Į modernumu pasižymintį MO muziejų sukvietė į Lietuvą ateinanti naujovė „Ploom“. Tai alternatyvus prietaisas, kuris pasižymi ne tik elegancija, bet ir svarbia funkcija. Į vakarą atvyko gausus būrys žinomų žmonių.

Pamatyti išskirtinės scenografijos ir išgirsti daugiau apie naujutėlį prietaisą atvyko muzikos prodiuseris Jonas Nainys, komunikacijos ekspertas Saugirdas Vaitulionis, vizažistė Milita Daikerytė, renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė, atlikėjos Marija Grabštaitė ir Gabrielė Vasha bei daugelis kitų svečių.

Susirinkusiųjų dėmesys iškart krypo į erdves muzikos garsais užpildžiusią ir didžėjaus pultą perėmusią Simoną Burbaitę. Moters muzika privertė linguoti net ir nemėgstančius šokti, tad nenuostabu, kad su pakilia nuotaika buvo pasitikta ir šokių dalis – Miglės Praniauskaitės ir šokių namų „FOS“ pasirodymas.

„Šio renginio šokio segmentai susideda iš improvizacinių dalių tarp žiūrovų ir jau sustatytos choreografijos finalinio numerio. Su šokėjais intensyviai repetavome 1,5 savaitės, o pagrindine idėja pasirinkome pavasario sutikimą, pirmųjų žiedų išskleidimą ir sugrįžimą į laiką čia ir dabar“, – renginio metu atskleidė M. Praniauskaitė.

Šalia šokių grupės pasirodymo buvo galima išvysti kruopščiai parengtą dinaminę scenografiją, į kurią įėjo interaktyvi augalų instaliacija – renginio metu, reaguojant į muziką, ji pakildavo ir sudarydavo skirtingas formas bei simetriškus raštus.

Prie šios išskirtinės renginio detalės ir kitų sprendimų prisidėjo renginį organizavusi Laura Vagonė. Moteris pasakojo, kad vienas pagrindinių iššūkių tapo vietos paieška

Ji džiaugėsi, kad šią problemą greitai pavyko išspręsti – renginio vieta patikėta MO muziejaus erdvėms.

„Tai tapo savotiška modernaus meno širdimi Vilniaus mieste. Todėl daryti šį renginį man didelė garbė ir džiaugsmas, nes šiuo atveju viskas atitinka renginio pasirinktą konceptą – modernus menas ir išplanavimas, švarios erdvės. Beje, šioje erdvėje labai malonu dirbti, nes daug techninių galimybių, kabinimo taškų. Tai leidžia sugalvoti ką nors įdomesnio“, – kalbėjo L. Vagonė.

Ji taip pat atskleidė apie nemažai pastangų pareikalavusią scenografiją. Pasirodo, iš pradžių sumanymas buvo visai kitoks.

„Labai daug dalykų sprendžiasi procese. Nors pirminis variantas turėjo būti vienoks, su kitaip besikilnojančiais augalais, kitokių varikliukų pagalba, kurių Lietuvoje nebuvo, mes turėjome priimti kitokį sprendimą ir suktis iš padėties.

Ir nors viskas buvo šiek tiek kitaip, vis tiek gražiai išėjo. O ir pati scena nėra iš įprastų segmentų. Jos forma išpjauta ir padaryta tiksliai šiam renginiui, tai nėra tik kvadratas. Todėl viliuosi, kad žmonėms patiko tas magiškas jausmas, skirtingi kvapai, skonis, faktūra ir modernume atsiradę augalai“, – po renginio sakė organizatorė.

Galiausiai po svečiams skirtų veiklų, dėl kuriuose esančių skonio, kvapo, šalčio ir šilumos elementų, teko įdarbinti juslę, įspūdingo vakaro kulminacija tapo specialus dainininkės Jessicos Shy koncertas, kuriame skambėjo ir jos naujausio albumo dainos.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją