"Mis Visata 2013" titulą iškovojo Venesuelos atstovė Gabriela Isler, savo šaliai gražuolės karūną parvešianti jau septintąjį kartą. 25-erių venesuelietė dirba televizijoje, tačiau mano, kad svarbiausia moters pareiga yra motinystė.

1-ąja "Vice Mis" išrinkta gražuolė iš Ispanijos. 2-oji konkurso "Vice Mis" tapo Ekvadoro atstovė. "Miss Filipinai" - 3-ja "Vice Mis". 4-ąja "Vice Mis" - Brazilijos atstovė.

Į pusfinalininkių šešioliktuką kelialapius iškovojo Kosta Rikos, Ukrainos, Kinijos, Ekvadoro, Didžiosios Britanijos, Indonezijos, Venesuelos, Dominikos Respublikos, Puerto Riko, Ispanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Nikaragvos, Šveicarijos, Indijos, Brazilijos ir Filipinų atstovės. Merginos savo privalumus galėjo atskleisti bikinio rungtyje.

Finaliniame dešimtuke turėjo garbės pasirodyti gražuolės iš Ispanijos, Filipinų, Didžiosios Britanijos, Indijos, Brazilijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Ukrainos, Ekvadoro, Venesuelos ir Dominikos Respublikos. Finalininkės komisiją bandė sužavėti demonstruodamos vakarinių suknelių kolekciją.
"Miss Visata 2013" Gabriela Isler

„Crocus City Hall“ arenoje vykusį grožio konkursą vedė buvusios merginų grupės „Spice Girls“ narė Melanie Brown, arba visiems žinoma sceniniu slapyvardžiu Mel B. „Mis Visata 2013“ dalyves vertino komisija, tarp kurios narių buvo pats renginio organizatorius D. Trumpas, Rusijos estrados pasididžiavimas Filipas Kirkorovas, grupės „Aerosmith“ lyderis Stevenas Tyleris ir kiti.

G.Isler triumfas yra septintoji Venesuelos, kuri didžiuojasi tokiais pasiekimais, pergalė konkursuose "Mis Visata".

Naujosios grožio karalienės pergalę jos tėvynėje gyrė abi politinės stovyklos.

"Jos triumfas yra Venesuelos triumfas. Tegu Dievas ją visuomet laimina", - "Twitter" parašė socialistų prezidentas Nicolas Maduro, trumpam nutraukęs savo tiradas prieš dešiniųjų "buržuaziją".

"Sveikinimai Mariai Gabrielai Isler dėl jos triumfo, visuomet aukštinančio Venesuelos moterį! Tegyvuoja Venesuela!" - antrino prezidento varžovas, opozicijos lyderis Henrique Caprilesas, kuris "Twitter" šiaip jau kritikuoja N.Maduro "nekompetenciją".

Po šou G.Isler švytėdama mojavo žurnalistams šalia konkurso savininko, JAV magnato Donaldo Trumpo.

"Išgyvenu daug emocijų. Negaliu apsakyti visko, ką šiuo metu jaučiu, nes visa drebu", - sakė ji.

"Dar neatsigavau nuo šoko. Jaučiuosi tokia palaiminta, tokia laiminga būdama čia", - pridūrė naujoji grožio karalienė.

"Buvo labai linksma, tai - didelė sėkmė", - sakė D.Trumpas, kuris apskaičiavo, kad televizijos žiūrovų buvo "gerokai virš milijardo".

Lemiamoje klausimų ir atsakymų rungtyje S.Tyleris paklausė G.Isler, kuri pernai laimėjo konkursą "Mis Venesuela", kokia yra didžiausia jos baimė. Jokių detalių ji neatskleidė, bet ispaniškai atsakė: "Manau, kad turėtume įveikti visas savo baimes, o tai padarys mus stipresnius".

