Vienas iš „Forum One“ iniciatorių verslininkas Vladas Lašas sakė, kad užmanymas surengti lietuvišką vakarienę būtent su „Virtuvės mitų griovėjais“ kilo siekiant naujai pristatyti mūsų šalį tokiai įvairiatautei auditorijai.

„Po dviejų dienų idėjų puotos forume, šios vaišės, tikiuosi, bus kaip desertas – dar vienas malonus įspūdis, kurį po intensyvių susitikimų, paskaitų ir pokalbių iš mūsų šalies išsiveš garbingiausi forumo svečiai. Man, kilusiam iš Kauno, džiugu ir tai, kad miesto vadovai įvertino šio įvykio svarbą, todėl turime galimybę vakarienei svečius pakviesti į pačią miesto širdį – Kauno Rotušę,“ – sakė V. Lašas.

Virtuvės maištininkais vadinama trijulė vieną žinomiausių verslininkų pasaulyje žada nustebinti ne tik išradingu meniu, bet ir originaliomis stalo dekoracijomis: juoda staltiese, samanomis, kankorėžiais ir šakomis dekoruotu stalu.

„Žinome, kad Richardas tikrai neapsilankys miške, tad nutarėme mišką atvežti jam. Būtent miškas mus ir inspiravo. Specialiai šiai vakarienei suomių kompanija mums atvežė indus už 70 tūkst. litų. Jei Lietuva turėtų kuo didžiuotis, savo stalą puoštume lietuviškais indais. Kažkiek Europos, o ne vien Lietuvos ant stalo tikrai bus. Pats efektas, pati kokybė bus GALA vakarienės, bet su įvairiomis interpretacijomis“, – kalbėjo vienas iš „Virtuvės mitų griovėjų“ kulinarų Alfas Ivanauskas. Kulinaras pasakojo, kad nežada dekoruoti Kauno Rotušės salės. Pagrindinė dekoracija taps įspūdingai atrodantys stalai.

Richardas Bransonas

Vakarienėje iš penkių dalių bus patiekiami trijų rūšių užkandžiai, pagrindinis patiekalas ir desertas.

Pasitikimo užkandis – visiems žinomas, stilingai patiektas šviežias agurkėlis ir pirmojo sodo medus. Pirmam šaltam užkandžiui svečiams bus patiektas vyšnių dūmuose rūkytas ungurys su įvairių spalvų burokėliais, anties tryniu, krienų putomis, žolelių aliejumi ir juodos duonos traškučiais.

Karštam užkandžiui svečiai ragaus troškintos veršienos žandenomis su kvietinėmis kruopomis, miško grybais, salierų putėsiais ir skrudintomis samanomis.

Ypatingiausias iš visų bus pagrindinis patiekalas – keptas danielius, patiekiamas su jaunomis bulvytėmis, troškintais svogūnais, skudintais lazdyno riešutais, petražolių koše, pastarnokų putėsiais ir džiovintų baravykų pudra.

Galiausiai, desertui bus skanaujamas cilindro formos medaus tortas su džiovintų slyvų šerbetu, šviežiomis sezoninėmis uogomis. Vakaro pabaigai – maža nuodėmė vakarienės koncepcijai – specialiai paruošta itališka kava.

„Pagrindinė mintis – tai, ką randame Lietuvoje, kuo mes galėtume didžiuotis. Parodysime, kad ne tik cepelinais. Lietuva garsi produktais, iš kurių galima pagaminti įvairiausių patiekalų“, – kalbėjo kulinaras A. Ivanauskas.

„Jei jam kažkas nepatiks, mes tą sužinosime paskutiniai. Kadangi mes drąsūs ir savimi pasitikime, imamės šios veiklos. Bijome, kad Kauno Rotušė jam greičiau nepatiks. Mums ne ką mažesnė garbė ir atsakomybė maitinti paprastą žmogų. Tikiu, kad po šios vakarienės mes apsilankysime pas Bransoną svečiuose. Viena iš jo „Virgin“ salų būtų pats tas“, – šmaikštavo A. Ivanauskas, pasiteiravus, ar gaminti milijardieriui, kurį nustebinti būna sunku, nėra šiek tiek nedrąsu.

Meniu pristatymo akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)