Rusijoje gimusi ir Toronte gyvenanti 23 metų N.Glebova po tradicinių pasirodymų su vakarinėmis suknelėmis ir maudymosi kostiumėliais įveikė keturias finalininkes iš Lotynų Amerikos ir karūną perėmė iš praėjusių metų grožio karalienės australės Jennifer Hawkins.

Rudaplaukė ir mėlynakė N.Glebova gimė Rusijoje, pietiniame Tuapsės mieste, bet prieš 11 metų emigravo į Torontą.

Grožio konkurso, kuris piktina feministes ir tradicionalistus, finalo metu ji įveikė Cynthią Olavarrią iš Puerto Riko, kuri tapo pirmąja vicemis, Renatą Sone iš Dominikos, Laurą Elizondo iš Meksikos ir Monicą Spear iš Venesuelos.

"Jaučiuosi taip lyg visa vyksta pernelyg greitai ir yra nerealu", - žurnalistams sakė džiaugsmu švytinti N.Glebova, kuriai prieš kelias minutes buvo uždėta baltojo aukso, 800 deimantų ir 120 perlų inkrustuota kompanijos "Mikimoto" karūna. Jos forma primena fenikso, kuris simbolizuoja amžiną grožį ir moters galią, plunksną.

Balta vakarine suknele vilkinti N.Glebova scenoje apkabino savo tėvus ir gyrė naująją tėvynę, kuri suteikė jai ir jos šeimai galimybę pradėti naują gyvenimą. "Kai mes prieš 11 metų atvykome, neturėjome nieko, o dabar gavome tiek daug", - sakė ji.

Ją išrinko 12 narių vertinimo komisija, kurioje dirbo šeši amerikiečiai ir "Mis Visata 2004" J.Hawkins. Lažybininkai favoritėmis laikė gražuoles iš Lotynų Amerikos ir Karibų, taip pat - N.Glebovą.

Konkurso pradžioje dalyvės pasirodė su nacionaliniais kostiumais, ir netrukus liko tik 15 ketvirtfinalininkių, kurios scenoje pasirodė su vakarinėmis suknelėmis.

Kiek vėliau 10 pusfinalininkių pasirodė su baltais maudymosi kostiumėliais, aukštakulniais ir šilkiniais šalikais, o likusioms penkioms finalininkėms teko atsakinėti į klausimus, kuriuos jos parengė viena kitai.

Iš viso į Tailandą atvyko 81 gražuolė iš įvairiausių pasaulio šalių, pradedant Albanija ir baigiant Zambija. Jos čia jodinėjo ant dramblių, aplankė šventyklas ir pozavo paplūdimiuose, kurie buvo nukentėję nuo cunamio.

Finalinio šou metu tylos minute buvo pagerbti per gruodžio 26-osios cunamį žuvę ar dingę žmonės, kurių yra daugiau kaip 228 tūkstančiai. Beveik 5,4 tūkst. žmonių žuvo Tailande.

Tai buvo kontrastas kritikai, kurios jau 54 metus vykstantis konkursas susilaukė iš pradžių, kai maudymosi kostiumėliais vilkinčios gražuolės pozavo prie garsiosios Bankoko Vat Aruno ("Aušros šventyklos"). Tai labai nepatiko tradicionalistams, kurių nuomone, jos įžeidė budizmą.

Audrą savo musulmoniškoje tėvynėje sukėlė ir šiame konkurse pirmą kartą po devynerių metų dalyvavusi Indonezijos atstovė, kuri nusprendė dalyvauti pasirodyme su maudymosi kostiumėliais.

Nors 25 metų teisės studentė Artika Sari Devi pasirinko ištisinį maudymosi kostiumėlį, o ne dviejų dalių bikinį, kaip dauguma kitų dalyvių, konservatoriai pasipiktinę šį konkursą vadino "pornografija".

Konkursą "Mis Visata" rengia JAV transliuotojas NBC ir nekilnojamojo turto magnatas Donaldas Trumpas.

Tarp šio konkurso nugalėtojų daugiausia yra amerikiečių - septynios. Jį yra laimėjusios keturios Puerto Riko, keturios Venesuelos, trys Švedijos atstovės. Filipinų, Tailando ir Indijos gražuolės jį yra laimėjusios po du kartus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją