Danguolė Plečkaitytė buvo laikoma ne tik mažiausia Lietuvos, bet ir Europos moterimi, švelniai vadinta „Coliuke“. Jos ūgis buvo 86 cm, moteris svėrė vos 22 kg.

Daugybę interviu dalijusi mažiausia Europos moteris dažnai pajuokaudavo, kad jei rašytų knygą apie savo gyvenimą, ją pavadintų „Mano laimingas gyvenimas“. Ji buvo gerokai aukštesnė už pasaulio rekordininkę indę Jyoti Kisange Amge. Jos ūgis tesiekia vos 62,8 centimetro.

Danguolytė, kaip ją vadindavo visi draugai, buvo trečias vaikas šeimoje. Jos draugai iš Marijampolės daugiabučio, kuriame ji augo vaikystėje, niekada nėra pasakę jokio pikto žodžio. Ji ir pati tikino vaikystėje nejautusi, kad yra kitokia, o ir šeima greitai susitaikė, kad Danguolė yra mažesnė už visus.

Vėliau Danguolė išvažiavo mokytis į specialų internatą Kaune. Ten ji baigė penkias klases. Tada mokslus teko ir nutraukti dėl paūmėjusios akių ligos bei nuolatinių kojų operacijų.

Pasimokiusi mokykloje Danguolė vėl grįžo į gimtąją Marijampolėje, kurioje ir gyveno iki šiol. Pastaruoju metu ji gyveno su mama. Turi brolį ir sesę, kurie užaugę sukūrė savo gyvenimus atskirai nuo tėvų.

Didžiausiu savo turtu D. Plečkaitytė visuomet laikė savo draugus. Jų turėjo įvairiuose pasaulio kampeliuose: Danijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse. Čia, Lietuvoje, jų taip pat netrūko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)