- Kodėl vieną dieną metei dainininkės karjerą ir pasirinkai grožio kelią?

- Grožio srityje pradėjau dirbti dar paauglystėje, ir tai įvyko visiškai spontaniškai. Tai, ką darau, stengiuosi daryti gerai, o tam reikalingas dėmesys, laikas, atsidavimas. Visko daryti vienu metu neįmanoma... Ateina laikas, kai turi susidėlioti prioritetus ir tikslus. Tuo metu lankiau mokyklą, dirbau, dainavau, fiziškai visko nebespėjau. Kad veikla, kuri reikalauja nemažų investicijų, atsipirktų, o dar ir neštų kažkokį uždarbį, teko kultūros namus pakeisti naktiniais klubais, pradėjau koncertuoti jau nebe vaikų, o suaugusiųjų auditorijai. Ir tai manęs neįtraukė. Toje aplinkoje nesijaučiau saugi, savo vietoje. Pasirinkau veiklą, kuri man atrodė stabilesnė, harmoninga ir mergaitiška.

- Kaip nusprendei atsidaryti nuosavą saloną?

- Didžioji dalis įvykių mano gyvenime susiklostė neplanuotai. Kai pradėjau dirbi grožio salone, tokią svajonę jau turėjau, tačiau kad ją išpildysiu dar dvyliktoje klasėje, nedrįsau net pagalvoti. Netikėtai gavau pasiūlymą, kurį galėjau arba paleisti, arba stipriai rizikuoti. Tą pačią minutę užsidegiau kaip degtukas.

- Turbūt nebuvo lengva jaunam žmogui pradėti verslą. Kas tau padėjo? Kas tuo metu tave labiausiai palaikė?

- Labai didelį palaikymą jaučiau iš vyresnės sesės. Ji niekuomet neslepia džiaugsmo ir pasididžiavimo. Sesės palaikymas mane stipriai paskatino nepasiduoti ir ką pradėjau, padaryti iki galo. Na, ir, žinoma, tėvai.

- Tuo periodu didžiausią stresą jaučiau dėl laiko stokos, kadangi vienu metu atidarinėjau studiją ir ruošiausi brandos egzaminams. Paroje man trūko valandų, kad viską spėčiau padaryti laiku, tad nualinau save... Per du mėnesius priaugau 14 kilogramų. Vidutiniškai miegodavau po maždaug 4 valandas. Prireikė daugiau nei metų, kad atkurčiau savo fizinę formą ir atsigaučiau morališkai nuo tokio tempo. Stengiausi iš naujo pamilti save, skirti sau laiko, neskubėti.

- Ar tiesa, kad televizija padėjo išpopuliarėti? Kurio projekto metu pelnei daugiausiai žiūrovų dėmesio?

- Televizijoje vykstančiuose konkursuose pradėjau dalyvauti dvylikos. Dažniausiai nutikdavo taip, kad komisijos vertinimai būdavo labai žemi, o žiūrovų balsavimai iškeldavo į pirmąsias vietas. Tikriausiai tai mane labiausiai ir motyvavo.

- Sukūrus fanų puslapius, socialinėje erdvėje, jų skaičiai sparčiai augo. Nemeluosiu, man dėmesys patiko. Esu toks žmogus, kuriam patinka būti pastebėtam, įvertintam. Nepasididžiuodavau atsakyti į gerbėjų laiškelius, nusifotografuoti, bendrauti su jais ne tik socialiniuose tinkluose, bet ir realiame gyvenime. Gal tai irgi padėjo pelnyti jų simpatiją.

- Instagramo paskyroje turi daugiau nei 123 tūkst. sekėjų. Kaip jautiesi žinodama, kad tiek daug žmonių tave seka, domisi?

- Turėti daug sekėjų niekuomet nelaikiau vertybe, ir tai nebuvo mano tikslas. Labai džiaugiuosi, kad nededant išskirtinių pastangų tiek daug žmonių seka mano įrašus. Malonu, kad esu kažkam pavyzdys. Ypač dėkoju tiems, kurie motyvuoja, palaiko. Tai labai stipriai skatina ir neleidžia sustoti. Dalis sekėjų stebi mane, kad pasidalytų negatyviais komentarais, išlietų savo neapykantą ir pyktį, deja, tai neišvengiama. Negali visiems patikti ir įtikti.

Į socialinius tinklus žiūriu kaip į savo darbą. Žinau, kad šiuo metu socialinė erdvė yra užvaldžiusi rinką ir dirbant paslaugų sferoje žinomumas yra ypač svarbus.

Plačiau apie Militą skaitykite čia.