Valensijos mieste gimusi 25 metų G.Isler, kurios visas vardas yra Maria Gabriela de Jesus Isler Morales, dirba laidų vedėja kanale "Venevision", kuris priklauso verslo grupei "Cisneros", taip pat turinčiai teises rengti kasmetinį grožio konkursą "Mis Venesuela".

Sekmadienį G.Isler turi pozuoti vilkėdama specialiai sukurtą, brangakmeniais puoštą maudymosi kostiumėlį, kuris, pasak organizatorių, kainuoja 1 mln. dolerių.

Ankstesnė "Mis Visata" O.Culpo anksčiau pasirodė scenoje vilkėdama tą baltą maudymosi kostiumėlį su deimantais, rubinais ir smaragdais.

"Tas maudymosi kostiumėlis keliauja su ginkluota apsauga 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę", - komentavo vienas konkurso vedėjų Thomas Robertsas, kuris veda laidas vienoje JAV televizijoje.

Konkursas, kurio moto yra "Pasitikinčiai graži", pirmą kartą buvo surengtas 1952 metais Palm Biče Jungtinėse Valstijose. Tarp reikalavimų jo dalyvėms vis dar yra sąlygos nebūti ištekėjusioms ir nesilaukti.

Sprendimas surengti šou Maskvoje sukėlė debatus dėl Rusijos naujo įstatymo, kuriuo draudžiama "homoseksualumo propaganda" ir dėl kurio atsistatydino iš pradžių pasirinktas konkurso vedėjas amerikietis.

Jį pakeitęs T.Robertsas, kuris taip pat neslepia savo homoseksualumo, AFP sakė, kad užjaučia Rusijos gėjų bendruomenę.

"Tikrai galvoju, kad diskriminaciniai įstatymai tokie ir yra, diskriminaciniai ir nustumiantys į paribį LGBT bendruomenę, - prieš ceremoniją ant raudonojo kilimo sakė jis. - Užjaučiu LGBT žmones čia".

Tačiau scenoje T.Robertsas neužsiminė apie gėjų teises.

Rusija konkursą "Mis Visata" laimėjo 2002 metais, bet tada iš grožio karalienės - policininkės Oksanos Fiodorovos - titulas buvo atimtas, kai ji atsisakė eiti "Mis Visatos" pareigas.

Tokiam žingsniui, anot pačios gražuolės, ją išprovokavo JAV radijo laidos vedėjas Howardas Sternas, kuris ją spyrė pakalbėti apie savo lytinį gyvenimą. Dabar ji veda televizijos laidą vaikams.

„Mėnesį laiko kiekvieną dieną nuo 7 val. ryto sportavau. Susiradau profesionalų komandą, kuri padėtų pasiruošti konkursui. Stiliaus klausimais kreipiausi į Austėją Jablonskytę, ieškojau suknelių, nacionalinio kostiumo. Suknelių pirkti už savo pinigus neteko, viskas vyko susitarimo būdu. Dizaineris paskolina suknelę, tačiau vėliau tenka reklamos būdu ją atidirbti. Kadangi konkurse reikia pačiai pasidažyt ir pasidaryt šukuoseną, tad profesionalų paprašiau, kad mane pamokytų“, - prieš konkurso finalą DELFI kalbėjo mergina, finaliniame pasirodyme pasipuošusi dizainerio Juozo Statkevičiaus kurta suknele.

Tris savaites Maskvoje viešėjusi  S. Burbaitė prieš mėnesį sulaukė anketos iš konkurso rengėjų, kurioje buvo pateikta 40 klausimų. Pagal atsakymus į juos buvo paruoštas Simonos prisistatymas konkurse. DELFI pasiteiravus, kaip S. Burbaitė vertina savo šansus, prieš konkursą mergina neslėpė, kad konkurso laimėti nesitiki.

„Lietuva labai maža šalis, konkurse veikia politika. Aš tikiu savo sėkme patekti į gražuolių 16-tuką. Tą tikrai galima padaryti, su tuo tikslu ir važiuoju“, - sakė lietuvaitė.
"Mis Lietuva" Simona Burbaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (464)