DELFI jau anksčiau skelbė, kad teismas nustatė, jog poros trejų metų sūnus gyvens su mama. Kiek vėliau A. Šedžius sakė, kad jam priteistos 1000 eurų mėnesinės išlaidos, skirtos vaiko išlaikymui.

A. Šedžius DELFI pasakojo, kad uždirba mažiau nei jam priteisė mokėti už vaiko išlaikymą. Tuomet vyras skundėsi, jog teismas pasielgė netinkamai.

„Mane labai nustebino toks teismo sprendimas. Kam trijų metų vaikui gali reikėti net 1000 eurų? Mano oficialios pajamos yra 960 eurų. Iš kur tokia informacija paimta, kad 10 000 eurų? Aš nesuvokiu, kaip tokį sprendimą galima priimti? Juk viskas oficialiai yra surašyta pajamų deklaracijoje.

Man nėra aiškus pats principas, kaip teisme galima nesivadovauti oficialiais dokumentais? Tikrai nepaliksiu to likimo valiai, nes tai yra gryna nesąmonė. Teismo sprendimas dar neįsigaliojo, todėl reikės kiek palaukti, kada būsime visiškai išskirti. Žinoma, niekas nepasikeis, bet noriu, kad viskas būtų tvarkingai", – piktinosi žinomas vyras.

Nepaisant to, 27-erių vizažo specialistė ir grupės „Naujosios pupytės“ narė M. Kvietkutė piešia visai kitokią situaciją. Ji DELFI patikino, kad A. Šedžiui priteista viso labo pusė jo viešai išsakytos sumos – 500 eurų.

„Vertinu tikrai nekaip, bet kas ką nori, tas tą šneka“, – pokalbį pradeda M. Kvietkutė.

„Aš irgi, kaip dauguma, galvoju, kad jam prioritetu tapo pinigai. Visgi, tai manęs nestebina. Ramiai reaguoju į šiuos dalykus ir tiek. Yra aplinkui daug žmonių, tas pats teismas ir nutartis teismo, kur viskas kaip ant delno parašyta: kiek, kas, kodėl ir kaip. Niekas iš piršto faktų nelaužė, todėl nereikia kitų kvailinti ir galvoti, kad pats vienas esi protingas ir dabar čia visi tikės. Manau, kad teismai tikrai nėra suinteresuoti nei viena, nei kita puse, svarbiausi vaiko interesai“, – tvirtino moteris.

Kol kas po teismo sprendimo A. Šedžius prie vaiko išlaikymo pinigine prasme, pasak pašnekovės, neprisidėjo.

„Kadangi teismo sprendimas dar tik įsigalios, kol kas neturėjau ir nemačiau jokių pinigų iš Andriaus. Sprendžiant pagal pasisakymą laidoje, kurią mačiau ir aš pati, tai taip, aš suprantu, ką jis turėjo omenyje sakydamas, kad vaikui galima už tiek ir tiek nupirkti daiktą. Kaip pavyzdys, Gabrielius yra gavęs mergaitiškos firmos striukę, batukus, tai taip išeina, kad žmogus mato akciją ir ima, o ar tinka ir pritaikyta tam vaikui, kokia medžiaga ir kokybė, nelabai svarbu. Kažkada gal tai ir kainavo didelę sumą, bet dabar svarbiausia jam, kad pavyko už kelis eurus įsigyti. Man, deja, vaikui reikia pirkti tada, kada reikia. Jeigu pasiseka, nuperku su akcija, jeigu nepasiseka, aš vis tiek perku, nes reikia“, – pasakojo ji.

„Kaip ir minėjau, manęs niekas nestebina, aš nenoriu gilintis į jo pilnaties reiškinius. Reaguoju tai kaip į gamtos reiškinį – tai lyja lietus, tai šviečia saulė. Lygiai taip pat ir jo atveju. Kažkaip ramiai į visa tai žiūriu. Kitaip sakant, nėra blogo oro, yra tik bloga apranga, tai čia lygiai taip pat. Nekreipiu į tai dėmesio, gyvenu savo gerą gyvenimą ir man visiškai neįdomu ar daugiau, ar mažiau jis prisideda, bet mano rutina, kas liečia rūpinimąsi vaiku, visiškai nekinta. Suma, kurią tam skiriu, yra lygiai tokia pat“, – teigė buvusi A. Šedžiaus žmona Monika.

Pasak moters, ji, kaip ir Andrius, savo sūnui skiria apie 500 eurų kas mėnesį.

