Neseniai žiniasklaidą apskriejo restorano darbuotojos Mingailės pasakojimas apie tai, kad įmonėje nėra visiems išmokamos algos, o restorano savininkai lėbauja ir netinkamai elgiasi.

Netrukus neapsikentę darbuotojai kreipėsi į darbo ginčų komisiją, norėdami gauti uždirbtas algas, o tai, pasak Valstybinės darbo inspekcijos atstovės Neritos Šot, kol kas sprendžiama darbuotojų naudai.

Rugpjūčio 23 dieną vyko posėdis, kurio metu buvo nagrinėjama 5 darbuotojų prašymai. „Atsakovas ar jo atstovas į komisijos posėdį neatvyko. Nustatytais terminais jokių dokumentų nepateikė, prašymo atidėti bylos nagrinėjimą taip pat nepateikė, tad byla buvo nagrinėjama jiems neatstovaujant. Darbo ginčo komisija nusprendė dalinai patenkinti darbuotojų prašymus“, – sakė N. Šot.

Dalinai prašymai buvo patenkinti todėl, kad ieškovai pageidavo išieškoti darbo užmokestį už birželį, liepą ir rugpjūtį, o kadangi rugpjūtis dar nesibaigė, todėl ši prašymo dalis netenkinta.

Pasidomėjus, kas gresia neišmokėjus algų, N. Šot teigė, kad tuomet atvejis bus perduotas anstoliams.

DELFI susisiekus su Vilija Pilibaityte-Mia, ji teigė esanti nekompetetinga komentuoti ir nurodė kreiptis į įmonės direktorių.

Tuo tarpu Nerijus Antanavičius teigė, kad posėdžiai dar vyksta, todėl komentuoti situacijos jis nenori: „Mes dar net iš darbo inspekcijos atsakymo nesame gavę. Kol jo nesame gavę, tai mes nežinome, kaip į tai reaguoti.“

Nuotraukų albume - restorano atidarymo akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)