Tąkart visiems labiausiai užkliuvo tai, kad, anot M. Šalčiūtės, netrukus euro vertė taps lygi litui. Tuomet valstybėje valiuta buvo pakeista vos mėnesį, tad Monika A. Tapino laidoje dalijosi savo įžvalgomis bei prognozėmis. Tai ne vieną internautą privertė šyptelėti ir įkvėpė kritiškiems komentarams. Vis tik dabar, praėjus metams po skandalingojo pokalbio, ne vienas prabyla apie tai, kad M. Šalčiūtė buvo teisi.

Laidoje mergina taip pat diskutavo ir apie pajamas, pelną, įplaukas ir kitus ekonominius dalykus. A. Tapinas taip pat domėjosi, kaip Monika įsivaizduoja sėkmingas investicijas bei uždavė kitų su ekonomika ir finansais susijusių klausimų.

Neseniai ekonomistė Aušra Maldeikienė, kalbėdama apie 2016-ųjų metų Vilniaus miesto biudžetą, prisiminė skandalingąjį Monikos pokalbį ir nepraleido progos pašiepti savivaldybės tarybos narių. „Savivaldybės Finansų departamento žmonės nesugeba atsakyti į elementarius klausimus, – tvirtino ji. – Kai juokiamės iš Monikos Šalčiūtės, galiu pasakyti, kad ji yra genijus, palyginus su daugeliu žmonių savivaldybės Finansų departamente, nes jie neskiria pajamų ir įplaukų.“

Tokį A. Maldeikienės palyginimą M. Šalčiūtė vertina teigiamai ir į visą šią situaciją žvelgia su šypsena. „Po laidos buvo visko ir tikrai net pati teisinausi, galvojau, kad ne viską tinkamai pasakiau, – DELFI kalbėjo Monika. – Tačiau dabar suprantu, kad mano įžvalgos buvo teisingos, tačiau labiausiai džiaugiuosi, kad po laidos daugybę žmonių priverčiau susimąstyti apie ekonomiką. Suprantu, kad ir Aušros Maldeikienės palyginimas su genijumi šioje vietoje yra kiek sarkastiškas, todėl nei tai kelia kažkokį džiugesį, nei liūdesį. Tiesiog esu matoma ir tiek.“

Monika, paklausta, ar dar kartą sutiktų eiti į televiziją diskutuoti apie ekonomiką ir finansus, patikino, kad dabar viską vertina atsargiau. „Tada gal pasielgiau impulsyviai, dabar, jei sulaukčiau kvietimo, viską daug labiau apgalvočiau. Vis tik nesu profesionalė šioje sferoje, mano supratimas yra kaip žmogaus, o ne profesionalo. O dar ir žinau, kokios reakcijos galima tikėtis“, – nusijuokė M. Šalčiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)