Hito „R-1“ kūrėjas, pasak kolegų, mirė pirmadienį. Jam buvo 42-eji metai.

Su L. Rugieniu neseniai bendravę muzikantai jį atsimena šviesiais prisiminimais ir neslėpė, kad paskutines dienas vyras leido ligoninėje. Nepaisant to, jo galvoje sukosi kūrybiniai planai ir muzika.

Tą paliudijo ir mirties dieną su atlikėju bendravęs Arvydas Martinkėnas-Vudis. Grupės „Dar“ narys feisbuke pasidalijo jautriu įrašu.

Linas Rugienius

„Šiandien netekome nuostabaus žmogaus Lino Rugieniaus.

Pastarąjį pusmetį turėjau didelį džiaugsmą jį pažinti, nes kartu dirbome su naujomis dainomis. Tai buvo nuostabus kūrybinis laikas. Per tą pusmetį jis tapo mūsų šeimos nariu, dėde mano sūnui ir man visai kaip broliu.

Kartu buvom online nuolatos. Gal kažką nujausdami stengėmės kurti kuo daugiau naujų dainų, kartais net po kelias per dieną. Ši muzika išliks ir gyvens.

Paskutinis skambutis jam buvo šiandien ryte – kalbėjome apie muziką, o paskutinis ištartas žodis buvo „hitas“. Ilsėkis ramybėje, mielas drauge!“ – socialiniame tinkle rašė A. Martinkėnas-Vudis.

Po atlikėjo įrašu pasipylė užuojautos kupinos žinutės L. Rugieniaus šeimai ir artimiesiems.

Kiek anksčiau grupės prodiuseris E. Bžeskas Delfi pasakojo apie savo kolegą ir jo aistrą motociklams.

Kai prieš 16 metų NL užlipo į sceną, suintriguoti klausytojai apipylė grupės narius klausimais, kas yra šie klouno kaukėmis prisidengę vyrai. Ilgą laiką niekas nežinojo, kas iš tiesų yra tų piktų veidų scenos artistai, kartais dainuojantys ir romantiškas dainas.

„Tai buvo linksmas žaidimas su publika, kai visi šėldavo, prašydavo nusiimti kaukes. Naktiniai klubai siūlė nemenkas sumas už tai, kad būtent ten grupės nariai parodytų veidus. Ir dabar kol kas neatskleisime visų pavardžių. Kol kas grupės nariai – aš, grupės „lastdrink“ vokalistas Artūras Kasta ir Linas Rugienius, vienas iš šios grupės senbuvių. Jo vardas minimas dainoje „R-1“ ne be reikalo. Motociklai – Lino aistra, kuri jam atnešė nesėkmę. Dabar laukia sudėtinga klubo operacija. Tačiau aistra „R-1“ nedingo. Būtent dainos „R-1“ pradinę idėją ir pasiūlė Linas“, – anksčiau tikino E. Bžeskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (271)