Tarp pretendentų į šou – Raimonda Masiulytė. Dubline gyvenanti ir prestižiniame gospelo chore dainuojanti atlikėja. Ji – drąsi ir atvira lietuvaitė, save vadinanti meilės emigrante, išskirtiniame naujienų portalo DELFI interviu papasakojo, kodėl panoro dalyvauti šou Lietuvoje. R. Masiulytė atskleidė, jog sužadėtinis, iš Mauricijaus kilęs Vimalis Ramchurnas mokosi lietuvių kalbos ir savo karjeros planus sieja su mūsų šalimi. Pati Raimonda sako mylinti airius ir Dubliną, tačiau neslepia svarstanti apie grįžimo į gimtąją šalį galimybes. Į atvirą pokalbį nejučiomis įsijungė ir R. Masiulytės sužadėtinis V. Ramchurnas, su kuriuo dainininkė sieja savo ateitį.

- Gyveni ir dirbi Dubline, dainuoji prestižiniame gospelo chore. Kodėl nutarei dalyvauti „Lietuvos balse“, kam tau to reikia?

- Mano kredo – dainuok gyvai arba visai nedainuok. Viską gerai apsvarsčiusi, susumavusi privalumus ir trūkumus, nusprendžiau neatsisakyti pasiūlymo. Savo muzikinį kelią pradėjau Lietuvoje, lankiau Čiurlionio menų mokyklą, Juozo Tallat Kelpšos konservatoriją. Tuomet buvo keli muzikiniai TV projektai, džiazo festivaliai, dainuojamosios muzikos koncertai, visa tai ir yra mano namai. Dublinas – stotelė, tačiau tikrai ne mano gyvenimo kelionės pabaiga.

- Tikiesi asmeninės naudos iš projekto? Kaip apskritai planuoji artimiausius keletą mėnesių, jeigu patektum po perklausos į šou?

- Manau, „Lietuvos balsas“ bus puikiai pavykęs projektas, priversiantis žmones suklusti ir į muziką pažvelgti giliau. Tai bus didžiulis projektas, kurį, esu tikra, jau pradeda pamėgti žiūrovai ir man būtų didelė garbė jame dalyvauti. Tai – didelis žingsnis pirmyn kiekvieno dainininko karjeroje.

- Ką apie dalyvavimą TV projekte mano tavo širdies draugas, iš Mauricijaus kilęs Vimalis Ramchurnas? Ar neprieštarauja? Jei perklausų metu būsi atrinkta, turėsi vėl apsigyventi Lietuvoje. Ką jis tuo metu veiktų? Kraustytųsi į Lietuvą?

- Mano širdies draugas mane palaiko. Jis žino, kad muzika yra tai, kas man labai svarbu, todėl visuomet stumteli į priekį. Visuomet kompromisų ieškome drauge. Šis atvejis nėra išimtis. Skraidysime vienas pas kitą. Aš į mūsų jaukius namus Dubline arba jis į Vilnių. Lietuvos sostinė Vimaliui nėra svetima. Jis mokosi mūsų gimtosios kalbos, nes abu turime planų, susijusių su Lietuva.

- Papasakok, kokių?

- Tiesiog planuojame galų gale po visų kelionių įsikurti Vilniuje. Įsigysime būstą. Vimalis turi ambicijų, susijusių su darbu, o aš noriu kviesti visus į Vilnių. Koncertuoti, įrašinėti muziką, dirbti. Laikui bėgant norėčiau įkurti įrašų studiją ir joje dirbti. Tęsiu karjerą Lietuvoje.

- Kiek laiko draugaujate, kaip klostosi jūsų santykiai. Ar matote perspektyvų?

- Neskaičiuojame nei metinių, nei dienų, kiek esame drauge. Apie tai nemąsčiau. Drauge laukiame ir dar vieno pavasario, kuris jau nebe už kalnų. Esame laimingi kartu. Mano ranką jau puošia sužadėtuvių žiedelis.

- Du įsimylėjėliai neišvengiamai svarsto apie ateitį, planuoja šeimos kūrimą ir vaikus. Kokie jūsų planai? Ar tau, aktyviai koncertuojančiai, dalyvaujančiai TV projektuose, dainuojančiai gospelo chore santykiai nėra trukdis siekiant karjeros?

- Mūsų nuomonė dažnai sutampa. Vaikų norime abu. Norėtume juos išauklėti dorais žmonėmis, tačiau pirmiausiai abu turime turėti, ką jiems pasiūlyti. Kalbu ne tik apie finansinius dalykus, tačiau viskam ateis tinkamas laikas. Palengva šių tikslų siekiame, žingsnis po žingsnio.
Santykiai nekliudo siekti karjeros. Sugebu susidėlioti viską taip, jog draugystė su Vimaliu puikiai dera su mano karjera. Jis – dažnas svečias gospelo repeticijose ir turbūt nėra praleidęs nė vieno koncerto, vykusio Dubline.
Vimalis taip pat labai užsiėmęs žmogus, nemėgsta tinginiauti, todėl vienas kitą puikiai suprantame.
Aš praleidžiu daug laiko repetuodama ir koncertuodama, ypač jei tenka keliauti į kitą miestą ar šalį, tačiau dėmesys jam dėl to nesumenksta. Mano gyvenime buvo be galo sunkių periodų, todėl aš labai vertinu man nuoširdžiai atsidavusius žmones. Jų mano gyvenime nedaug, privalau jiems skirti visą savo laisvalaikį.

