Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį išnagrinėjo N. Antanavičiui iškeltą baudžiamąją bylą, kurioje N. Antanavičius kaltinamas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Nusikaltimą kaltinamasis padarė esą gindamas savo sutuoktinės Mios, su kuria šiuo metu jo santykiai yra pašliję, garbę.

N. Antanavičiaus byla, į kurios posėdžius kaltinamasis anksčiau neatvyko net du kartus ir dėl to net buvo nurodyta policijai jį atvesdinti, išnagrinėta vos per pusvalandį. Bet – be žurnalistų. Teismo posėdis iš anksto buvo suplanuotas 9 val., tačiau jį buvo nuspręsta surengti anksčiau – 8.30 val. Ir visai ne toje salėje, kurioje buvo suplanuota. Taip greičiausiai kaltinamasis siekė išvengti gausiai šią bylą stebėjusios žiniasklaidos dėmėsio, o tokiai pozicijai pritarė ir teismas.

Šioje byloje nukentėjusiuoju pripažintas vilnietis Žygimantas Blažys. Būtent dėl išpuolio prieš Ž. Blažį yra iškelta baudžiamoji byla.

Jos duomenimis, 2015 m. liepos 31 d. vakarą, kai buvo švenčiamas bernvakaris, N. Antanavičius sostinės Trinapolio g. su su keliais vyrais ir Mia atvažiavo prie sporto klubo, kur tarp jų kilo asmeninis konfliktas būtent dėl dainininkės Mia – esą Ž. Blažys ją įžeidinėjo, todėl N. Antanavičius du kartus nukentėjusiajam sudavė į veidą.

Nepraėjus nė valandai vyrai vėl susimušė, šįkart prie prekybos centro, iki kurio kartu atvažiavo. Tuomet nukentėjusysis bandė išvengti smūgių palenkdamas galvą, o N. Antanavičius esą smūgiavo į kitas kūno vietas. Nukentėjusysis, neišlaikęs pusiausvyros, krito ant žemės, jam lūžo ranka.

Po vyrų konflikto, nukentėjusysis patyrė daugybę sužalojimų: nubrozdinimus, rankos lūžį, danties nuskėlimą ir kitus nedidelius sužalojimus. Pastarojo sveikata buvo sutrikdyta ilgesniam nei dešimties dienų laikotarpiui.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad N. Antanavičius nukentėjusįjį sumušė dėl to, kad šis esą įžeidinėjo jo žmoną V. Pilibaitytę–Mią.

Teisme paaiškėjo, kad N. Antanavičius ir Ž. Blažys susitaikė.

„Pretenzijų neturiu, noriu, kad neteistumėte kaltinamojo“, – teisme sakė jis, tyrimo metu pareiškęs 2 tūkst. Eur ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Nukentėjusysis sakė, kad dalį žalos N. Antanavičius jam jau atlygino, o likusius pinigus žadėjo sumokėti artimiausiu metu.

Tuo metu N. Antanavičius sakė, kad žalą atlygins ir Ligonių kasoms – daugiau kaip 800 eurų.

„Gailiuosi, atsiprašau ir prašau atleisti nuo atsakomybės“, – teisme sakė N. Atanavičius. Jis po teismo posėdžio vengė žurnalistų dėmesio ir į klausimus neatsakinėjo – tepasakė, kad gailisi dėl savo poelgio.

Kadangi vyrai susitaikė, byloje valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė Audronė Kolbienė pasiūlė kaltinamąjį N. Antanavičių pripažinti kaltu, bet nenuteisti, o atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės šiam susitaikius su nukentėjusiuoju.

Kol vyko ikiteisminis tyrimas, N. Antanavičiui buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Ji galios dar mažiausiai iki lapkričio mėnesio, nes savo sprendimą teismas ketina paskelbti spalio viduryje, o jis įsiteisės dar vėliau, jeigu jo niekas neapskųs apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)