą sukaupė nemažą patirtį, todėl mielai ja bandys pasidalinti su jaunaisiais talentais. Pagrindinis motyvas dalyvauti šiame projekte anot E. Sipavičiaus - tai totaliai pozityvus projektas. Pasak jį, negatyvumo televizijoje - per akis.

Jurgis didžiulis teigė, kad su Erika Jennings turėjo ilgą diskusiją, kurios metu svarstė ar jiems verta dalyvauti šiame projekte. „Visų pirma, nelaikau savęs profesionaliu dainininku, tačiau drauge su žmona nusprendėme, kad jeigu dirbsime kartu, galime būti geri mokytojai. Muzikinė padėtis Lietuvoje - apgailėtina ir jeigu šis projektas padės bent iš dalies pagerinti šią situaciją - tuomet džiugu“, - kalbėjo J. Didžiulis.

Kaip teigė „Universal Music“ atstovas Martti Vuorinen, šis projektas turi turėti didelį pasisekimą Lietuvoje kaip ir daugelyje kitų valstybių. Plėsdami savo tarptautinę veiklą, „Universal Music“ atstovai ieško talentų daugybėje šalių, tarp jų ir Lietuvoje. „Dalyvių atrankoje pamatėme, kad Lietuva yra muzikalių žmonių šalis su savo turtinga ir įstabia istorija. Atrankoje girdėjome tikrą muzikinių stilių įvairovę“, - džiaugėsi M. Vuorinen.

Projektą prodiusuojančių kūrybos namų „Elitaz“ prodiuseris Gediminas Jaunius teigė, kad visų laikų brangiausias projektas „Lietuvos balsas“ tikisi sulaukti milžiniško pasisekimo. Taip pat patvirtino, kad projekto partneriai „Universal Music“ įsipareigoja ne tik išleisti projekto nugalėtojo albumą, bet ir padėti išplaukti į tarptautinius vandenis.

Anot G. Jauniaus, šio projekto šūkis, kuriame sakoma, kad nesvarbu kaip tu atrodai, svarbu ką gali tavo balsas atitinka visus projekto principus.

Pirmieji koncertai - „Aklosios perklausos“ - jau 2012 metų sausio 4-11 dienomis gyvai „Forum Palace“ rūmuose, Vilniuje. Būtent ten vilniečių ir sostinės svečių laukia net 5 koncertai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją