Pastaruoju metu moteris kovojo su pasikartojančia onkologine liga.

Apie moters mirtį liudija ir jos socialinių tinklų paskyra. Joje ne vienas I. Reklaitytės draugas lieja širdgėlą ir dalijasi jautriais prisiminimais.

Širdį virpinančiu įrašu pasidalijo ir buvęs I. Reklaitytės vyras Andrius Mezencevas.

„Norėjau paprašyti jūsų pasimelsti. Ji buvo labai ryškus asmuo. Bet kokie nesutarimai, kivirčai ir panašiai – tik lukštai. Visa tai galima perbraukti vienu kartu ir pamiršti kaip blogą sapną. Pagrindinis dalykas išliks – gėris, kurį ji atnešė į šį pasaulį. Tai yra labai labai daug.

Nufilmavau šį vaizdo įrašą prieš penkerius metus, kai Ilona gelbėjo dar vieną nurašytą ir, atrodė, beviltišką gyvūną. Ir tuo pačiu mes ją gelbėjome nuo viduje tykančių onkologijos nagų.

Tada gydytojai per daug netikėjo, kad ketvirtame etape įmanomi stebuklai. Tačiau stebuklas įvyko – dar penkeri gyvenimo metai, kuriuose buvo jos mylima saulė, draugų šypsenos ir šimtai išgelbėtų keturkojų. Ji atidavė save jiems tiesiog nesavanaudiškai. Kada nors jie būtinai susitiks ir bus dėkingi už suteiktą naują viltį.

Pasaulis tave myli“, – rašė vienas iš Ilonos artimųjų.

Užuojautą šeimai bei artimiesiems reiškia ir kiti Iloną pažinojusieji.

I. Reklaitytė per savo gyvenimą padėjo begalei apleistų, užmirštų gyvūnų. Dažnai būdavo gelbėjimo operacijų centre, kai keturkojai atsidurdavo ant mirties slenksčio ar būdavo laikomi šokiruojančiomis sąlygomis.

Ilgametę moters meilę, globą bei atsidavimą gyvūnams iliustruoja ir jos nuotraukos. Kone kiekvienoje ji pozuodavo su keturkojais.

Ilonai amžinai dėkingi liks ir keturkojų šeimininkai, kurie jos dėka įgijo po geriausią draugą.

VšĮ „SOS gyvūnai“ yra viena didžiausių ir lengviausiai Lietuvoje atpažįstamų gyvūnų globos organizacijų. I. Reklaitytė su bendraminčiais ją įkūrė 2008-aisiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (578)