Tačiau už Rusijos ribų esantys žmonės susivienijo ir siekia padaryti viską, kas įmanoma, kad tenykščius pasiektų tikroji, neiškraipyta informacija apie padėtį Ukrainoje. Naudodamiesi tam tikromis platformomis žmonės skatinami viešinti vaizdus, kurie padėtų suvokti, kokie kariniai veiksmai šiuo metu yra vykdomi ir kuo užsiima Rusijos lyderis.

Viena idėja pasidalino ir Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse šiemet atstovausianti Monika Liu.

„Pagaliau turiu Tinderį.

Visoms laisvoms moterims Europoje! Ukrainiečiai parodė nuostabų pasipriešinimą, drąsą ir jėgą prieš įsibrovėlius šiame siaubingame kare. Žmonių pagalba yra neįtikėtinai didelė, bet kokius veiksmus dar galime padaryti, kad ir kur bebūtume?

Šiuo metu žmonės „Google Maps“ ieško restoranų/verslo įmonių Rusijoje ir palieka apie juos atsiliepimus, atskleisdami, kas vyksta Ukrainoje. Turime prisiminti – ne visi Rusijoje, deja, suvokia tikruosius faktus. Gyvename propagandos kupiname pasaulyje – padėkime žmonijai skleisdami tiesą. Tam naudokime ir pažinčių programėles.

Atskleiskime faktus ir švieskime Rusijos žmones apie žiaurumus, vykdomus Ukrainoje.

1. Atsisiųskite pažinčių programėlę;
2. Nustatykite savo buvimo vietą Rusijoje;
3. Savo profilyje aprašykite situaciją, vykstančią Ukrainoje. Apie Putino apsisprendimą žudyti nekaltus ukrainiečių kūdikius, vyrus, moteris, vaikus (rašykite rusų kalba);
4. Tikėkimės, kad rusai, kuriems jūs patiksite, perskaitys aprašymą ir sužinos, kuo užsiima jų lyderis. Tai nėra karas prieš Ukrainą – tai karas prieš visą Europą ir žmogiškumą“, – rašo Monika Liu.


Apie tai, kad susikūrė paskyras pažinčių programėlėse vardan švietėjiško tikslo, pranešė ir dainininkė Inga Jankauskaitė ir socialiniuose tinkluose puikiai atpažįstama Agnė Kulitaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės