Iš kur esate kilusi ir kaip atsidūrėte Jungtinėje Karalystėje?

Esu iš Šilalės. Nuo 14 metų pradėjau dirbti mamos grožio salone, kuriam skirdavau didžiąją dalį savo laisvalaikio. Grožio salono veikla susidomėjau ir į ją palaipsniui įsitraukiau lankydamasi salone po pamokų, o pabaigusi vidurinę mokyklą išvykau į Klaipėdą, kur baigiau septynis mėnesius trukusius grožio procedūrų kursus.

Baigusi kursus nusprendžiau išvykti į Londoną, nes norėjau būti nepriklausoma nuo tėvų ir išbandyti save naujoje aplinkoje, pabandyti steigti savo verslą. Pasirinkau Londoną, nes čia gyvena geri šeimos draugai, kurie padėjo susipažinti su šia šalimi, patarė kaip geriau pradėti verslą. Tėvai irgi jautėsi ramiau, nes žinojo, jog išvažiuoju į šalį, kurioje gyvena labai geri jų draugai.

Kas jus paskatino dalyvauti prieštaringai vertinamame „Miss USSR UK“ konkurse?

Informaciją apie šį konkursą aptikau internete ir daug nesvarsčiusi nusprendžiau jame sudalyvauti. Dalyvavimą konkurse vertinu kaip tam tikrą pramogą (angl. for fun), gilios prasmės mano dalyvavime nereikėtų ieškoti. Kaip ir kitose srityse, tiesiog norėjau išbandyti save, pažiūrėti kaip man seksis.

Konkurso atrankoje dalyvavo daugiau nei šimtas merginų iš kurių atrinko 46, už kurias galima balsuoti internetu. Be manęs konkurse dar dalyvauja keturios lietuvaitės (21 m. Vaiva Pasakinskaitė, 24 m. Indrė Buinevičiūtė, 24 m. Viktorija Vaitukaitytė ir 25 Agnė Skopaitė – red. past.). Iš dabartinių 46 konkurso dalyvių bus atrinkta keliolika merginų, kurios dalyvaus 2016 m. balandžio 22 d. vyksiančiame didžiajame finale.

Lietuva labai kritiškai vertina „Miss USSR UK“ konkursą dėl patirtos sovietinės okupacijos. Ką manote apie šį konkursą ir jo dalyves, kurios irgi atstovauja nuo SSRS okupacijos nukentėjusias tautas?

Istoriją reikia žinoti, tačiau nelikime įstrigę praeityje. Aš linkusi nesureikšminti šio konkurso pavadinimo, juolab, kad esu įsitikinusi, jog bet kokio grožio konkurso dalyvės sulaukia tiek gerų, tiek blogų komentarų.

Nelabai suprantu, kodėl dalis lietuvių smerkia „Miss USSR UK“ konkurse dalyvaujančias tautietes, vadina jas tautos gėda ir išdavikėmis. Pažiūrėkite, kokio didelio palaikymo iš savo tautiečių susilaukė Ukrainos atstovė, nors šiuo metu Ukraina kariauja su Rusijos remiamais separatistais, o Rusija yra tiesioginė SSRS teisių paveldėtoja (Ukrainą atstovaujanti 22 m. Ilona Brodovska tarp visų konkurso dalyvių sulaukė daugiausiai „Facebook‘o“ „laikų“ – daugiau nei 1 600 – red. past.).

Kaip ir minėjau, nesureikšminu konkurso politiškai – jame dalyvauju, nes noriu save išbandyti, praplėsti savo akiratį, susipažinti su naujais žmonėmis.

Lietuvos žiniasklaidoje „Miss USSR UK“ konkurse dalyvaujančios lietuvės buvo labai užsipultos, susilaukė neigiamų komentarų lavinos. Kaip į tai reagavo jūsų artimieji ir draugai?

Mano artimieji ir draugai mane besąlygiškai palaikė dėl sprendimo dalyvauti šiame konkurse. Mano šeima negali suprasti, iš kur pas komentatorius yra tiek neapykantos ir pykčio konkurse dalyvaujantiems nepažįstamiems žmonėms. Apskritai, aš nesigėdyju savo sprendimo dalyvauti „Miss USSR UK“ konkurse, nes tėvai mane gerai auklėjo ir visada skatino siekti savo tikslų.

Ko palinkėtumėte jus ir kitas „Miss USSR UK“ konkurso dalyves smerkiantiems komentatoriams?

Ačiū, kad atkreipėte į mane dėmesį ir išreiškėte savo nuomonę.

Ar Lietuvoje teko dalyvauti grožio konkursuose?

Taip. Viename konkurse, kuriame pasirodžiau kaip modelis, kartu su makiažo meistre iškovojome pirmą vietą.

Kitais metais žadate dalyvauti „Miss USSR UK“ arba kituose grožio konkursuose?

Tiesa sakant, nežinau. Ar dalyvausiu grožio konkursuose, priklausys nuo mano darbo krūvio. Šiuo metu irgi esu labai užsiėmusi – dirbu nuosavame grožio salone, ateityje noriu plėsti savo verslą, turiu išsikėlusi nemažai tikslų, kuriuos noriu įgyvendinti artimiausioje ateityje.

Kaip savo ateitį siejate su mados ir grožio industrija?

Šiuo metu Rytų Londone, Romforde, dirbu ir vadovauju nuosavam grožio salonui „Euclase Hair and Beauty Salon“, kuriame teikiamos visos grožio priežiūros paslaugos: plaukų kirpimo ir dažymo, blakstienų ir nagų priauginimo, manikiūro ir pedikiūro, permanentinio makiažo ir kitos.

Taip pat esu studijavusi pas plastikos chirurgą ir galiu kvalifikuotai atlikti botokso, hialurono rūgšties injekcijas bei kitas panašias procedūras. Ateityje, ketinu plėsti savo verslą ir įsteigti grožio salonų tinklą, tačiau didžiausia mano svajonė – atidaryti savo grožio mokyklą, nes jau šiuo metu tenka kai kurias klientes mokinti tam tikrų grožio procedūrų pagrindų. Grožio procedūrų dėstymui turiu visus būtinus sertifikatus.