„Aš noriu vaikui to, kas geriausia ir kai atsiranda tokių žmonių, o jų tikrai atsiranda, kurie sako, kad oi, kokia suma... Galiu pasakyti, kad kiek aš skiriu sūnaus išlaikymui, noriu, kad tiek ir Andrius skirtų. Aišku, kuris tėvas gali skirti daugiau, skiria daugiau savo noru. Aš savo noru skiriu tikrai tiek, kiek reikia ir kartais neskaičiuoju, geriau mažiau turėsiu sau, nes mano poreikiai mažesni nei vaiko. Nepamirškime, kad jam tik trys metai, jo poreikiai kiekvienais metais auga, todėl kiekvienais metais nesiteisiu papildomai dar, nes reikia daugiau“, – tikino ji.

Ji tvirtino, kad galvoja apie vaiko ateitį, todėl ir teisme reikalavo atitinkamo dydžio sumos, kurios pakaktų augančio sūnaus išlaikymui.

„Tai yra mąstymas į ateitį ir aš tikrai žvelgiu toliau nei, kad vien dabartinių poreikių patenkinimas. Man svarbu, kad daiktai, apranga būtų kokybiški, kad maistas būtų normalus, ne tik čipsai ar greitas maistas. Aš galvoju apie jo ateitį, augimą ir, jeigu viskas pavyks, netgi svarstau nupirkti vaikui kokį nors nekilnojamo turto objektą, butą. Būtų galima jį nuomoti, o kai vaikas užaugs, perleisčiau jam ir tuomet jis jau su juo darytų ką nori. Gal jis pats ten gyventų, o gal parduotų ir skirtų pinigus savo reikmėms“, – dėstė Monika.

Kodėl kyla pasipiktinimas ir atsiranda tokių, kurie palaiko Andrių, ji teigia taip pat suprantanti.

„Puikiai suprantu, kad yra žmonių, kuriems ir šimtas eurų atrodo dideli pinigai ir aišku, man liūdna, kad taip yra, bet taip yra. Bet kalbu apie savo situaciją. Jeigu aš galiu sau tai leisti, kodėl tada ponas negali sau to leisti vaiko atžvilgiu“, – teigė ji.

O štai Andriaus ketinimus skųsti teismo sprendimą dėl sūnaus globos ir alimentų ji laiko vyro manipuliacijomis.

„Ką jis ten apskųs, man labai įdomu. Ar jis grįs skundą tuo, kad savo oficialiomis pajamomis negali skirti tokios sumos ir slėps mokesčius? Jeigu pasigilintume į teismų praktiką ir tokius klausimus, tai teismas mato jo oficialą algą. Jis teismu manipuliuoja ir bando išvengti didesnių sumų dėl pačių alimentų. Be to, jis turi turtų. Jis turi žemių, turi akcijų, dar kažko, bet niekas iš jo to nesiteisė ir aš į tai nesikesinau. Bet jis laisvai gali parduoti kažkokį objektą, sumokėti tą sumą, kurią turėtų skirti sūnui iki aštuoniolikos metų. Arba tegu paskiria vaikui, ne man, bet vaikui kažkokią savo turto dalį ir viskas. Tada jam nereikės mokėti jokių alimentų“, – samprotavo atlikėja.

Moteris pašiepdama stebėjosi, kad keista, jog Andrius neprašo finansinės pagalbos sau pačiam, jeigu išties gauna tokias pajamas, apie kokias pasakoja visiems.

„Man labai keista, kad žmogus ekonomiką baigęs, bet jam labai prastai su ta ekonomika. Turi keturis vaikus, čia kaip pavyzdys, nori jiems skirti po du šimtus eurų, tai gaunasi 800 eur. Jis gauna 960 eur., tai taip išeina, kad lieka jam 160 eur. Tai jis vos galą su galu suduria, ar ne? Keista, kad nepaprašė, jog aš prisidėčiau prie jo paties išlaikymo“, – ironizavo moteris pokalbio pabaigoje.

DELFI primena, kad M. ir A. Šedžių skyrybų procesas vyko už uždarų durų, todėl nėra aišku, kokie tikslūs klausimai skirtingų posėdžių metu buvo nagrinėjami. Pora skirtingais keliais pasuko po beveik dešimtmečio buvimo kartu. 16 metų jaunesnė M. Šedžiuvienė ir A. Šedžius susituokė 2013 m. vasario 23-iąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (248)