Teikia malonumą

Į „Gamtos perlą“ atvykusią DELFI komandą pasitinka viešbučio šeimininkė D. Bosas, kuri prisipažįsta čia praleidžianti daugiau laiko, nei galbūt reikėtų. „Tai nėra vienintelė įmonė, kurios savininkė esu. Tačiau šis verslas man teikia didelį džiaugsmą. Būnu viešbutyje su malonumu. Esame realistai, jis niekada neatneš didelių pajamų, bet šia veikla aš išties mėgaujuosi“, - neslepia Karklėje vasarą leidžianti verslininkė.

Šis gamtos kampelis jos vyro žinioje – jau dvi dešimtis metų. Tačiau iki šiol pašaliniams žmonėms tai nebuvo viešai prieinama vieta. „O dabar lankytojai čia gali apsistoti, pasivaišinti žvėrienos restorane. Mano nuomone, tai – pati gražiausia vieta Karklėje“, - sako D. Bosas ir prieš pakviesdama pasivaikščioti po vyro valdas, pakviečia apsižvalgyti jos vadovaujamame viešbutyje.

Interjero detalių užsinori ir svečiai

Jaukaus viešbučio foje sienas puošia didžiulės Ričardo Anusausko darytos fotografijos, kurias specialiai užsakė viešbučio savininkė. „Visada svajojau turėti ekspoziciją Lietuvos laukinių gyvūnų tema. Todėl įsigijau apie penkiasdešimt šio fotomenininko darbų“, - pasakoja moteris.

Beje, įdomu tai, kad visas viešbučio interjeras – pačios šeimininkės kurtas. „Jokių interjero dizainerių samdytis nenorėjome. Tiek jau mes galime ir patys padaryti. Viskas yra sukurta mano rankomis – kiekvieną daiktą nupirkau, pati atgabenau ir pasakiau, kur kas stovės, - šypsosi D. Bosas. - Man patinka vaikštinėti po įvairius interjero salonus ir ieškoti kažko išskirtinio savo viešbučiui. Džiaugsmą teikia ir tai, kad viešbutyje apsistoję svečiai įvertina ir jiems patikusias detales bando įsigyti. Viena ponia panoro mano sukurtos interjero kompozicijos. Sako – be jos iš čia neišvažiuosiu. Paprašė administracijos paskambinti man ir pasakyti tai. Mergaitėms sakau: „Viska galima parduoduoti, jei tik susitarsime dėl kainos.“

Sulaukia ir smalsuolių

Manantieji, kad apsistoti prabangiuose „Gamtos perlo“ apartamentuose – neįkandama, apsirinka. Para čia kainuoja nuo140 iki 300 litų. „Dirbame pirmą sezoną, todėl naujokams rinkoje užsikelti aukštas kainas būtų nelogiška. Klientai pirmiausiai turi su mumis susipažinti. Mes turime užsirekomenduoti, gerai pažinti savo svečius ir jų lūkesčius. Tačiau ir dabar skųstis negaliu - viešbutis pilnas svečių“, - neslepia D. Bosas.

Viešbučio šeimininkė neabejoja, kad jos šeimos pavardė klientams rūpi mažiausiai. Užsieniečiams, neabejoja, ji nieko nesako. O čia besilankantys lietuviai to nesureikšmina.

„Tačiau yra buvę atvejų ir, beje, ne vienas, kai žmonės atvažiuoja čia tiesiog pasmalsauti, apsidairyti. Pamatyti mus pačius, pasveikinti, pabendrauti. Su malonumu pabendrauju – jei tik kažkam to norisi“, - šypsosi D. Bosas. Moteris džiaugiasi, kad jos bei vyro prižiūrimos valdos iš lankytojų neretai sulaukia komplimentų.

Kainavo milijonus

Bene kiekvieną dieną „Gamtos perle“ būna ir A. Bosas. Prieš du dešimtmečius šį laukinės gamtos kampelį įsigijęs verslininkas sutvarkė už savo lėšas. Žmona Daina užsimena, kad poilsio ir pramogų kompleksas nėra verslas. Tai daugiau HOBIS. „Į muziejų investuota apie15 milijonų, į pastatą – 4 milijonai. Ir tvarkymo darbai vis dar nesibaigia. Kada tai atsipirks? Niekada. Tokių iliuzijų, kad investicijos sugrįš, niekada neturėjome “, - neslepia D. Bosas.

Tuomet kodėl vyras ryžosi tokiai avantiūrai? „Iš meilės Tėvynei ir gamtai, - nusišypso jis.

„Gamtos perle“ įsikūręs zoomuziejus, kuriame – per du šimtus verslininko sumedžiotų eksponatų iš įvairių pasaulio kampelių. Anot verslininko, apie kiekvieną muziejuje eksponuojamą iškamšą būtų galima papasakoti legendą ar parašyti knygą. Kiek laiko žvėris buvo medžiojamas, kokie sunkumai iškilo medžioklėje ir panašiai.

„Pavyzdžiui, dramblį medžiojau 21 parą. Nors per tą laiką dramblių mačiau šimtus, medžioklei tinkamą radau tik po trijų savaičių“, - pasakoja A. Bosas, gausią eksponatų kolekciją netrukus papildysiantis poliarine meška, arktiniu vilku ir lape, kuriuos neseniai sumedžiojo viešėdamas Alsiaskoje.

Gamtoje – su laukiniais žvėrimis

200 hektarų plote lankytojai gali pasijusti kaip laukinėje gamtoje ir iš arti apžiūrėti tauriuosius, Dovydo elnius, briedžius, meškutę Laimą, baltuosius povus, fazanus, briedukę Meilę, šernus, stumbrus, vilkus, laukinius kalakutus, antis ir kt.

Rūpintis šimtais žvėrių šeimininkams padeda kelios dešimtys darbininkų, prižiūrintys žvėris ir tvarkantys didžiulę teritoriją.

Paprašytas aprodyti savo valdas, A. Bosas pakviečia pasivažinėti po safarį ir pro visureigio langą iš arti patiems pamatyti laukinėje gamtoje besiganančius elnius, briedę, žirgus. Šeimininkas pasiima glėbį duonos ir maitina žvėris. „Dauguma jų jau persivalgę. Dieną čia lankėsi šimto vaikų ekskursija, jau spėjo primaitinti“, - šypsosi vyras.

Prieš dvidešimt metų šiose valdose buvo karinis poligonas, pasakoja jis. Kur smeigdavai kastuvą, atsiverdavo kelių centimetrų storio gilzių sluoksnis. „Kai pasitraukė tarybinė armija, čia buvo paliktas baisus šiukšlynas. Pilna metalo laužo, statybinių atliekų. Du metus kuopėme, kol viską išvežėme. Ar neplanuojame plėstis? Pirmiausiai reikia spėti prižiūrėti tai, ką jau turime“, - nusijuokia A. Bosas.

Kone kiekvieną dieną vasarą „Gamtos perle“ praleidžiantis verslininkas prasitaria, kad čia laukinės gamtos prieglobstyje būti kur kas mieliau, nei aukštuomenės vakarėliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (541)