Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja Delfi taip pat tvirtino, jog policijos žiniomis minėtam renginiui savivaldybė yra išdavusį leidimą organizuoti renginį iki 1000 žmonių. Mitingo prie Seimo organizatoriai protesto išvakarėse prašyme savivaldybei padidino dalyvių skaičių nuo 1 iki 5 tūkstančių. Socialiniame tinkle „Facebook“ nurodoma, kad akciją organizuoja mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė ir viešoji įstaiga „Patriotiški Lietuviai“.

Tai ne pirma šios moters rengiama akcija prieš valdžios sprendimus, susijusius su COVID-19 pandemijos valdymu. Renginio išvakarėse ji ragino žmones ruošti „plakatus, būgnus, švilpynes, jau ir aliuminius puodus, jų dangčius, mažas balėjas, samčius triukšmui, net improvizuotas Egėjo arklidžių šakes mėšlui išmėžti“.

Pranešama apie pažeistas autorių teises

Tiesa, mitingo metu pranešama ir apie pažeistas autorių teises.

„Ką tik sužinojome, kad mitinge prie Seimo yra naudojamos ir leidžiamos mūsų dainos.

Pareiškiame, kad šio mitingo ir jame skleidžiamų idėjų nepalaikome. Mūsų muzika naudojama be mūsų žinios, neatsiklausus ir savavališkai.

Ne tam kūrėme savo dainas“, – rašoma oficialiame grupės „Skylė“ feisbuko puslapyje.

Žinomi žmonės išreiškė pasipiktinimą dėl vykstančio mitingo

„Kartuvės. Šiandien, prie Seimo, galutinai pasikorė „Šeimų Maršas“.

Tiksliau, karti norėjo kitus, o patys visiškai apsinuogino. Apnuogino savo vertybes, ideologijas, tikslus.
Na, pasakykite man nuoširdžiai tie, kurie ėjot su jais – jums ne gėda? Nerausta skruostai?

Draugai, esantys prieš skiepus, jūs norit būti tarpe tokių?

Prie Seimo susirinko tamsa, blogis ir dugnas. Valdomas šutvės kuri nori viską griauti, trukdyti, save prastumti į postus, o vėliau vogti ir kvailinti tą buką minią.

Liūdna...“, – rašė aktorius Eimutis Kvoščiauskas.

Dar prieš mitingą savo mintis feisbuke išdėstė ir žinomas publicistas Andrius Užkalnis.

„Vilniuje iš pat ryto, matau, darbui ruošiasi riaušių policija, automobiliai su langų apsauga iš išorės – nes taikūs balamutai gali mėtyti sunkius feikinius kroksus, tašytes-barsietkas, pridėtas domkratų ir raktų nuo šarano (kiekvienos durelės atsidaro skirtinga spyna) ir telefonus Nokia su knopkėm.

Ačiū mūsų pareigūnams ir linkiu sėkmės sunkią darbo dieną, saugant miestą nuo nestabilių celofaninių šeimaknyslių, saugančių savo tradicinius kūnus nuo mokslo ir sveikatos.

Jau greitai: mitingai prieš privalomus dušus, dezodorantus ir vyriausybės brukamą vaikų vertimą skaityti, kurio šalutiniai poveikiai dar nežinomi“.

„Man vienintelis dalykas įdomus: kodėl visi šitie žmonės darbo dienos rytą nėra darbe? Čia visi frylanseriai?“, – rašė rašytoja, laidų vedėja Akvilė Kavaliauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)