- Kodėl mylimasis pasirinko gyvenimą Dubline? Kas traukė pasilikti Airijos sostinėje? Nejaugi Mauricijuje gyventi jam buvo blogai?

- Vimalis, kaip ir aš, atvyko į Dubliną studijuoti. Studijuodami tą pačią specialybę koledže ir susipažinome. Tai paveikė mūsų tolimesnius sprendimus. Pavyzdžiui, abu nusprendėme į savo gimtąsias šalis nebegrįžti, nes beprotiškai įsimylėjome vienas kitą. Esame meilės emigrantai, jeigu būtų galima taip sakyti ir dėl to tikrai nesigailime. Priešingai, esame be galo laimingi žmonės ir džiaugiamės kiekviena drauge praleista diena.

- Ketinate pasilikti Dubline, nežadate kraustytis kitur?

- Dublinas – tarpinė stotelė. Turime marias laiko apsvarstyti, kurią stotį laikysime paskutine.

- Airijos sostinėje gyveni jau beveik trejus metus. Ar netrūksta erdvės? Dublino lietuviai dažnai airius vadina Village people (kaimiečiai – liet.). Ar jų mentalitetas jums abiems priimtinas?

- Gyvenu Airijoje su pertraukomis, vėliau likau čia studijuoti. Jaučiuosi kaip namie. Čia – daug mano draugų. Tai – mano namai, mano lietingas oras bei mano raudonplaukiai besišypsantys airiai. Aš atradau kitokį Dubliną, nes atvykau ne dirbti, o mokytis, išgyventi daug naujų dalykų. Man čia patinka, čia linksma ir niekada nenustoja skambėti gyva muzika. Airiai – viena draugiškiausių tautų kitataučiams ir man nerūpi, kaip lietuviai juos vadina. Tai yra žalia kalvota šalis su daugybe avių ir aš ją seniai pamilau.

- Ar kada bandei pildyti Airijoje vykstančių TV projektų anketas? Bandei dalyvauti kokiame šou?

- Turėjau realią galimybę dalyvauti „The Voice of Ireland“, bet pasirinkau Lietuvą, nes esu lietuvė.

- Lietuviai ne iš tų, kurie taip kaip airiai, į savo artimųjų ratą priimtų kitatautį. Kaip tavo tėvai vertina mylimąjį? Ar jie jį pažįsta?

- Mano draugai – skirtingų kultūrų ir šalių žmonės. Nuo lietuvių iki šveicarų, brazilų bei tropikų salų gyventojų. Visi puikiai sutariame, seniai vieni kitus pažįstame. Šiemet šv. Kalėdas šventėme kartu ir labai smagiai praleidome laiką. Aš nemanau, jog turėčiau apie ką kalbėti su žmogumi, kuris manytų esąs geresnis vien dėl to, kad jo odos spalva kitokia. Mano šeima seniai pažįsta Vimalį ir jį myli.

- Vimali, papasakok, kokiomis aplinkybėmis susipažinai su Raimonda? Kokias jos savybes labiausiai vertini?

Susipažinome koledže. Manau, jog Raimondos charakteris įdomus, įvairiapusis. Ji yra linksma. Būdami drauge beveik visą laiką šypsomės. Ji – rūpestinga ir draugiška, jautrios sielos žmogus. Tačiau ne mažiau stipri, netgi nenugalima. Kad ji kitokia, supratau po pirmojo pokalbio. Ji supurtė mano mintis. Kai pradėjome bendrauti artimiau, ėmiau jos ilgėtis, kai nesimatydavome ilgesnį laiką.

- Ar neteks pavyduliauti, jei mylimoji dėl „Lietuvos balso“ turės ne vieną mėnesį pagyventi Lietuvoje? Kraustytumeisi gyventi į Vilnių?

- Mūsų santykiuose nėra jokių spragų. Raimondą pažįstu puikiai, mes vienas kitą suprantame. Dalyvavimas šou yra jos karjeros ir darbo dalis. Neturiu pagrindo pavyduliauti, nes ja pasitikiu. Artimiausiu metu persikelti į Vilnių neketinu, tačiau ateityje tai priklausytų nuo mūsų abiejų.

- Kokia Lietuva yra tavo akimis? Ar palaikai mylimosios ketinimus dalyvauti lietuviškame šou?

- Mano sutikti lietuviai buvo nepaprastai draugiški ir šilti, drauge šventėme Jonines, linksminomės pagal jūsų tautinę muziką. Esu ragavęs šašlykų, cepelinų, mėgstu jūsų gėrimus. Buvo įdomu susipažinti su sužadėtinės gimtinės papročiais.
Jeigu Raimonda pateks į „Lietuvos balsą“, palaikysiu ją. Jai atsivertų daug galimybių. Žinau, kad šis žingsnis mano sužadėtinei labai svarbus.

- Ar tavo tėvai ją pažįsta? Ką jie mano apie jūsų santykius?

- Savo ateitį sieju su gražia mergina iš Lietuvos. Turime daug bendrų planų. Juose yra ir Vilnius. Mano šeima ir visa plati giminė pažįsta Raimondą. Mama iš Mauricijaus jai siunčia dovanas, jos daug kalbasi telefonu. Mauricijus – antrieji mano draugės namai. Ji visada laukiama mano artimųjų namuose. Mano šeima yra jos šeima. Tėvai dėl mūsų santykių yra laimingi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)