„Įvardyti vieną priežastį, kodėl šis apdovanojimas skirtas Jurgai – reikštų įsprausti ją rėmus. O ji – daugialypė asmenybė ir jos kūrybinė veikla bei pilietinė pozicija, manau, yra labai gerai visiems matoma. Pirmiausia ji patraukė mūsų žvilgsnį tuo, jog nepasiduoda pigiai popscenos srovei, nesirenka lengviausio kūrybinio kelio. Manome, jog šis titulas bus paskatinimas Jurgai ir toliau neiti pasroviui. Juk Jurga Šeduikytė – jaunosios kartos atstovė. Tokiems kaip ji rūpi, koks bus pasaulis ir Lietuva XXI amžiuje“, - priežastis, kodėl 2007-ųjų „Metų Moters“ titulą žurnalas „Moteris“ skyrė Jurgai, dėstė žurnalo vyriausioji redaktorė Gražina Michnevičiūtė.

Kiekvienų metų gale „Moters“ žurnalo redakcijoje susirenka taryba, kurią sudaro redakcijos darbuotojai ir leidyklos atstovai, ir sprendžia, kuriai Lietuvos moteriai suteikti „Metų Moters“ titulą. Svarstant, kas labiausiai nusipelnė šio titulo, visada verda gana audringos diskusijos. „Praėjusieji metai – taip pat ne išimtis. Pretendenčių į šį titulą visada yra ne viena, tačiau nenorėtume atskleisti jų pavardžių“, - korektiškai nutylėjo G. Michnevičiūtė.

Iki šiol „Metų Moterį“ visada rinkdavo tik redakcija, o nuo 2008-ųjų metų į šiuos rinkimus buvo nutarta įtraukti ir visuomenę. Šiuo metu yra rengiamas atskiras interneto tinklalapis, kuriame bus galima siūlyti pretendentes į šį titulą, diskutuoti ir balsuoti.

Žurnalas „Moteris“ jau šešioliktus metus renka „Metų Moterį“. Per tą laiką šį apdovanojimą jau pelnė tokios asmenybės: Kazimira Danutė Prunskienė, Rūta Vanagaitė, Bronė Vainauskienė, Janina Lapinskaitė, Margarita Starkevičiūtė, Lolita Varanavičienė, Alma Adamkienė, Algimanta Žukauskienė, Nijolė Drazdienė, Gražina Liautaud, Ugnė Karvelis, Rūta Jezerskytė, Nomeda Marčėnaitė, Edita Mildažytė, Jurga Ivanauskaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją