„Papasakosiu vieną smagią istoriją, – savo pasakojimą pradėjo D. Laukys ir netrukus tęsė. – Tai buvo pati geriausia, nuostabiausia atostogų diena, nes aš turėjau progą pasiderėti.

Atveža mus į didžiulį aukso centrą Bodrume. Tai buvo kiek apleista vieta, bet ji pastatyta labai gražiai, visur tokie gražūs, graikiško stiliaus nameliai. Nusileidžiame į rūsį, kur mus pasitinka labai maloni pardavėja. Ji mus nusiveda į parduotuvę, pasiūlo kavos, pasakoja įvairiausius dalykus apie auksą, deimantus, savo prekes, kaip jie yra vertinami pasaulyje. Paklausinėjo ir truputėlį apie mus, sužinojo, kad mes su Monika esame menininkai.

Netrukus nuėjome apžiūrinėti ten buvusių prekių: auskarų, žiedų, tiarų, pakabukų, apyrankių... Apžiūrinėjome viską apie pusantros valandos, išsirinkome kokius penkis-šešis mums patikusius daiktus. Netrukus atėjo parduotuvės savininkas, kuris pradėjo pasakoti, kad esame jo draugai ir ėmė užrašinėti kainas šalia tų papuošalų: už žiedą – 15 tūkst, už auskarus – 16 tūkst., už rinkinį – 32 tūkst. eurų ir t.t. Po to sako jis sako mums, kad „specialiai mums“ jis turi pasiūlymą – esą čekio kaina bus viena, o iš tiesų mums bus padaryta nuolaida ir nuo parduotuvės, ir nuo jo asmeniškai, kadangi mes „jam patinkame“. Matome, kaip deimantų kaina nuo 32 tūkst. nusileido iki 5,5 tūkst. Ir prasidėjo įtikinėjimas apsipirkti bei derybos.“

Kelionės akimirka

Monika Marija po šios patirties neslėpė, kad ją aplankė kiek kitokios emocijos, nei jos vyrą – jai šis apsilankymas buvo kupinas streso.

„Noriu pasakyti, kad man buvo tiek daug streso šioje vietoje, kad po visko man reikės dar vienų atskirų atostogų“, – juokėsi ji.

Su patyrusiais pardavėjais, nevengiančiais apgaudinėti patiklių turistų, akis į akį susidūręs Dovydas taip pat buvo pasiruošęs – jis paprašė galimybės prisijungti prie interneto ir ten aptiko begalę blogų atsiliepimų, kuriuos apie juvelyrinių dirbinių parduotuvę paliko kiti klientai. Tuo pasinaudodamas aktorius galėjo sėkmingai derėtis toliau.

„Ten buvo gal daugiau nei 100 blogų atsiliepimų ir visus juos ėmiau jiems skaityti. Jie tiesiog pradėjo skėsčioti rankomis. Bet visą laiką viskas vyko su šypsena. Nepaisant, kad nieko brangaus iš jų nenupirkome, drauge pasidarėme nuotraukų ir išėjome tikrai su džiugia nata.

Nenusipirkome žiedo su deimantu, kainavusio 15 tūkst., net ir po to, kai „specialiai mums“ buvo padaryta 10 tūkst. eurų nuolaida. Pamąstėme, kad tai prasta investicija. Nusipirkome kiek paprastesnį žieduką, kuris tiesiog mums buvo labai gražus“, – sakė Dovydas.

Kelionės akimirka

Monika Marija atskleidė, kad šis papuošalas ją sužavėjo savo spalvomis, kurios keičiasi tarsi chameleonas.

„Tai – sultonito žiedas. Sultonitas yra vienas pagrindinių Turkijos brangakmenių, jau seniai kasamų kalnuose. Jis man pasirodė ypatingas tuo, kad skirtingame apšvietime jis pademonstruoja vis kitą savo spalvą. Vos vienas žiedas gali turėti net šešias spalvas – nuo žalios iki violetinės. Pagalvojau, kad noriu turėti žiedą, kuris per dieną gali atrodyti vis kitaip“, – šyptelėjo dainininkė.

Po šio vizito parduotuvėje Dovydas pripažino, kad jam bene didžiausią įspūdį paliko tai, kaip jam perėmus kontrolę į savas rankas pasikeitė ir aptarnaujančio personalo nuotaika.

„Labai įdomus momentas yra tame, kad jie ilgą laiką mus spaudė, o po to visas spaudimas dingo“, – pasakojo D. Laukys.

Galiausiai spalvas keičiantį žiedą, kurio kaina iš pradžių buvo 840 eurų, pora įsigijo ženkliai pigiau – už 200 eurų.

„Pasitikrinome jo kainą internete – maždaug tokia ir turėtų būti rinkoje. Nusipirkome jį, gavome čekį ir išėjome su šypsenomis“, – prisimena pašnekovas.

Kelionės akimirka

Kadangi ne kiekvienas turistas atsidūręs panašioje situacijoje puola tikrinti parduotuvės patikimumą ar prekių vertę, Dovydas dalijasi padėti galinčiais patarimais.

„Pagalvokite, ką norėsite pirkti, pasidomėkite, kokia kaina to daikto yra svetur ir jūsų šalyje, ar apsimoka jį ten pirkti. Atkreipkite dėmesį, kuo skiriasi originalus daiktas nuo padirbinio. Visada šypsokitės ir nesijauskite įžeisti pakilaus pardavėjo tono. Žiūrėkite į tai kaip į žaidimą ir atsiminkite, kad jūs tikrai neprivalote nieko pirkti.

Keliaukite! Keliaukite ir į Turkiją, nes čia galima pasimokyti ir gyvenimiškų pamokų, ir daug ką išmokti, ir gražaus pamatyti“, – tikino D. Laukys.

Visus spalvingus Monikos Marijos ir Dovydo nuotykius Turkijoje kviečiame sekti Delfi portale!

Pirmoji atostogų dalis:


Antroji atostogų dalis:

Trečioji atostogų dalis:

Ketvirtoji atostogų dalis:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)