„Jis buvo kultūrizmo pradininkas Lietuvoje, šioje srityje Šiauliuose įnešė tikrai didelį indėlį, siekė rekordų. Be to, dirbo ugniagesiu, yra išgelbėjęs ne vieną gyvybę. Jis tikrai nebuvo blogas žmogus. Taip, šiek tiek paklydo, bet visos jo kaltės jau išpirktos“, – atsikvėpė R. Antonovienė, kuriai nepatinka, kad jos vyras iki šiol vadinamas „Mafijos tėvu“.

„Šiandien rytą, 8.30 val., mes jo netekome. Vakar ėmė labai stipriai prakaituoti, sukilo temperatūra. Viskas įvyko labai greitai. Liga jį sunaikino per tris mėnesius. Paskutinėmis dienomis jautė skausmus, jie buvo malšinami vaistais, bet iki pat pabaigos išliko aiškaus proto“, – DELFI kalbėjo Rima.

Vidas Zenonas Antonovas

Pasiteiravus, apie ką jiedu kalbėdavo paskutinėmis jo gyvenimo dienomis, sutuoktinė neslėpė, kad vyrui buvo svarbi jos sveikata.

„Jis prašė, kad ir toliau sportuočiau, kad dalyvaučiau fitneso varžybose. Tai buvo jo paskutinis noras. Sakė nepasiduoti ir toliau kovoti“, – pasakojo pašnekovė.

Paskutinis pokalbis prieš Vido mirtį Rimą labai sujaudino, nes buvo paliesta vaikų tema.

„Jis atsiprašė vaikų, kad susirgo šia liga, kad buvo senas tėvas. Sielvartavo, kad nebegrįš, jų nebeužaugins. Vidas sakė, kad gyveno kiek įmanoma sveikiau. Žinoma, amžius daro savo, bet tikėjausi, kad sulauks bent 90-ies metų, kai vaikai jau bus paaugliai. Vidas ėjo 81-us metus.

Turime du mažus vaikus: berniuką, kuriam 9-eri, ir mergaitę, kuriai 5-eri. Visi kiti vaikai jau suaugę – vienai dukrai 19-ka, kitai – 17-ka, dar kitai – 14-ka, o sūnui beveik 16-ka. Ir dar yra vienas sūnus Anglijoje, labai tikiuosi, jis spės atvykti į laidotuves. Iš viso Vidas turėjo 10 vaikų, visi iki vieno tvarkingi, laimingi. Jis visada su jais bendravo. Vidas juos ne tik išleido į gyvenimą, bet ir būdavo kartu“, – dėstė ji.

Vidas Zenonas Antonovas

Pati Rima šiuo metu jaučiasi prastai. Netektis ją paveikė stipriai, nors medikai ir perspėjo per daug nepuoselėti vilčių.

„Aš žinojau, kad taip gali nutikti, medikai mane paruošė, bet vis tiek turėjau viltį, kad jis dar pabus. Tikėjausi, kad su mumis dar pabus per šventes, Kalėdas. Turėjau mažą viltį“, – neslėpė moteris.

Kalbėdama apie ligą, kuri jos vyrą pasiglemžė vos per kelis mėnesius, Rima ragina visus reguliariai tikrintis sveikatą.

„Vos pajutus pirmus simptomus, užčiuopus neaiškų gumbelį, būtina kreiptis į gydytojus. Nereikia jų bijoti, reikia darytis tyrimus. Štai, Vidas yra pavyzdys, kaip per tris mėnesius žmogaus gyvybė ima ir užgęsta“, – pasakoja pašnekovė.

Žinią apie vyro netektį Rima sužinojo ketvirtadienio rytą, būdama vaistinėje. Moteris dar ketino aplankyti Vidą, tačiau jos planus sujaukė nelaimingas skambutis.

„Nebespėjau jam nieko nupirkti“, – jautriai sako ji.

Vidas Antonovas. Arūno Švelnos nuotr.

Įtemptu metu Rima savo vaikus ruošė blogiausiam scenarijui, tačiau net ir tada niekas jų šeimoje neprarado vilties.

„Visi turėjo viltį. Juk ji miršta paskutinė. Visi nori gyvenimo. Dar vakar į palatą atėjo daktaras ir Vidui pasakė, kad prasidės gydymas. Jis taip apsidžiaugė. Išvažiavo į pirmą radioterapiją, ėmė prakaituoti ir šįryt mirė. Matyt, taip turėjo būti. Medikai padarė viską, kas įmanoma. Esu dėkinga už viską. Visi stengėsi, budėjo, neturiu jokių pretenzijų“, – DELFI teigė Rima.

Tačiau moteris sako jaučianti apmaudą, kad šeimos gydytoja nepastebėjo blogų tyrimo rezultatų, kurie rodė esant piktybinį naviką.

„Nesiuntė pas jokius specialistus. Buvo pažiūrėta pro pirštus“, – prisimena ji.

Skaičiuodamas paskutines dienas Vidas žmonai išreiškė norą, kaip jis norėtų būti palaidotas.

„Jis apie tai kalbėjo paskutines dienas, norėjo būti kremuotas. Per savo laidotuves Vidas nenorėjo giedorių, norėjo, kad grotų Demis'o Roussos'o „Goodbye, My Love, Goodbye“ ir Ruslano Kirilkino atliekama „You Raise Me Up“. Jis labai mėgo šiuos dainininkus“, – tikino pašnekovė.

Laidotuvių data kol kas nežinoma, tačiau artimiausiems žmonėms Rima žada apie tai pranešti jau netrukus.

Vidas Zenonas Antonovas

Žinia apie klastingą ligą buvo netikėta

Daugiavaikė mama R. Antonovienė pastaruoju metu kartu su šeima išgyveno sunkų laikotarpį – jos vyrui Vidui buvo diagnozuotas vėžys. Žinią apie klastingą ligą DELFI patvirtino pati Rima.

„Vyrui visą laiką būdavo lėtinė sloga, gleivinė paburkusi. Kiek mes visko darėme, ir purškaliukų naudojo, ir visa kita. Prieš Kalėdas sakau jam: einam pas gydytoją, nejuokinga, nosis nuolat užgulusi, jokie jūros vandenėliai nepadeda, niekas nesikeičia. Taip mėnuo laiko praėjo. Jis mane pačią po operacijos slaugė, sakė, kad viskas gerai, praeis. Bet man ta chroniška jo sloga vis nedavė ramybės“, – anksčiau DELFI sakė moteris.

Nors namus ir šeimą užgriuvo viena problema po kitos, moteris atvirai papasakojo, kaip ilgai truko klastingos ligos paieškos. Viskas prasidėjo nuo slogos simptomų, bet neveiksmingas gydymas signalizavo apie rimtesnę bėdą.

Vėliau paaiškėjo: Vidas Antonovas sirgo iš pirmosios į antrąją stadiją pereinančia limfoma, t. y. kraujo vėžiu. Taip pat sirgo cukriniu diabetu.

Anksčiau Vidas dirbo ugniagesiu, naru gelbėtoju ir asmeniniu treneriu. Vyras buvo oficialiai pripažintas vyriausiu Europoje tėvu.

Jis buvo „Kefeli Du“ jogos meistras. Sakė, kad, paniręs į meditaciją, beveik nustoja kvėpuoti. Tuo metu lytinė energija transformuojasi į intelektą, todėl Vidas buvo be galo protingas ir sveikas. Meditacijos metu jis tvirtino kvėpuojantis kaulais.

2016 metais vyrą pakirto miokardo infarktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (701)